Washington Post: “Ο Μπάιντεν πρέπει να επαναξετάσει την υποψηφιότητά του” λέει ο Ομπάμα

Διαβάζεται σε 2'
Τζο Μπάιντεν και Μπαράκ Ομπάμα (φωτογραφία αρχείου)
(AP Photo/Andrew Harnik)

Ο Ομπάμα δηλώνει σε συνεργάτες του ότι ο Μπάιντεν πρέπει να επανεξετάσει την υποψηφιότητά του.

Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σε συνεργάτες του τις τελευταίες ημέρες ότι οι πιθανότητες του προέδρου Τζο Μπάιντεν για να νικήσει στις εκλογές του Νοεμβρίου εξανεμίζονται και ότι πιστεύει πως ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να εξετάσει σοβαρά την υποψηφιότητά του, ανέφερε σήμερα η Washington Post, επικαλούμενη πολυάριθμες πηγές με γνώση του θέματος.

Το δημοσίευμα της Washington Post σημειώνει ότι, στο παρασκήνιο, ο Ομπάμα έχει εμπλακεί έντονα σε συζητήσεις σχετικά με το μέλλον της εκστρατείας του Μπάιντεν, δεχόμενος τηλεφωνήματα από πολλούς Δημοκρατικούς, συμπεριλαμβανομένης της πρώην προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και έχει μοιραστεί τις απόψεις του, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση των τηλεφωνημάτων, τα οποία μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ο Ομπάμα εκτιμά ότι ο ρόλος του είναι συμβουλευτικός προς τον άλλοτε αντιπρόεδρο και στενό φίλο του, λέγοντας στους συνομιλητές του ότι νιώθει την ανάγκη να προστατεύσει τον Μπάιντεν.

Σε αυτές τις συζητήσεις, ο Ομπάμα είπε ότι πιστεύει ότι ο Μπάιντεν υπήρξε ένας σπουδαίος πρόεδρος και θέλει να προστατεύσει τα επιτεύγματά του, τα οποία θα μπορούσαν να τεθούν σε κίνδυνο εάν οι Ρεπουμπλικανοί ελέγχουν τον Λευκό Οίκο και τα δύο σώματα του Κογκρέσου το επόμενο έτος.

Σε ορισμένες συνομιλίες, ο Ομπάμα είπε ότι ανησυχεί για το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πτώση για τον Μπάιντεν, ότι οι πιθανότητες νίκης του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αυξάνουν και ότι οι δωρητές εγκαταλείπουν τον πρόεδρο.

Δημόσια, ο Μπάιντεν και οι σύμβουλοι της προεκλογικής του εκστρατείας παρέμειναν αμετακίνητοι, λέγοντας ότι ο πρόεδρος δεν θα εγκαταλείψει την κούρσα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα