Χάρις στο Fox News: Επιθέσεις στον Τραμπ και αποστάσεις από Μπάιντεν

Διαβάζεται σε 4'
Η Κάμαλα Χάρις
Η Κάμαλα Χάρις Fox News Channel

Απειλή για την Δημοκρατία χαρακτήρισε τον Ντόναλντ Τραμπ η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ σε συνέντευξή της στο Fox News, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η προεδρία της δεν θα είναι συνέχεια εκείνης του Τζο Μπάιντεν.

Συνέντευξη στο συντηρητικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox, σε ένα “εχθρικό” για την ίδια περιβάλλον, παραχώρησε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφια για την προεδρία, Κάμαλα Χάρις. Η συνομιλία της με τον δημοσιογράφο του δικτύο Μπρετ Μπάιερ, χαρακτηρίζεται από τα αμερικανικά Μέσα ως “μάχη” παρά συνέντευξη, με τον Μπάιερ να διακόπτει συνεχώς την Χάρις και τους δύο να μιλάνε ταυτόχρονα σε πολλές περιπτώσεις.

Μεταναστευτικό, ζητήματα φύλου, η προεδρία Μπάιντεν και ο Ντόναλντ Τραμπ απασχόλησαν μεγάλο μέρος της ημίωρης συνέντευξης, την οποία η Χάρις δέχτηκε να παραχωρήσει εν μέσω κριτικής ότι αποφεύγει τις εμφανίσεις απέναντι σε δημοσιογράφους.

Μεταναστευτικό

Ο Μπάιερ ξεκίνησε με το μεταναστευτικό, κεντρικό ζήτημα στην προεκλογική εκστρατεία, με τον δημοσιογράφο να ρωτάει αν η Χάρις έχει μετανιώσει την αναστροφή της πολιτικής του Τραμπ, με την οποία οι αιτούντες άσυλο παρέμεναν στο Μεξικό, όσο η υπόθεσή τους εξεταζόταν από τις αμερικανικές αρχές. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αλλαγή αυτής της πολιτικής επέτρεψε σε 6 εκατομμύρια μετανάστες να μπουν στις ΗΠΑ. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να ρωτήσει την Χάρις αν θεωρεί ότι οφείλει μια συγγνώμη στις οικογένειες τριών γυναικών που φέρονται να σκοτώθηκαν από μετανάστες που πέρασαν παράνομα τα σύνορα.

Η Χάρις πέρασε στην αντεπίθεση χτυπώντας τον Τραμπ για το γεγονός ότι αντιτέθηκε σε ένα διακομματικό νομοσχέδιο για την μετανάστευση. “Επειδή προτιμά να κάνει προεκλογική εκστρατεία πάνω σε ένα πρόβλημα, αντί να βοηθήσει να λυθεί”.

Αποστάσεις Χάρις από Μπάιντεν

“Για να είμαι σαφής: η προεδρία μου δεν θα είναι συνέχεια της προεδρίας του Μπάιντεν“, υπογράμμισε η Κάμαλα Χάρις παίρνοντας αποστάσεις από τον νυν πρόεδρο, αφου ρωτήθηκε πώς υπόσχεται ότι η προεδρία της θα αποτελέσει αλλαγή σελίδας, ενώ είναι αντιπρόεδρος με αναφορά σε βίντεο στο οποίο λέει ότι δεν θα άλλαζε τίποτα από τις επιλογές του Μπάιντεν.

“Εκπροσωπώ μία νέα γενιά ηγεσίας. Είμαι κάποια που δεν έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας της στην Ουάσινγκτον. Καλώ για ιδέες είτε από τους Ρεπουμπλικανούς που με στηρίζουν, από τον επιχειρηματικό τομέα αλλά και από άλλους που μπορούν να συνεισφέρουν στις αποφάσεις”.

Ερωτηθείσα για την πνευματική κατάσταση του Μπάιντεν, η Χάρις ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει την κριτική ικανότητα και την εμπειρία να λαμβάνει πολύ σημαντικές αποφάσεις εκ μέρους του αμερικανικού λαού. “Δεν είναι υποψήφιος ο Τζο Μπάιντεν, ο Τραμπ είναι”, ανέφερε απαντώντας στις σχετικές πιέσεις του δημοσιογράφου.

Επίθεση Χάρις στον Τραμπ

Οι Αμερικανοί είναι εξαντλημένοι από την εποχή της πολιτική του Τραμπ, τόνισε για να ερωτηθεί αν θεωρεί πως όσοι τον στηρίζουν είναι ηλίθιοι, ή παραπληροφορημένοι. “Δεν θα έλεγα ποτέ κάτι τέτοιο. Ο Τραμπ είναι αυτός που περιφρονεί και υποτιμά τους Αμερικανούς”.

Η Κάμαλα Χάρις, κατηγόρησε μάλιστα και το Fox ότι ξεπλένει τον Τραμπ και την διχαστική ρητορική του, αναφερόμενη στις δηλώσεις Τραμπ περί εσωτερικού εχθρού.

“Το συμπέρασμα είναι ένα: Το έχει επαναλάβει πολλές φορές και το ξέρουμε και οι δύο. Όπως ξέρουμε ότι έχει ζητήσει να θέσουμε τον αμερικανικό στρατό απέναντι στους πολίτες. Έχει ζητήσει να κυνηγούνται άνθρωποι που συμμετέχουν σε ειρηνικές διαδηλώσεις. Έχει ζητήσει να φυλακίζονται άνθρωποι επειδή διαφωνούν μαζί του”.

Έχουμε δημοκρατία και στην Δημοκρατία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, πρέπει να είναι σε θέση να δέχεται την κριτική“, είπε.

Διόρθωση φύλου κρατουμένων

Το ζήτημα της διόρθωσης φύλου κρατουμένων στις αμερικανικές φυλακές τέθηκε στην συνέντευξη, με ένα βίντεο του 202 να δείχνει την Χάρις να λέει ότι θα επιτρέψει τις σχετικές επεμβάσεις.

Ρωτώντας ο Μπάιερ αν θα χρησιμοποιηθούν λεφτά φορολογουμένων για αυτό τον σκοπό, η Χάρις απαντήσε πως θα κάνει ό,τι επιβάλλει ο νόμος, ενώ πρόσθεσε πως το ίδιο έκανε και ο Τραμπ όταν ήταν πρόεδρος.

Όπως δείχνει το BBC, μόλις το 1% των κρατουμένων αυτοπροσδιορίζεται ως trans, ενώ από αυτούς μόλις 2 προχώρησαν τα προηγούμενα χρόνια σε επέμβαση διόρθωσης φύλου. Το γεγονός ότι ένα τέτοιο θέμα τίθεται σε μία συνέντευξη υποψηφίας προέδρου καταδεικνύει τον διχασμό της Αμερικανικής κοινωνίας και την κατάσταση στην οποία αυτή έχει περιέλθει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα