Χαμάς: Δημοσίευσε βίντεο με όμηρο – Λίγο μετά ανακοίνωσε ότι πέθανε σε ισραηλινή επιδρομή

Διαβάζεται σε 2'
Χαμάς: Δημοσίευσε βίντεο με όμηρο – Λίγο μετά ανακοίνωσε ότι πέθανε σε ισραηλινή επιδρομή
glomex/ΕΡΤ

Βίντεο ενός ομήρου που είναι πλέον νεκρός δημοσιοποίησε η Χαμάς με μήνυμα κατά του Ισραήλ. “Η κυβέρνηση σας λέει ψέματα” τόνισε.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωσή της ότι ο Ισραηλινός όμηρος Ναντάβ Πόπλεγουελ πέθανε από τραύματα που προκλήθηκαν από μία αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ, πριν από έναν και πλέον μήνα.

Νωρίτερα, δημοσίευσε βίντεο όπου μιλά ο Πόπλεγουελ, μπροστά σε έναν λευκό τοίχο, με μια μελανιά στο δεξί του μάτι. «Η κυβέρνηση σας λέει ψέματα», είναι το μήνυμα που στέλνει η Χαμάς μέσω αυτού του βίντεο των 11 δευτερολέπτων.

Στο εν λόγω βίντεο, φαίνεται ο 51χρονος ενώ το απόσπασμα ολοκληρώνεται με ένα ερωτηματικό.

Η Χαμάς άφηνε να εννοηθεί ότι θα μάθουμε σύντομα περισσότερα για την υγεία του συγκεκριμένου ομήρου, ο οποίος στην εικόνα.

Η Χαμάς δήλωσε ότι ο 51χρονος, ο οποίος, όπως είπε, ήταν επίσης Βρετανός πολίτης, κρατούνταν μαζί με μια γυναίκα όμηρο, όταν ο χώρος που κρατούνταν στοχοθετήθηκε από ισραηλινό πύραυλο.

“Πέθανε επειδή δεν έλαβε εντατική ιατρική φροντίδα σε ιατρικές εγκαταστάσεις εξαιτίας της καταστροφής των νοσοκομείων στη Γάζα από τον εχθρό”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, Αμπού Ουμπάιντα.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο ισραηλινός στρατός δεν έκανε ακόμη κάποιο σχόλιο για το τελευταίο βίντεο. Έχει αναφερθεί σε προηγούμενα βίντεο με ομήρους που κυκλοφόρησε η Χαμάς, χαρακτηρίζοντάς τα “ψυχολογική τρομοκρατία”. Έχει επίσης αρνηθεί ορισμένες από τις προηγούμενες κατηγορίες της Χαμάς ότι οι όμηροι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα