Χαβιέρ Μπαρδέμ: Δεν μπορούμε να αδιαφορούμε για τη Γάζα

Διαβάζεται σε 2'
Javier Bardem
Javier Bardem AP Photo/Chris Pizzello

Την ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα σχολίασε ο Ισπανός ηθοποιός, Χαβιέρ Μπαρδέμ, τονίζοντας πως “γινόμαστε μάρτυρες εγκλημάτων πολέμου”.

“Δεν μπορούμε να αδιαφορούμε για τη Γάζα” δήλωσε ο Χαβιέρ Μπαρδέμ κατά την απονομή βραβείων στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπάστιαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Ισπανός ηθοποιός κάλεσε για άμεση κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση ομήρων τόσο από τη Χαμάς όσο και από το Ισραήλ και καταδίκασε τη “μαζική τιμωρία που υφίσταται ο παλαιστινιακός πληθυσμός”.

“Πιστεύω ότι μπορούμε και πρέπει να εργαστούμε για την ειρήνη”, είπε ο Μπαρδέμ στο AP, λίγο πριν από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ την Τρίτη (1/10). “Η ασφάλεια και η ευημερία του Ισραήλ και η υγεία και το μέλλον μιας ελεύθερης Παλαιστίνης θα είναι δυνατά μόνο μέσα από μια κουλτούρα ειρήνης, συνύπαρξης και σεβασμού”, πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης πως “οι ΗΠΑ, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να επανεξετάσουν τη στάση τους, ειδικά όταν γινόμαστε μάρτυρες εγκλημάτων κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εγκλημάτων κατά του διεθνούς δικαίου, όπως, για παράδειγμα, είναι η απαγόρευση τροφής, νερού, φαρμάκων, ηλεκτρισμού, χρησιμοποιώντας τον πόλεμο κατά των παιδιών, όπως λέει και η UNICEF”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα