Ζελένσκι: Συνάντηση με Μπάιντεν-Χάρις όσο η Ουκρανία πιέζει για όπλα μεγάλου βεληνεκούς

Διαβάζεται σε 2'
Βολοντίμιρ Ζελένσκι Τζο Μπάιντεν
Βολοντίμιρ Ζελένσκι Τζο Μπάιντεν 2024 Susan Walsh/AP Photo

Συναντήσεις με τον Τζο Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις θα έχει την επόμενη εβδομάδα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς η Ουκρανία πιέζει τις ΗΠΑ να χαλαρώσουν τους περιορισμούς για τα όπλα μεγάλου βεληνεκούς.

Στην Ουάσινγκτον θα μεταβεί την ερχόμενη Πέμπτη (26/09) ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, την ίδια στιγμή που η Ουκρανία εξακολουθεί να πιέζει τις ΗΠΑ να της επιτρέψουν να χρησιμοποιήσει τα όπλα που παρέχει η Δύση για να χτυπήσει βαθύτερα στη Ρωσία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις θα έχουν χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

“Οι ηγέτες θα συζητήσουν την κατάσταση του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων του στρατηγικού σχεδιασμού της Ουκρανίας και της αμερικανικής υποστήριξης προς την Ουκρανία στον αγώνα της απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα”, αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

“Ανυπομονώ να φιλοξενήσω τον φίλο μου Πρόεδρο Ζελένσκι της Ουκρανίας την επόμενη εβδομάδα στον Λευκό Οίκο”, δήλωσε ο Μπάιντεν σε μήνυμα που αναρτήθηκε στο Χ. “Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, θα επαναβεβαιώσω τη δέσμευση της Αμερικής να υποστηρίξει την Ουκρανία καθώς υπερασπίζεται την ελευθερία και την ανεξαρτησία της”.

 

Η κυβέρνηση Μπάιντεν εξακολουθεί να μην είναι πεπεισμένη ότι πρέπει να δώσει στην Ουκρανία την εξουσία να εκτοξεύει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς βαθύτερα στη Ρωσία, και Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι αναζητούν λεπτομερέστερες πληροφορίες σχετικά με το πώς το Κίεβο θα χρησιμοποιήσει τα όπλα και πώς εντάσσονται στην ευρύτερη στρατηγική για τον πόλεμο.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ζήτησαν από την Ουκρανία να διευκρινίσει με μεγαλύτερη σαφήνεια τους πολεμικούς της στόχους σε περίπτωση που η κυβέρνηση δώσει το “πράσινο φως” για χαλάρωση των περιορισμών στον οπλισμό μεγάλου βεληνεκούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα