Χάρβεϊ Γουάινστιν: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο για επείγουσα εγχείρηση στην καρδιά

Διαβάζεται σε 3'
Χάρβεϊ Γουάινστιν
Χάρβεϊ Γουάινστιν AP Photo/Julia Nikhinson, Pool

Με πόνους στο στήθος μεταφέρθηκε από τη φυλακή στο νοσοκομείο της Νέας Υόρκης ο καταδικασθείς Χάρβεϊ Γουάινστιν, ο οποίος υποβλήθηκε σε εγχείρηση καρδιάς.

Στο νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, προκειμένου να υποβληθεί σε επείγουσα εγχείρηση καρδιάς, μεταφέρθηκε το βράδυ της Κυριακής (09/09) ο παραγωγός ταινιών Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Σύμφωνα με το BBC, οι δικηγόροι του Γουάινστιν ανέφεραν ότι μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τη φυλακή του νησιού Rikers στο νοσοκομείο Bellevu, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι δικηγόροι του είπαν ότι υποφέρει από πολλαπλές παθήσεις υγείας και είχε πόνους στο στήθος.

εκτίει 23 χρόνια στη φυλακή της Νέας Υόρκης για τις δύο σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον της ηθοποιού Τζέσικα Μαν και της βοηθού παραγωγής Μίμι Χάλεϊ. Καταδικάστηκε για άλλα 16 χρόνια μετά την καταδίκη του στο Λος Άντζελες το 2022.

Ο 72χρονος Γουάινστιν καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκιση για βιασμό και σεξουαλική επίθεση το 2020. Αυτές οι καταδικαστικές αποφάσεις ανατράπηκαν τον Απρίλιο, όταν ένας εφέτης αποφάσισε ότι δεν είχε δίκαιη δίκη. Αντιμετωπίζει μια πιθανή εκ νέου δίκη αργότερα φέτος.

Ο Γουάινστιν καταδικάστηκε για σεξουαλική επίθεση στην πρώην βοηθό παραγωγής Mimi Haleyi το 2006 και για τον βιασμό της Jessica Mann, πρώην επίδοξης ηθοποιού, το 2013.
Στην έφεσή του, ωστόσο, το δικαστήριο είπε ότι οι εισαγγελείς της κομβικής υπόθεσης #MeToo κάλεσαν μάρτυρες, των οποίων οι κατηγορίες δεν ήταν μέρος των κατηγοριών εναντίον του.

Ο Γουάινστιν έχει, επίσης, καταδικαστεί σε 16 χρόνια φυλάκιση σε μια ξεχωριστή δίκη βιασμού στην Καλιφόρνια, κατά της οποίας ασκεί έφεση.

Ο παραγωγός ταινιών αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας και έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.

Τον Ιούλιο νοσηλεύτηκε για Covid-19 και διπλή πνευμονία, ενώ το 2020 εισήχθη στο νοσοκομείο με πόνους στο στήθος. Μεταφέρθηκε, επίσης, στο νοσοκομείο Bellevue την ίδια χρονιά για να ανοίξει μια φραγμένη αρτηρία, σύμφωνα με το CBS. Έχει επίσης διαβήτη και υψηλή αρτηριακή πίεση.

Περισσότερα από 100 άτομα έχουν κάνει καταγγελίες για βιασμό και ανάρμοστη συμπεριφορά για τον Γουάινστιν που χρονολογούνται από τα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Η απόφαση των κατηγόρων του να εμφανιστεί, και η επακόλουθη καταδίκη του στη Νέα Υόρκη, ώθησαν το κίνημα #MeToo κατά της σεξουαλικής κακοποίησης από ισχυρούς άνδρες.

Ο Γουάινσταϊν πάντα υποστήριζε την αθωότητά του και υποστήριξε ότι έπεσε θύμα “παγίδας”.

Συνίδρυσε το κινηματογραφικό στούντιο Miramax, το οποίο παρήγαγε επιτυχίες όπως ο “Ερωτευμένος Σαίξπηρ” – ο οποίος κέρδισε Όσκαρ καλύτερης ταινίας – και το “Pulp Fiction”.

Οι ταινίες του έχουν λάβει περισσότερες από 300 υποψηφιότητες για Όσκαρ και 81 αγαλματίδια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα