Walter R. Walsh: Πέθανε στα 106 του χρόνια άνθρωπος που εξουδετέρωσε του γκάνγκστερ του Σικάγο

default image

Ποιος ήταν ο θρυλικός σκοπευτής, Walter R. Walsh που έπαιρνε βραβεία μέχρι τα 90 του χρόνια και αποτελούσε τον φόβο των γκάνγκστερ της εποχής του (Vid)

Σαν πιτσιρικάς πυροβολούσε μανταλάκια, σαν ενήλικας πυροβολούσε γκάνγκστερ και αποτελούσε το μεγάλο όπλο του FBI στον πόλεμο κατά των συμμοριών τη δεκαετία του 1930.

Έλαβε μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες, εκπαίδευε Πεζοναύτες στην σκοποβολή και ήταν γνωστός για τις θανάσιμες και πάντα εύστοχες βολές του.

Ο Walter R. Walsh κέρδιζε βραβεία σκοποβολής μέχρι τα 90 του χρόνια και πέθανε πλήρης ημερών στα 106 του. Ο θάνατος του επιβεβαιώθηκε από τον νεαρότερο σε ηλικία, γιο του.

Τα τελευταία χρόνια ζούσε μόνος του στο Arlington όπου και συνέχιζε να εξασκείται στην σκοποβολή η οποία αποτελούσε το σημαντικότερο κομμάτι της ζωής του.

Το 2008 παρέλαβε βραβείο από το FBI. Ήταν ο μακροβιότερος πρώην πράκτορας της υπηρεσίας και σε χρόνια ζωής ξεπερνούσε τα χρόνια και του ίδιου του FBI. Εντάχθηκε στην ομάδα των ειδικών πρακτόρων το 1934. Ο Walsh ήταν αριστερόχειρας και μπορούσε να χτυπήσει το μάτι ενός ταύρου ο οποίος βρισκόταν εν κινήσει από τα 69 μέτρα (75 yards).

Το μεγάλο του “ατού” ήταν η ικανότητα του με δύο αυτόματα όπλα στο χέρι με τα οποία έριχνε ταυτόχρονα με απίστευτη ακρίβεια.

“Όλοι γνώριζαν ότι ένοιωθα πολύ άνετος κουβαλώντας πάνω μου πυροβόλα και αυτόματα όπλα”, δήλωνε ο ίδιος το 2008 σε μια συνέντευξη του στο NPR.  Η ζωή του ήταν απολύτως συνυφασμένη με την εποχή της έξαρσης της βίας και των επιθέσεων της μαφίας, το 1935. Στο πρώτο του έτος στο FBI κατάφερε να εξουδετερώσει τον Baby Face Nelso ο οποίος είχε εκτελέσει δύο πράκτορες στο Barrington. Τον πυροβόλησε ενώ εκείνος ήταν κρυμμένος μέσα σε ένα χαντάκι.

Δύο μήνες αργότερα κατάφερε να συλλάβει τον Arthur (Doc) Barker, τον πλέον περιζήτητο ληστή τραπεζών των καιρών του. Τον βρήκε, τον καταδίωξε μόνος του και κατάφερε να τον ακινητοποιήσει μετά από ανθρωποκυνηγητό, που αλλού; Στο Chicago.

Ο Arthur (Doc) Barker πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από φύλακες του Alcatraz όταν προσπάθησε να δραπετεύσει το 1939.

Η πιο μεγάλη του επιτυχία όμως, ήταν η εξάρθρωση της σπείρας, Brady Gang. Στις 12 Οκτωβρίου του 1937, ο Walsh βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Alfred Brady, εγκέφαλο της ομάδας και τα δύο πρωτοπαλίκαρα του, τους James Dalhover και Clarence Lee Shaffer.

Καταζητούνταν για τέσσερις δολοφονίες, 200 ληστείες και μία δραπέτευση από φυλακή. Ο θρυλικός πράκτορας τους εντόπισε σε πολυκατάστημα όπου είχαν πάει για να προμηθευτούν νέα αυτόματα όπλα, τύπου Thompson.

Μια μεγάλη ομάδα Ομοσπονδιακών Πρακτόρων, αστυνομικών και ντόπιων δυνάμεων του Σερίφη, κλήθηκαν στο σημείο και περίμεναν κρυμμένοι μέσα σε πολιτικά αυτοκίνητα.

Μπαίνοντας στο κατάστημα με ένα 45αρι στο ένα χέρι και ένα Magnum 357 στο άλλο, άνοιξε πυρ και σκότωσε τον Shaffer. Παρότι είχε δεχθεί σφαίρες στον ώμο και το δεξί χέρι, καταδίωξε και σκότωσε και τον Brady.

Στα χρόνια της θητείας του στο FBI σκότωσε 11 γκάνγκστερς και είχε στην κατοχή του ένα ρεκόρ. Σε διαγωνισμό αυτόματων όπλων μεταξύ των πρακτόρων, κατάφερε να βρει 198 στους 200 στόχους το 1939, στο στρατόπεδο Ritchie. Το 1939 και το 1940 κέρδισε τους διαγωνισμούς “Eastern regional pistol championships” (Ανατολικής Περιφέρειας).

Το 1942 η Αμερική “μπήκε” στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και εκείνος κατατάχθηκε στους Πεζοναύτες. Επί δύο χρόνια εκπαίδευε ελεύθερους σκοπευτές. Συμμετείχε στη μάχη στην Okinawa το 1954 όπου και κατάφερε να σκοτώσει έναν αντίπαλο ελεύθερο σκοπευτή με μία μόλις βολή από απόσταση 73 μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι η μάχη της Okinawa ήταν η επιχείρηση με τον κωδικό όνομα: “Ατσαλένιος Τυφώνας”. Ήταν το πιο βίαιο, άγριο και θανατηφόρο αιματοκύλισμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στο μέτωπο του Ειρηνικού. Οι αμερικανικές απώλειες ανήλθαν σε 65.000 στρατιώτες, περισσότερες απ’ όσες σε οποιαδήποτε άλλη μάχη του Πολέμου.

Ανάλογες ήταν οι απώλειες και των ιαπωνικών δυνάμεων, στις οποίες θα πρέπει να προστεθούν και 100.000 άμαχοι. Από αυτούς, οι 24.000 ήταν ντόπιοι που εξαναγκάστηκαν να καταταγούν και βρήκαν τραγικό θάνατο στις εβδομάδες που διήρκεσε η σύγκρουση.

Μετά τον πόλεμο ο Walsh επέστρεψε στο FBI και συμμετείχε στην Ολυμπιακή Ομάδα των ΗΠΑ. Το καλοκαίρι του 1948 ήρθε 12ος στους Θερινούς Αγώνες Σκοποβολής του Λονδίνου. Το 1952 όμως, κέρδισε το χρυσό και το ασημένιο μετάλλιο με την Αμερικανική Ομάδα στο Διεθνές Πρωτάθλημα Σκοποβολής, σε δύο διαφορετικές κατηγορίες.

Κέρδισε επίσης πολλά βραβεία σε διαγωνισμούς του FBI και των Πεζοναυτών από τους οποίους έφυγε με τον βαθμό του Συνταγματάρχη το 1970.

Ήταν αρχηγός της ομάδας των ΗΠΑ στο πρωτάθλημα της Ελβετίας για εμπροσθογεμή πυροβόλα όπλα. Μέχρι τα τελευταία χρόνια της ζωής του, δεν χρειαζόταν γυαλιά.

Είχε παντρευτεί την Kathleen Barber που πέθανε το 1980 και είχε μαζί της πέντε παιδιά, τρεις γιους και δύο κόρες.

(Με πληροφορίες από: nytimes)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα