Ζούκερμπεργκ: Ο Λευκός Οίκος “πίεσε” τη Meta να αφαιρέσει αναρτήσεις σχετικά με τον κορονοϊό

Διαβάζεται σε 2'
Ζούκερμπεργκ: Ο Λευκός Οίκος “πίεσε” τη Meta να αφαιρέσει αναρτήσεις σχετικά με τον κορονοϊό
O Mark Zuckerberg AP Photo/David Zalubowski

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι μετανιώνει που υπέκυψε στην “πίεση” του Μπάιντεν σχετικά με το περιεχόμενο στις εφαρμογές της Meta κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, είπε ότι μετανιώνει για την απόφαση της εταιρείας του να υποκύψει στην πίεση που ασκήθηκε από την κυβέρνηση Μπάιντεν για να «λογοκρίνει» περιεχόμενο στο Facebook και το Instagram κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Σε επιστολή που έστειλε σε πρόεδρο επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ο Ζούκερμπεργκ αποκάλυψε ότι κάποιο υλικό – συμπεριλαμβανομένου χιούμορ και σάτιρας – αφαιρέθηκε το 2021 υπό την πίεση ανώτερων αξιωματούχων. Ο Λευκός Οίκος υπερασπίστηκε τις ενέργειές του, δηλώνοντας ότι προέτρεψε σε «υπεύθυνες ενέργειες για την προστασία της δημόσιας υγείας και ασφάλειας».

Ο Ζούκερμπεργκ ανέφερε επίσης ότι η εταιρεία του είχε «υποβαθμίσει» προσωρινά περιεχόμενο που σχετιζόταν με τον γιο του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, πριν από τις εκλογές του 2020, μετά από προειδοποίηση του FBI για «πιθανή ρωσική παραπληροφόρηση». Ωστόσο, αργότερα έγινε σαφές ότι αυτό το περιεχόμενο δεν αποτελούσε μέρος μιας τέτοιας επιχείρησης, και δεν έπρεπε να είχε αφαιρεθεί προσωρινά.

Ο Ζούκερμπεργκ δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τις ενέργειες που μετάνιωσε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά τόνισε ότι οι αποφάσεις αυτές ήταν της εταιρείας του, αν και «η πίεση από την κυβέρνηση ήταν λανθασμένη». Επεσήμανε επίσης ότι «με την ωφέλεια της εμπειρίας και νέων πληροφοριών», ορισμένες από αυτές τις επιλογές δεν θα γίνονταν σήμερα.

Η επιστολή του Ζούκερμπεργκ απευθυνόταν στον Τζιμ Τζόρνταν, πρόεδρο της δικαστικής επιτροπής της Βουλής, η οποία διερευνά τη διαχείριση του περιεχομένου στις διαδικτυακές πλατφόρμες. Οι Ρεπουμπλικάνοι χαρακτήρισαν την επιστολή «μεγάλη νίκη για την ελευθερία του λόγου».

Σε δήλωση που εξέδωσε στο Politico, ο Λευκός Οίκος υπεραμύνθηκε των ενεργειών του, επισημαίνοντας: «Η θέση μας ήταν σαφής και συνεπής: πιστεύουμε ότι οι τεχνολογικές εταιρείες και άλλοι ιδιωτικοί φορείς πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις συνέπειες των ενεργειών τους στον αμερικανικό λαό, ενώ λαμβάνουν ανεξάρτητες αποφάσεις σχετικά με τις πληροφορίες που παρουσιάζουν».
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα