Χαμενεΐ: Ο Λίβανος θα κάνει το Ισραήλ να μετανιώσει για τις πράξεις του

Διαβάζεται σε 3'
Ο Αλί Χαμενεΐ
Ο Αλί Χαμενεΐ Office of the Iranian Supreme Leader via AP

Στην πρώτη του δήλωση μετά την ανακοίνωση του IDF ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ είναι νεκρός, ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν κάλεσε τον μουσουλμανικό κόσμο να συστρατευτεί κατά του Ισραήλ.

“Ο Λίβανος θα κάνει το Ισραήλ να μετανιώσει για τις πράξεις του” ανέφερε ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ, στην πρώτη του δημόσια δήλωση μετά την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού για τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Ο Χαμενεϊ κάλεσε τον μουσουλμανικό λαό “να σταθεί στο πλευρό του λαού του Λιβάνου και της Χεζμπολάχ, με όποια μέσα διαθέτει” ενώ τόνισε πως “πρέπει να βοηθήσουν όλοι να αντιμετωπιστεί το σιωνιστικό καθεστώς του Ισραήλ”. “Η μοίρα αυτής της περιοχής θα καθοριστεί από τις δυνάμεις της αντίστασης, με τη Χεζμπολάχ στην πρώτη γραμμή, είπε, αναφερόμενος στον “Άξονα της Αντίστασης”, στον οποίο συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η Χαμάς, η Χεζμπολάχ, οι Χούθι της Υεμένης και παραστρατιωτικές ομάδες του Ιράκ.

 

Ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν δεν ανέφερε καθόλου το όνομα του Χασάν Νασράλα στη δήλωσή του.

 

Παράλληλα, κατήγγειλε τη δολοφονία των “ανυπεράσπιστων παιδιών, γυναικών και αμάχων στο Λίβανο”, λέγοντας ότι είναι δηλωτική “της κοντόφθαλμης και ανόητης πολιτικής των ηγετών του Ισραήλ”.

“Οι ισραηλινοί εγκληματίες πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι πολύ μικροί για να προκαλέσουν σημαντική ζημιά στα προπύργια της Χεζμπολάχ στο Λίβανο”, πρόσθεσε.

Reuters: Φυγαδεύτηκε ο Χαμενεΐ

Σημειώνεται πως σύμφωνα με δύο περιφερειακούς αξιωματούχους που ενημερώθηκαν από την Τεχεράνη και τους οποίους επικαλείται το Reuters, ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ, Αλί Χαμενεΐ, έχει μεταφερθεί σε ασφαλή τοποθεσία μέσα στη χώρα με αυξημένα μέτρα ασφαλείας να έχουν ληφθεί επί τόπου.

Οι πηγές δήλωσαν πως το Ιράν είναι σε συνεχή επαφή με τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου και άλλες περιφερειακές οργανώσεις που πρόσκεινται στο Ιράν προκειμένου να καθορίσουν το επόμενο βήμα τους, μετά το χτεσινό σφυροκόπημα στη Βηρυτό, από το οποίου τουλάχιστον 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 91 τραυματίστηκαν.

Συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Βηρυτό

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι έπληξε κατά τη διάρκεια της νύχτας περισσότερους από 140 στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, απ’ όπου το ένοπλο ισλαμιστικό κίνημα εκτοξεύει ρουκέτες στο Ισραήλ σε υποστήριξη της παλαιστινιακής οργάνωσης, Χαμάς, στη Λωρίδα της Γάζας.

“Από χθες βράδυ, ο στρατός έπληξε περισσότερους από 140 στόχους της Χεζμπολάχ, κυρίως εκτοξευτήρες (ρουκετών) που έθεταν στο στόχαστρο Ισραηλινούς αμάχους, κτήρια στα οποία είχαν αποθηκευτεί όπλα και άλλες εγκαταστάσεις τρομοκρατικών υποδομών στην περιοχή της Βηρυτού”, ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Ισραηλινό χτύπημα στο Λίβανο
Ισραηλινό χτύπημα στο Λίβανο AP Photo/Hussein Malla

Ωστόσο το σφυροκόπημα συνεχίζεται και σήμερα, Σάββατο (28/9), όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο. Σύμφωνα μάλιστα με πηγή ασφαλείας του Λιβάνου που επικαλείται το AFP, ένα νέο ισραηλινό πλήγμα στοχοποίησε σήμερα τη νότια Βηρυτό, προπύργιο της Χεζμπολάχ, έπειτα από μια νύχτα εντατικών βομβαρδισμών. Σύμφωνα με την πηγή, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, επλήγη ένα κτήριο.

Από την πλευρά της η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι στοχοποίησε με πυραύλους ισραηλινές περιοχές, περιλαμβανομένης της Ρος Πίνα στον βορρά, σε αντίποινα των ισραηλινών επιθέσεων σε πόλεις, χωριά και αμάχους στον Λίβανο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα