Χεζμπολάχ και Χούθι καταδικάζουν τα σχέδια του Τραμπ για τη Γάζα

Διαβάζεται σε 1'
Αντάρτες Χούθι
Αντάρτες Χούθι AP @Hani Mohammed

Χεζμπολάχ και Χούθι καταδικάζουν τα σχέδια του Τραμπ για τη Λωρίδα της Γάζας, κάνοντας λόγο για “εγκληματικές εντολές”.

Η λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ και οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης καταδίκασαν τις εξαγγελίες του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη Λωρίδα της Γάζας, με την πρώτη να χαρακτηρίζει «εγκληματικές εντολές» τα σχέδιά του.

Η δήλωση του Χουσέιν Μουσάουι, του πολιτικού συμβούλου του γενικού γραμματέα της Χεζμπολάχ, περιλαμβάνεται σε μια ανακοίνωση της σιιτικής οργάνωσης.

Οι Χούθι καταδίκασαν επίσης τις δηλώσεις του Τραμπ για τη Γάζα, τονίζοντας ότι η Υεμένη «στέκεται στο πλευρό των Παλαιστινίων» και θα αντισταθεί «σε κάθε μορφή επίθεσης στον παλαιστινιακό αγώνα», όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Al Masirah TV επικαλούμενο μια ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου των ανταρτών. Η οργάνωση ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της δυτικής Υεμένης, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας Σαναά.

Ο Τραμπ είπε την Τρίτη ότι οι ΗΠΑ θα καταλάβουν τη Γάζα αφού οι Παλαιστίνιοι εγκατασταθούν αλλού και θα την αναπτύξουν οικονομικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα