“Χάλασαν” τοιχογραφία του Banksy, ζωγραφίζοντας ανδρικό μόριο

default image

Στο στόχαστρο αγνώστων τοιχογραφία του Banksy στο Folkestone. Οι αρχές της πόλης δεν κατάφεραν να κρατήσουν την υπόσχεσή τους, ότι το έργο θα μείνει άθικτο

Την Κυριακή το βράδυ, άγνωστοι αλλοίωσαν την πρόσφατη τοιχογραφία του Banksy στο Folkestone, ζωγραφίζοντας πάνω στο άδειο βάθρο, ένα ανδρικό μόριο.

Το έργο που η αξία του ξεπερνά τις 300.000 λίρες και έχουν επισκεφτεί χιλιάδες άνθρωποι από την 29η Σεπτεμβρίου που δημιουργήθηκε αποτελείται από μία γιαγιά, η οποία φορά ακουστικά στα αυτιά της και την πλάτη της οποίας βλέπει ο θεατής, και κάτι ακόμα, που θυμίζει πολύ Ελλάδα, για την ακρίβεια, αρχαία Ελλάδα.

Είναι ένας κίονας, χαμηλός, στολισμένος από κιονόκρανο, εμφανώς φθαρμένο από το χρόνο. Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ που επιχειρούν να ερμηνεύσουν το έργο του ιδιόρρυθμου καλλιτέχνη με το ξεχωριστό στυλ, που έχει σημαδέψει μια ολόκληρη εποχή, κάνουν λόγο για ένα “άδειο βάθρο”.

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης είχε δεσμευτεί πως θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του, για να μείνει το έργο του Banksy άθικτο.

Πηγή: independent

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα