“Χρειαζόμαστε ‘σπασίκλες’, όχι James Bond”: H κατασκοπεία στην μετά κορονοϊού εποχή

“Χρειαζόμαστε ‘σπασίκλες’, όχι James Bond”: H κατασκοπεία στην μετά κορονοϊού εποχή
Ο ηθοποιός Daniel Craig υποδύεται για ακόμη μια φορά τον James Bond AP

Η κυβερνοασφάλεια είναι το "άλφα και το ωμέγα", σύμφωνα με τον επικεφαλής των γαλλικών υπηρεσιών ασφαλείας.

“Χρειαζόμαστε geeks, όχι James Bonds, για τον κόσμο μετά τον Covid-19“, ανέφερε σε ένα σπάνιο δημόσιο σχόλιό του ο αρχηγός της Γαλλικής κατασκοπείας, Patrick Pailloux.

Η κυβερνοασφάλεια είναι το “άλφα και το ωμέγα” της παγκόσμιας ασφάλειας,  ανέφερε ο Pailloux μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με την Guardian, οι Γαλλικές Μυστικές Υπηρεσίες θέλουν να “στρατολογήσουν” νέους γνώστες της τεχνολογίας, τους λεγόμενους geeks και όχι να δημιουργήσουν έναν νέο “James Bond”, όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά.

Και ο χώρος της κατασκοπείας προσαρμόζεται στις νέες απαιτήσεις στον -μετά τον κορονοϊό- κόσμο, δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της.

Σε σπάνια δήλωσή του, ο Patrick Pailloux είπε ότι υπάρχει κίνδυνος πολλοί νέοι Γάλλοι με γνώσεις τεχνολογίας να μην θεωρούν τον εαυτό τους κατάλληλο για τις ανάγκες της Γενικής Διεύθυνσης Εξωτερικής Ασφάλειας της Γαλλίας (DGSE).

“Χρειαζόμαστε ανθρώπους που είναι συνδεδεμένοι με τις νέες τεχνολογίες – κυρίως νέους”, δήλωσε ο Pailloux στην Agence France-Presse. “Πρέπει να τους φέρουμε στη DGSE, είναι απαραίτητο αυτό.”

Το DGSE έχει προηγουμένως αναφέρει ότι έχει παρατηρηθεί ένα κύμα ενδιαφέροντος χάρη στο εξαιρετικά δημοφιλές τηλεοπτικό δράμα Le Bureau des Legendes (γνωστό ως Le Bureau εκτός Γαλλίας). Στη σειρά, σκληροπυρηνικοί κατάσκοποι σε επικίνδυνες αποστολές σε όλο τον κόσμο συνεργάζονται στενά με γνώστες πληροφορικής που εργάζονται στο DGSE, στα κεντρικά γραφεία του στο Παρίσι.

“Οι νέοι έχουν τον Τζέιμς Μποντ και τις ειδικές δυνάμεις στο μυαλό τους”, είπε χαρακτηριστικά ο Pailloux.

“Σκέφτονται “δεν είμαι Rambo, είμαι geek (σπασικλάκι)” και δεν τους φαίνεται λογικό να μπουν στο DGSE. Αλλά, δεν είναι μόνο οι υπεράνθρωποι που είναι αναγκαίοι. Όσοι γνωρίζουν από επιστήμη, τότε μπορούν να υπηρετήσουν τη χώρα τους. Αυτό θα ήταν ακόμη πιο σημαντικό στον κόσμο μετά τον κορονοϊό, όπου η επικοινωνία θα είναι πιο εικονική και λιγότερο διαπροσωπική. Εάν δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε τα συστήματά μας ασφαλή, τότε οποιαδήποτε άλλη ασφάλεια είναι άχρηστη”, δήλωσε ο Pailloux.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα