Χανκ το Τανκ: Η αρκούδα – γίγαντας που καταζητείται στην Καλιφόρνια για διαρρήξεις

Χανκ το Τανκ: Η αρκούδα – γίγαντας που καταζητείται στην Καλιφόρνια για διαρρήξεις
YouTube caption / Today

Ο πελώριος αρκούδος-διαρρήκτης βάρους 227 κιλών έχει εμμονή με το φαγητό και θα σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του προκειμένου να φάει.

Μια τεράστια μαύρη αρκούδα που αποκαλούν “Χανκ το Τανκ” καταζητείται από τις αρχές της Καλιφόρνια επειδή από το καλοκαίρι έχει εισβάλει σε δεκάδες σπίτια σε γειτονιές γύρω από τη λίμνη Τάχο, ψάχνωντας για τροφή.

Ο “εγκληματίας” αρκούδος ζυγίζει 227 κιλά (σχεδόν διπλάσιο από το βάρος μιας μέσης αρκούδας), και φαίνεται να αψηφά τη χειμερία νάρκη λόγω της… λιγούρας του.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις ζητούν ο Χανκ να μεταφερθεί σε καταφύγιο, ωστόσο οι αρχές εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο ευθανασίας.

Ο Χανκ κέρδισε το παρατσούκλι του που παραπέμπει σε άρμα μάχης επειδή κατά τις… επιδρομές του στα σπίτια έσπαγε τις κλειδωμένς πόρτες και τα παράθυρα και άφηνε πίσω του εικόνες χάους. «Έχει μάθει να χρησιμοποιεί το μέγεθος και τη δύναμή του για να εισβάλει στα σπίτια», δήλωσε στο BBC ο Πίτερ Τίρα, εκπρόσωπος του Τμήματος Άγριας Ζωής της Καλιφόρνια. «Θα σαρώσει τις πόρτες εισόδου, τις γκαραζόπορτες, τα παράθυρα. (..) «Δεν επιβιώνει τρώγοντας μυρμήγκια και μούρα όπως πολλές άγριες αρκούδες» προσθέτει.

Μέχρι στιγμής, οι δοκιμασμένες μέθοδοι απώθησής του (σειρήνες, τα ειδικά τέιζερ της αστυνομίας που παράγουν έναν ήχο κρότου που μισούν οι αρκούδες κ.ά.) έχουν όλες αποτύχει.

Η “Λεγεώνα των Αρκούδων” (Bear League) μια τοπική ομάδα υπεράσπισης της άγριας ζωής, υποστηρίζει ότι ο Χανκ έχει αποκτήσει το μέγεθός του λόγω της εμμονής του στα ανθρώπινα τρόφιμα. Έχουν ζητήσει από τις αρχές μετά την αιχμαλώτισή του ο Χανκ να φθιλοξενηθεί σε ένα καταφύγιο (αντί να θανατωθεί), ενώ επισημαίνουν στους κατοίκους της περιοχής να είναι πιο προσεκτικοί όσον αφορά στη φύλαξη των τροφίμων τους και τη διαχείριση των σκουπιδιών τους.

Το τηλεφωνικό κέντρο της τοπικής αστυνομίας έχει λάβει περισσότερες από 150 κλήσεις για τον Χανκ. Τους τελευταίους 6 μήνες έχει διαρρήξει σχεδόν 40 σπίτια.

«Ζω στην περιοχή εδώ και 40 χρόνια. Σε αυτό το διάστημα μόνο τους τελευταίους μήνες ένιωσα ότι πρέπει να κλειδώσω τις πόρτες μου, δεν το είχα κάνει πως ως τώρα» δήλωσε ο Jim Johnson, ένας κάτοικος της περιοχής που δέχτηκε… επίσκεψη από τον Χανκ την περασμένη Παρασκευή. «Όσο περισσότερο δεν τοΝ ταΐζουμε, τόσο πιο συχνά θα συμβαίνει αυτό».

Τα αμερικανικά ΜΜΕ έχουν προσδώσει στον Χανκ και το παρατσούκλι «Βασιλιάς Ερρίκος».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα