10 απλοί τρόποι να μειώσετε το στρες που νιώθετε

Διαβάζεται σε 3'
Στρες
ISTOCK

Το στρες αποτελεί συχνό φαινόμενο στη σύγχρονη ζωή, όμως υπάρχουν απλοί και γρήγοροι τρόποι να το μειώσετε άμεσα.

 

Το στρες είναι αναπόφευκτο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το αφήνουμε να κυριαρχεί.

Ανακαλύψτε δέκα απλές και γρήγορες τεχνικές που μπορείτε να εφαρμόσετε σε μόλις πέντε λεπτά για να μειώσετε το άγχος και να επαναφέρετε την ηρεμία και την ευεξία σας. Από βαθιές αναπνοές και διαλογισμό μέχρι γρήγορες βόλτες και αρωματοθεραπεία, αυτές οι μέθοδοι είναι επιστημονικά αποδεδειγμένες και εύκολες να ενσωματωθούν στην καθημερινότητά σας​.

Βαθιές Αναπνοές

Αναπνεύστε βαθιά και αργά. Εισπνεύστε για 4 δευτερόλεπτα, κρατήστε την αναπνοή σας για 7 δευτερόλεπτα και εκπνεύστε για 8 δευτερόλεπτα. Αυτή η τεχνική μπορεί να μειώσει τον καρδιακό ρυθμό και να ενεργοποιήσει το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, προάγοντας την ηρεμία και την χαλάρωση​.

Διαλογισμός

Καθίστε άνετα, κλείστε τα μάτια σας και επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας. Προσπαθήστε να αδειάσετε το μυαλό σας από σκέψεις και να επικεντρωθείτε μόνο στην αίσθηση της αναπνοής. Ο διαλογισμός για μόλις 5 λεπτά μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες και την αύξηση της συγκέντρωσης

Γρήγορη Βόλτα

Βγείτε για μια σύντομη βόλτα γύρω από το τετράγωνο. Η φυσική άσκηση βοηθά στην απελευθέρωση ενδορφινών, που είναι φυσικά αντιστρεσογόνα του σώματος, και μπορεί να βελτιώσει την διάθεση σας άμεσα.

Ακρόαση Μουσικής

Βάλτε να ακούσετε το αγαπημένο σας τραγούδι ή κάποια χαλαρωτική μουσική. Η μουσική μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας και να μειώσει τα επίπεδα του στρες​.

Γέλιο

Δείτε ένα αστείο βίντεο ή σκεφτείτε κάτι που σας κάνει να γελάτε. Το γέλιο ενεργοποιεί την απελευθέρωση ενδορφινών και μειώνει τα επίπεδα του κορτιζόλη, της ορμόνης του στρες.

Διατάσεις

Κάντε μερικές διατάσεις για να απελευθερώσετε την ένταση από τους μυς σας. Οι διατάσεις μπορούν να βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος και να βοηθήσουν στην ανακούφιση της σωματικής έντασης.

Αρωματοθεραπεία

Χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια, όπως λεβάντα ή μέντα. Η αρωματοθεραπεία μπορεί να έχει ηρεμιστική επίδραση και να βοηθήσει στη μείωση του στρες. Μερικές σταγόνες στο μαντίλι σας ή στην επιφάνεια εργασίας σας μπορούν να κάνουν θαύματα​.

Ενυδάτωση

Πιείτε ένα ποτήρι νερό. Η αφυδάτωση μπορεί να αυξήσει το άγχος, γι’ αυτό είναι σημαντικό να είστε καλά ενυδατωμένοι. Ένα ποτήρι νερό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της έντασης και να βελτιώσει τη διάθεσή σας.

Γράψτε τα Συναισθήματά σας

Κρατήστε ένα ημερολόγιο και καταγράψτε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας. Η γραφή μπορεί να βοηθήσει στην επεξεργασία των συναισθημάτων και στη μείωση του άγχους. Ακόμα και μερικές γραμμές μπορούν να κάνουν τη διαφορά​.

Χαλάρωση των Μυών

Εφαρμόστε τεχνικές προοδευτικής χαλάρωσης των μυών, τεντώνοντας και χαλαρώνοντας κάθε μυική ομάδα του σώματος. Αυτή η μέθοδος μπορεί να βοηθήσει στην απελευθέρωση της έντασης και στη χαλάρωση του σώματος και του μυαλού​.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα