Βρετανία: Θαλάσσιος ίππος ακύρωσε πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση

Βρετανία: Θαλάσσιος ίππος ακύρωσε πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση
Θαλάσσιος ίππος (φωτογραφία αρχείου) iStock

Η παρουσία θαλάσσιου ίππου στο Σκάρμπορο της Βρετανίας έκανε τις δημοτικές αρχές να ακυρώσουν το σόου πυροτεχνημάτων της Πρωτοχρονιάς. "Η ευημερία του πρέπει να έχει προτεραιότητα" δήλωσαν.

Εκδήλωση πυροτεχνημάτων που ήταν προγραμματισμένη για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σκάρμπορο της Βρετανίας ακυρώθηκε λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου, εξαιτίας ενός αρκτικού θαλάσσιου ίππου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του BBC, “η εκδήλωση ματαιώθηκα καθώς υπήρξαν φόβοι ότι ο θόρυβος από τα πυροτεχνήματα θα αναστώσει το θηλαστικό”.

Ο δημοτικός σύμβουλος της περιοχής, Στιβ Σιντονς, τόνισε ότι η απόφαση να ακυρωθεί η εκδήλωση ελήφθη κατόπιν συνεννόησης με την British Divers Marine Life Rescue (BDMLR), η οποία παρακολουθεί το θαλάσσιο θηλαστικό.

Ο κ. Σιντονς δήλωσε στεναχωρημένος που οι πολίτες του δεν θα υποδεχτούν το νέο έτος με ένα φαντασμαγορικό θέαμα, αλλά τόνισε πως “η ευημερία του θαλάσσιου ίππου πρέπει να έχει προτεραιότητα”.

Σημειώνεται ότι οι αρμόδιοι θεωρούν πως ο θαλάσσιος ίππος είναι απλά περαστικός από την περιοχή και πως ενδεχομένως τώρα να ξεκουράζεται πριν συνεχίσει το ταξίδι του προς τον Βορρά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα