Χασάν Νασράλα: Τα αντίποινα κατά του Ισραήλ θα είναι ισχυρά και αποτελεσματικά

Διαβάζεται σε 2'
Χασάν Νασράλα
Χασάν Νασράλα AP Photo/Hussein Malla

Χεζμπολάχ και Ιράν “υποχρεωμένοι να προβούν σε αντίποινα” κατά του Ισραήλ, προειδοποιεί ο αρχηγός της λιβανέζικης οργάνωσης, Χασάν Νασράλα.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δήλωσε σήμερα Τρίτη (06/08) ότι η λιβανέζικη φιλοϊρανική οργάνωση και το Ιράν είναι «υποχρεωμένοι να προβούν σε αντίποινα» κατά του Ισραήλ, «όποιες κι αν είναι οι συνέπειες», μετά τις δολοφονίες του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς και ενός ανώτατου στρατιωτικού αξιωματούχου της Χεζμπολάχ.

Σε ομιλία του ο Χασάν Νασράλα προειδοποίησε ότι η Χεζμπολάχ θα απαντήσει «μόνη της ή στο πλαίσιο μιας ενιαίας απάντησης ολόκληρου του άξονα» της αντίστασης, υπό την ηγεσία της Τεχεράνης και η οποία συγκεντρώνει τους συμμάχους της στην περιοχή.

Η απάντηση της Χεζμπολάχ στις ισραηλινές επιθέσεις θα είναι ισχυρή και αποτελεσματική, συνέχισε ο Νασράλα.

Η ομιλία του μέσω βίντεο έγινε για το μνημόσυνο στον ανώτατο στρατιωτικό διοικητή της λιβανικής οργάνωσης Φουάντ Σουκρ, που σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Η επίθεση εκείνη έγινε λίγες ώρες πριν από τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη, σε μια επιχείρηση που αποδόθηκε στο Ισραήλ από τους εχθρούς του. Το εβραϊκό κράτος δεν έχει επιβεβαιώσει, ούτε αρνηθεί την ευθύνη για την δολοφονία Χανίγια.

Σημειώνεται πως την στιγμή που ο Χασάν Νασράλα ήταν προγραμματισμένο να απευθύνει την ομιλία, ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν χαμηλές πτήσεις πάνω από τη Βηρυτό, με αυτόπτες μάρτυρες να λένε ότι οι πτήσεις δημιούργησαν έναν από τους πιο εκκωφαντικούς υπερηχητικούς κρότους, που έχουν ακούσει οι κάτοικοι τα τελευταία χρόνια.

Τα αεροσκάφη έσπασαν το φράγμα του ήχου τρεις φορές με χαμηλές πτήσεις που έγιναν μέσα σε διάστημα 30 λεπτών, με το Ισραήλ να προχωρά σε επίδειξη ισχύος.

Με την έναρξη της ομιλίας του, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ δήλωσε ότι οι υπερπτήσεις είχαν στόχο να προκαλέσουν όσους συγκεντρώθηκαν για το μνημόσυνο.

“Αυτά που κάνουν οι Ισραηλινοι με τα αεροσκάφη στη Νότια Βηρυτό, είναι παιδιαρίσματα. Θέλουν να διαταράξουν τη σημερινή μας τελετή και να τρομάξουν όσους συμμετέχουν σε αυτή”, σχολίασε, μεταξύ άλλων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα