Βρετανία: Θρίλερ με τη δολοφονία της συζύγου και των κορών σχολιαστή του BBC με βαλλίστρα

Διαβάζεται σε 4'
Τριπλή δολοφονία με βαλλίστρα στην Αγγλία
Τριπλή δολοφονία με βαλλίστρα στην Αγγλία JUSTIN TALLIS/AFP

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η βρετανική και παγκόσμια κοινή γνώμη τις εξελίξεις της τριπλής δολοφονίας γυναικών στο Hertfordshire της Αγγλίας, τις οποίες σκότωσε με βαλλίστρα 26χρονος δράστης. Ποιες είναι.

Ανατροπή στην υπόθεση της τριπλής δολοφονίας με θύματα μία μητέρα και τις δύο κόρες της στο Hertfordshire της Αγγλίας, οι οποίες έπεσαν νεκρές από το χέρι ενός 26χρονου άνδρα όταν τις τραυμάτισε θανάσιμα με μία βαλλίστρα.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα από βρετανικά μέσα ενημέρωσης, τα θύματα είναι η σύζυγος και οι κόρες του σχολιαστή αγώνων του BBC Τζον Χαντ (John Hunt).

Πρόκειται για την 61χρονη Κάρολ Χαντ και τις δύο κόρες τους ηλικίας 25 και 28 ετών, Χάνα και Λουίζ Χαντ.

Σύμφωνα με τις αρχές πρόκειται για τον 26χρονο Κάϊλ Κλίφορντ (Kyle Clifford), ο οποίος εισέβαλε στο σπίτι της οικογένειας του δημοσιογράφου στο Ashlyn Close του Bushey, έδεσε και σκότωσε τις τρεις γυναίκες.

Όπως μεταδίδει το BBC, ο Κλίφορντ εγκατέλειψε τον βρετανικό στρατό μετά από σύντομη θητεία το 2022, ενώ εργαζόταν ως ιδιωτικός φρουρός ασφαλείας και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν σύντροφος μίας από τις κόρες του Τζον Χαντ.

Οι τρεις γυναίκες εντοπίστηκαν σοβαρά τραυματισμένες, όμως λίγη ώρα αργότερα υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Ήδη τις τελευταίες ώρες οι βρετανικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος πιστεύεται πως μπορεί να βρίσκεται στις περιοχές του Hertfordshire ή του βόρειου Λονδίνου.

Ο 26χρονος Κάϊλ Κλίφορντ, δράστης της τριπλής δολοφονίας στη Βρετανία
Ο 26χρονος Κάϊλ Κλίφορντ, δράστης της τριπλής δολοφονίας στη Βρετανία 2024 Hertfordshire Police/via AP

“Πρόκειται για ένα απίστευτα δύσκολο περιστατικό για την οικογένεια των θυμάτων και θα θέλαμε να ζητήσουμε να γίνει σεβαστή η ιδιωτική τους ζωή. Ενώ βρισκόμαστε ακόμη στα αρχικά στάδια αυτής της έρευνας, αναζητούμε ενεργά τον Κάϊλ Κλίφορντ. Δεδομένης της σοβαρής φύσης του περιστατικού, θα παρακαλούσα όποιον γνωρίζει πού βρίσκεται να επικοινωνήσει αμέσως με την αστυνομία”, δήλωσε ο ντετέκτιβ Ρομπ Χολ, από την ομάδα αντιμετώπισης μεγάλων εγκλημάτων των Bedfordshire, Cambridgeshire & Hertfordshire.

Την ίδια στιγμή προειδοποίησε τους πολίτες να μην επέμβει εάν εντοπίσει τον ύποπτο και να καλέσουν τις αρχές καθώς μπορεί να έχει ακόμη στην κατοχή του όπλο.

Ο Υπαστυνόμος Τζον Σίμπσον (Jon Simpson) σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε απηύθυνε έκκληση στον ύποπτο, ζητώντας του να επικοινωνήσει με την αστυνομία.

Ακούστηκαν ουρλιαχτά από το σημείο της δολοφονίας

Επικαλούμενο μαρτυρία κατοίκου της περιοχής, το Sky News μεταδίδει πως από το σπίτι όπου οι τρεις γυναίκες έχασαν τη ζωή τους ακούστηκαν κραυγές πριν επικρατήσει το “απόλυτο χάος“.

Η 46χρονη, η οποία ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, δήλωσε ότι μεταξύ 6.30μμ και 7μμ χθες το βράδυ άκουσε κάτι που έμοιαζε σαν “κάποιος να ουρλιάζει. Έλεγα ‘αυτό είναι σίγουρα μια γυναίκα που ουρλιάζει’ και μέσα σε 15 λεπτά επικράτησε το απόλυτο χάος”.

Περιέγραψε πώς ένοπλοι αστυνομικοί φώναζαν στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους και “ουσιαστικά μας κλείδωσαν” πριν φτάσουν στο σημείο ασθενοφόρα, ελικόπτερα και πάνω από δώδεκα ακόμη περιπολικά. “Είναι πολύ αγχωτικό να σκέφτεσαι ότι αυτό συνέβη σε τόσο κοντινή απόσταση και κανείς μας δεν το γνώριζε και κανείς μας δεν μπορούσε να βοηθήσει”, είπε η γυναίκα και πρόσθεσε: “Είναι απολύτως τραυματικό, νομίζω, για την οικογένεια που εμπλέκεται, για όλους”.

Η νομοθεσία για κατοχή βαλλίστρας

Επί του παρόντος, όπως αναφέρει το BBC, δεν απαιτείται άδεια χρήσης βαλλίστρας, αλλά είναι παράνομο να μεταφέρεται σε δημόσιο χώρο χωρίς εύλογη δικαιολογία.

Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να αυστηροποιήσει τους νόμους σχετικά με τις βαλλίστρες, αφού ο επίδοξος δολοφόνος Jaswant Singh Chail ενθαρρύνθηκε από ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης να εισβάλει στο κάστρο του Ουίνδσορ την ημέρα των Χριστουγέννων του 2021 με μια γεμάτη βαλλίστρα για να σκοτώσει την εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ.

Πάντως λίγες ώρες μετά το σοκαριστικό έγκλημα, η νέα υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Στάρμερ, Ιβέτ Κούπερ, εξετάζει τα πορίσματα μιας αναθεώρησης του Υπουργείου για να διαπιστώσει αν χρειάζονται αυστηρότεροι νόμοι για τη χρήση τόξων.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε: “Πρόκειται για ένα τρομακτικό περιστατικό και η αστυνομία ενημερώνει τον υπουργό Εσωτερικών. Διατηρούμε τη νομοθεσία υπό συνεχή επανεξέταση και νωρίτερα φέτος δημοσιεύτηκε πρόσκληση για υποβολή στοιχείων προκειμένου να εξεταστεί κατά πόσον θα πρέπει να εισαχθούν περαιτέρω έλεγχοι για τις βαλλίστρες. Η υπουργός Εσωτερικών θα εξετάσει γρήγορα τα ευρήματα για να δει αν οι νόμοι πρέπει να αυστηροποιηθούν περαιτέρω”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα