Χάος στη Γαλλία από πλημμύρες: Κλείνει το μουσείο του Λούβρου

default image

Πέντε μέτρα πάνω από το όριο το επίπεδο της στάθμης του Σηκουάνα. "Μετακομίζουν" έργα που κινδυνεύουν, στο μουσείο του Λούβρου (pics)

Τεράστια προβλήματα έχουν προκαλέσει στη Γαλλία οι καταρρακτώδεις βροχές που την πλήττουν τις τελευταίες μέρες.

Όπως έγινε γνωστό, το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, που συγκεντρώνει τους περισσότερους επισκέπτες παγκοσμίως, θα μείνει κλειστό την Παρασκευή. Το προσωπικό θα μετακινήσει έργα που κινδυνεύουν από πλημμύρες, σε υψηλότερους ορόφους του κτιρίου, καθώς το επίπεδο της στάθμης του Σηκουάνα, που διασχίζει την γαλλική πρωτεύουσα, έχει ξεπεράσει κατά 5 μέτρα το όριο.

 

Ήδη σε ορισμένα σημεία το ποτάμι έχει ξεχειλίσει και σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση τοποθέτησης εμποδίων κατά μήκος του, με τη στάθμη του να αναμένεται να ανέβει περισσότερο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

Την Πέμπτη νωρίτερα από το προκαθορισμένο έκλεισε τις πόρτες του για τους επισκέπτες και το Musee d’Orsay ενώ σταμάτησε η κυκλοφορία  σε μια γραμμή των τρένων, η οποία είναι παράλληλα με τον Σηκουάνα.

 

Περίπου 25.000 άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στο Παρίσι και την κεντρική Γαλλία. Στην πόλη Ναμίρ 3.000 άτομα έχουν απομακρυνθεί από τις οικίες τους. Το κέντρο της πόλης είναι κυριολεκτικά κάτω από το νερό του ποταμού Loing.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα