Ζελένσκι: “Οι κυρώσεις που επέβαλε η Δύση δεν αρκούν”

Ζελένσκι: “Οι κυρώσεις που επέβαλε η Δύση δεν αρκούν”
Ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι Youtube / @Зе!Президент

Οι ενέργειες της Ρωσίας δείχνουν πως οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί δεν αρκούν, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος. Έκανε λόγο για ρωσικές "ομάδες δολιοφθορέων" που έχουν παρεισφρήσει στο Κίεβο.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα Παρασκευή (25/02) ότι η συνεχιζόμενη ρωσική επίθεση εναντίον της χώρας του δείχνει ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα από τη Δύση δεν αρκούν.

Ο αρχηγός του κράτους επέκρινε το ότι συνεχίζει απλά να παρακολουθεί τι συμβαίνει στην Ουκρανία από μακριά, μερικές ώρες μετά τα νέα πλήγματα των ρωσικών δυνάμεων στο Κίεβο, στη Ζαπορίζια και ενώ ηχούν σειρήνες της αεράμυνας σε πόλεις της δυτικής Ουκρανίας, ιδίως τη Λβιβ.

Σε διάγγελμά του προς το έθνος, ο κ. Ζελένσκι ανέφερε πως η Ρωσία ξανάρχισε πυραυλικά πλήγματα περί τις 04:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), υποστηρίζοντας πως έβαλε στο στόχαστρο τόσο στρατιωτικές όσο και πολιτικές υποδομές.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας διαβεβαίωσε εξάλλου ότι οι δυνάμεις της χώρας του σταμάτησαν την προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων στα περισσότερα μέτωπα.

Ζελένσκι: “Αποτελώ νούμερο ένα στόχο του εχθρού”

Νωρίτερα, τα ξημερώματα, ο ουκρανός πρόεδρος ανέφερε ότι ρώσοι στρατιωτικοί έχουν παρεισφρήσει στο Κίεβο, την επομένη της εισβολής στη χώρα του από τη Ρωσία, που έπληξε εγκαταστάσεις κοντά στην πρωτεύουσα.

«Λάβαμε την πληροφορία ότι ομάδες δολιοφθοράς του εχθρού μπήκαν στο Κίεβο», ανέφερε στο μαγνητοσκοπημένο διάγγελμά του το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας, καλώντας τους κατοίκους της πρωτεύουσας να επαγρυπνούν και να τηρούν την απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας που επιβλήθηκε.

Επίσης, στο μήνυμά του ανέφερε πως ο ίδιος αποτελεί τον νούμερο ένα στόχο του εχθρού, ενώ έπειτα ακολουθεί η οικογένειά του, η οποία έχει μπει στο στόχαστρο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα