10 μυστικά για εύκολο, οικονομικό και «ανώδυνο» back to school shopping

10 μυστικά για εύκολο, οικονομικό και «ανώδυνο» back to school shopping
Little boy with school supplies, books, drawing and painting tools and materials. Happy back to school student. Art and crafts for kids. Child learning rainbow colors, alphabet letters and numbers. Family Veldman

Έξυπνες συμβουλές που θα κάνουν την πιο αγχωτική εποχή του χρόνου σημαντικά πιο εύκολη για τους γονείς αλλά και τα παιδιά.

Δεν τρέμουν μονάχα τα παιδιά τον Σεπτέμβρη. Ο μήνας επιστροφής στην πόλη και τα σχολεία έχει βγάλει κακό όνομα και στους κύκλους των γονιών που έρχονται αντιμέτωποι με μία τεράστια shopping list. Οι ουρές στα καταστήματα μοιάζουν ατελείωτες, οι τιμές φουσκωμένες και οι απαιτήσεις των παιδιών εξωπραγματικές.

Στην πραγματικότητα, βέβαια, τα πράγματα δεν είναι τόσο ζοφερά αλλά όταν κανείς αφήνει το απέραντο γαλάζιο μιας παραλίας για να επιστρέψει στην ρουτίνα της πόλης, πώς να μπορέσει να δει καθαρά; Όλα, τελικά, γίνονται καλύτερα αν βρεις τον κατάλληλο σύμμαχο στα ψώνια του Σεπτέμβρη. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τα καταστήματα Public! Με δεκάδες τετράδια που ξεκινούν από 0,25 ευρώ, με την μεγαλύτερη συλλογή σε τσάντες για κάθε ανάγκη, ηλικία και προτίμηση, γραφική ύλη από μόλις 0,05 ευρώ και τα πιο σύγχρονα προιόντα τεχνολογίας, τα Public είναι ο ένας και μοναδικός σταθμός για τα ψώνια της νέας σχολικής χρονιάς.

Κάνε τα πράγματα ακόμα πιο εύκολα και μην βιαστείς να αποτινάξεις από πάνω σου την χαλάρωση των διακοπών ακολουθώντας τα παρακάτω μυστικά για έξυπνο, άνετο και οικονομικό back to school shopping.

#1 Κάνε “απογραφή” στα συρτάρια

Πριν βιαστείς να βγεις στην αγορά, αφιέρωσε μία ημέρα για να βάλεις σε τάξη το γραφείο του παιδιού και κάνε μία απογραφή όλων όσων θα βρεις εκεί. Ίσως κάπου υπάρχει κάποιο ξεχασμένο άγραφο τετράδιο ή ενδεχομένως οι μαρκαδόροι που είναι ακόμα στο κουτί τους να έχουν στεγνώσει και να θέλουν αντικατάσταση.

#2 Φτιάξε μία λίστα

Τώρα που ξέρεις όλα όσα έχεις ήδη ήρθε η ώρα να σημειώσεις όλα όσα σου λείπουν. Τα περισσότερα σχολεία παρέχουν έτοιμες τις λίστες για κάθε τάξη αν και πολλά από αυτά τα προιόντα δεν χρειάζονται τους πρώτους μήνες του σχολείου οπότε και θα είναι καλύτερο τη χρησιμοποιήσεις ως βάση για να φτιάξεις τη δική σου.

#3 Ενημερώσου για τις “τάσεις”

Όπως η μόδα έτσι και τα σχολικά έχουν τις τάσεις τους. Για παράδειγμα, φέτος η γοητεία του διαστήματος δεν αφήνει ασυγκίνητους ακόμα και τους πιο μικρούς μαθητές, εξ’ου και η σειρά σχολικών Space των Public. Τα πιο ονειροπόλα κορίτσια θα λατρέψουν τη συλλογή Unicorn ενώ οι μικροί λάτρεις του ζωικού βασιλείου, τη σειρά Sloth. Η σειρά Cherry είναι ακόμα μία από αυτές που αναμένεται να κάνουν θραύση αφού μιλάει σε χαριτωμένα κορίτσια κάθε ηλικίας!

#4 Επένδυσε σε προιόντα καλής ποιοτητας

Ο Σεπτέμβριος φέρνει πάντα μαζί του διάφορες απαιτήσεις. Αν όμως επενδύσεις σε προιόντα καλής ποιότητας το μόνο βέβαιο είναι πως το παιδί θα τα χαρεί περισσότερο και για μεγαλύτερο διάστημα. Ευτυχώς τα Public προσφέρουν μια τεράστια ποικιλία σχολικών προιόντων υψηλής ποιότητας και, μάλιστα, σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

#5 Ξεκίνησε από το βασικότερο: την τσάντα

Η κορωνίδα στη shopping list του Σεπτεμβρίου δεν είναι άλλη από την τσάντα! Πριν να καταλήξεις, αναλογίσου το βάρος που θα σηκώνει, το μέγεθος που θα πρέπει να έχει, καθώς και τις ιδιαίτερες προτιμήσεις του παιδιού σχετικά με το σχέδιό της, προκειμένου να επιλέξεις την καλύτερη. Σε καθε περίπτωση, στο Public θα βρεις αδιαμφισβήτητα αυτό που ψάχνεις ανάμεσα σε τσάντες τρόλευ, τσάντες πλάτης, μονόχρωμες ή με σχέδια, σε κάθε μέγεθος και σε όλων των ειδών τις τσέπες και, φυσικά, σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

#6 Προμηθεύσου όλα τα βιβλία ήδη ντυμένα

Τέλος στα απογεύματα που παλεύεις με ένα ψαλίδι και ένα αυτοκόλλητο ρολό. Τώρα τα Public κάνουν τη ζωή των γονιών πιο εύκολη και προσφέρουν έτοιμα πακέτα με τα βιβλία κάθε τάξης σε δύο εκδοχές: ντυμένα με πλαστικό κάλυμμα ή χωρίς. Μπορείς να φανταστείς κάτι πιο πρακτικό για την πιο ξεκούραστη επιστροφή στο σχολείο;

#7 Μην παραβλέψεις τα κατάλληλα βοηθήματα

Είναι σημαντικό η εκπαίδευση των παιδιών να μην τελειώνει όταν χτυπήσει το τελευταίο κουδούνι. Γι’αυτό το λόγο αξίζει να επιλέξεις τα κατάλληλα βοηθήματα που θα τονώσουν την αυτοπεποίθησή του σχετικά με τα λιγότερο αγαπημένα του μαθήματα και που θα εξασφαλίσουν τα καλυτερα αποτελέσματα.

#8 Μην ξεχάσεις τα αξεσουάρ για το διάλειμμα

Η λίστα του Σεπτέμβρη δεν κλείνει χωρίς τα κατάλληλα φαγητοδοχεία και μπουκάλια νερού. Τα παιδιά θα δουν με άλλο μάτι το καθημερινό τους κολατσιό όταν βγαίνει από ένα όμορφο τσαντάκι ή ένα δοχείο με τους αγαπημένους τους ήρωες τυπωμένους στο καπάκι. Βρες τα ωραιότερα φαγητοδοχεία και παγούρια στο Public.

#9 Επωφελήσου από τη back to school προσφορά

Φέτος τα Public φροντίζουν τους γονείς και τους επιβραβεύουν με ένα κουπόνι επιστροφής 20% για αγορές τεχνολογίας από το public.gr. Έτσι, με αγορές σχολικών άνω των 50 ευρώ θα πάρεις εκείνο το smartphone, το tablet, την TV, ή το laptop που επιθυμούσες με 20% επιστροφή!

#10 Κάνε τα ψώνια σου online

Το βασικότερο tip ωστόσο δεν είναι άλλο από το να προτιμήσεις τις online αγορές που θα σε γλιτώσουν από την πολυκοσμία και την ουρά στα… ταμεία. Το καλύτερο, δε, είναι πως μπορείς να κάνεις τα ψώνια σου στο public.gr από οπουδήποτε, ακόμα και την παραλία.

Και μην ξεχνάς ότι τώρα το Public φέρνει όλα τα σχολικά στη πόρτα σου σε λίγες ώρες! Με τη νέα υπηρεσία Next Day Delivery του Public, μπορείς να έχεις όλα τα σχολικά που χρειάζεσαι, με παράδοση σε λιγότερο από 24 ώρες εντός Αττικής και χωρίς καμία έξτρα χρέωση!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα