Xάος σε δημοφιλή παραλία του Κανκούν και ανταλλαγή πυρών με δυο νεκρούς

Xάος σε δημοφιλή παραλία του Κανκούν και ανταλλαγή πυρών με δυο νεκρούς
Επισκέπτες του πολυτελούς ξενοδοχείου κρύφτηκαν σε υπόγεια και σκοτεινά δωμάτια, για να γλιτώσουν από τη διένεξη των εμπόρων ναρκωτικών. Twitter

Ενώ απολάμβαναν τον ήλιο και τη θάλασσα οι επισκέπτες πολυτελούς ξενοδοχείου σε δημοφιλή παραλία του Κανκούν του Μεξικού, τουρίστες βρέθηκαν εν μέσω ανταλλαγής πυρών εμπόρων ναρκωτικών.

To προσωπικό και οι επισκέπτες θέρετρου στο Κανκούν του Μεξικού, ειδοποιήθηκαν να σπεύσουν προς συγκεκριμένο καταφύγιο, όταν ομάδα ενόπλων εμφανίστηκε στην παραλία έξω από τις πολυτελείς ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και άνοιξε πυρ. Σύμφωνα με την αστυνομία, δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτό που οι αρχές προσδιόρισαν ως διένεξη μεταξύ εμπόρων ναρκωτικών στο Hyatt Ziva του Πουέρτο Μορέλος, 25 χιλιόμετρα νότια του Κανκούν. “Ουδείς τουρίστας τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ κανείς δεν απήχθη” ενημέρωσε μέσω Twitter η γραμματεία ασφαλείας για τα περίχωρα της πολιτείας Κιντάνα Ρο.

Όπως οι τουρίστες απολάμβαναν τον ήλιο και τη θάλασσα, την Πέμπτη 4/11 περί τους 15 ένοπλους “με μακριά όπλα” εισέβαλαν στην περιοχή της παραλίας και σκότωσαν έναν άνδρα. Η εφημερίδα Reforma ανέφερε πως κατά δήλωση της αστυνομίας, επρόκειτο για έμπορο ναρκωτικών, ο οποίος επιχείρησε να κρυφτεί σε δωμάτιο ξενοδοχείου πριν δολοφονηθεί. Τουλάχιστον ένας ακόμα τραυματίστηκε, από χτύπημα που δέχθηκε με το κοντάκι όπλου.

Το ίδιο μέσο επικοινώνησε με το ξενοδοχείο, με εκπρόσωπο του Hyatt Ziva να σχολιάζει μέσω email πως “όπως γνωρίζουμε, ομάδα των εγκαταστάσεων μας ειδοποίησε αμέσως τις τοπικές αρχές που βρίσκονται στο σημείο και ερευνούν”.

Μεταξύ των τουριστών που ήταν στην παραλία, την ώρα της επίθεσης ήταν ένας συνταξιούχος πρώην στέλεχος του Hollywood, ονόματι Μάικ Σίνγκτον, ο οποίος τιτίβισε πως “όλοι οι επισκέπτες και οι υπάλληλοι ειδοποιήθηκαν να σκύψουν και να κατευθυνθούν σε κρυψώνες, όπου πήγαμε με τη βοήθεια του προσωπικού”. Άλλοι επισκέπτες ενημέρωναν ότι όπως κατευθύνονταν στις κρυψώνες, έπαιρναν μαζί τους ό,τι μεταλλικό αντικείμενο έβρισκαν στο διάβα τους και μπορούσε να τους βοηθήσει να σωθούν.

Ο ίδιος κρύφτηκε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και ενημέρωνε συνέχεια με tweets για τις εξελίξεις. Όπως είπε, ανακοινώθηκε άμεσα η σύλληψη του δράστη και άρχισε η επιστροφή των τουριστών στα δωμάτια τους, σε μικρά γκρουπ και ανάλογα με τον αριθμό του κτιρίου στο οποίο διέμεναν. “Η οδηγία που μας δόθηκε ήταν να μη μιλάμε, να κλειδώσουμε την πόρτα του δωματίου μας και να την μπλοκάρουμε με καρέκλες ή όποιο άλλο έπιπλο”. Αργότερα διαπίστωσε πως είχε μήνυμα alert στο κινητό του.

Πριν δυο εβδομάδες ένας travel blogger από την Καλιφόρνια και ένας Γερμανός τουρίστας είχαν σκοτωθεί, σε εστιατόριο που ήταν κοντά σε τουριστικό θέρετρο στο Τουλούμ, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών μεταξύ συμμοριών. Στο Κανκούν υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα καρτέλ που ανταγωνίζονται για την αποστολή κοκαΐνης στη Νότιο Αμερική και την τοπική ‘αγορά’ που απευθύνεται σε ντόπιους και τουρίστες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα