10 μοναδικά γλυκά που θα γευτείς στο Sweet Factory Festival

Διαβάζεται σε 8'
10 μοναδικά γλυκά που θα γευτείς στο Sweet Factory Festival

Για τρεις μέρες το Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ θα μοσχομυρίζει γλύκα!

Αν ακόμα δεν έχεις προλάβει να δοκιμάσεις γλυκίσματα από τα φημισμένα μαγαζιά της Αθήνας ή λαχταράς να τα ξαναδοκιμάσεις, το Sweet Factory Festival είναι εδώ για σένα. Το τριήμερο 27, 28 & 29 Οκτωβρίου το Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ φιλοξενεί το SWEET FACTORY FESTIVAL, τη μεγαλύτερη γιορτή αφιερωμένη στους λάτρεις του γλυκού.
Εμείς ξεχωρίσαμε τα 10 γλυκά που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις:

Τα Cupcakes και οι Τούρτες από το «Cap Cap»

Το φημισμένο «παραμυθοπωλείο» με ξόρκια ζάχαρης κάνει τους ανθρώπους που το επισκέπτονται «υπνωτισμένους». Ροφήματα, γλυκά και αλμυρά εδέσματα που συνεχώς ανανεώνονται βρίσκονται στο κατάλογό του με ευφάνταστα ονόματα, κάνοντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς να λυγίσουν μετά από μια γουλιά ή μπουκιά. Τα διάσημα Cupcakes τους είναι λαχταριστά και τα βρίσκεις σε χιλιάδες γευστικές επιλογές και ανάλογα με την εποχή τα συναντάς και με την αντίστοιχη θεματική. Φυσικά, δεν πρέπει να παραλείψουμε τις Τούρτες του που είναι αφιερωμένες σε παλιές τηλεοπτικές σειρές με αγαπημένες μας ατάκες.

Το προφιτερόλ με bueno της «Ζουμπουρλού»

Η Ζουμπουρλού είναι μια Κομφεταρία, όπως αποκαλούσαν οι γαλλομαθείς της Πόλης τα ζαχαροπλαστεία, αλλά και μια Πιτασερί, ένα λογοπάιγνιο που κλείνει το μάτι στις μοναδικές χειροποίητες πίτες που ψήνονται με μεράκι κάθε μέρα στο μαγαζί. Με παραδοσιακά πολίτικα γλυκά που στάζουν σιρόπι, φρεσκοψημένες πίτες με άρωμα που σας σπάνε τη μύτη, με σοκολατένιες δημιουργίες, που θα ξετρελάνουν τις αισθήσεις και πολλά ακόμα γλυκά γεμάτα φαντασία … πώς να μην λέγεσαι Ζουμπουρλού!; Πέρα από τον μοναδικό κιουνεφέ της και τον καφέ στη χόβολή, η Ζουμπουρλού ξεχωρίζει για το ολόγρεσκο προφιτερόλ της με κρέμα bueno το οποίο όποιος το τρώει μετά παραμιλάει.

Το ζαχαρένιο Jenga της «Peggy Sue»

Το μαγαζί «Peggy Sue» είναι εμπνευσμένο από το ομότιτλο, εμβληματικό rock & roll τραγούδι του Μπάντι Χόλι. Είναι το ιδανικό στέκι για όσους αγαπούν τον καλό αρωματικό καφέ και το καλό φαγητό. Έχει πολλές επιλογές σε γλυκά, όπως pancakes, cinnamon rolls, cheesecake, τάρτα λεμονιού. To best seller πιάτο του Peggy Sue είναι χωρίς καμιά αμφιβολία το ζαχαρένιο Jenga, με τις τραγανές αυγόφετες, βουτηγμένες σε ζάχαρη και κανέλα να σε προκαλούν να στοιχηματίσεις πόσα στικ θα τραβήξεις από τον πύργο χωρίς να «καταρρεύσει». Στο πιάτο φυσικά υπάρχουν 3 ντιπ, με λευκή σοκολάτα, σοκολάτα γάλακτος και με μπισκότο lotus.

Γλυκό «Καμινάδα»

Η «Καμινάδα» ή αλλιώς το γλυκό του Δούναβη είναι όπως αναφέρουν και οι δημιουργοί του το μοναδικό σουβλιστό γλυκό. Με την καντίνα τους πηγαίνουν σε βαφτίσεις, περιοδείες σε διάφορες πόλεις, πανηγύρια, φεστιβάλ και προσφέρουν αυτό το τόσο ιδιαίτερο έδεσμα. Τι πραγματικά είναι όμως το γλυκό «Καμινάδα»; Είναι ψημένα ρολά ζύμης με επικάλυψη ζάχαρης και κανέλας τα οποία γαρνίρονται με χιλιάδες διαφορετικές επιλογές και αποζημιώνουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Τα σοκολατάκια του Le Cacaoyer

To «Le Cacaoyer» είναι το κακαόδεντρο, δηλαδή εκεί που αρχίζουν όλα! Οι ιδιοκτήτες έχουν σαν σκοπό τους οι γεύσεις να είναι χωρίς αλλοιώσεις με έξτρα ζάχαρη, χωρίς τεχνητές γεύσεις και χρώματα. Επιθυμούν η μορφή και η γεύση να είναι όπως η αρχική από τον αγνό και πικρό καρπό του κακάο. Τα σοκολατάκια τους, ειδικά αυτά με την πραλίνα ξεχωρίζουν. Και το Moto τους είναι: Δεν μπορείς να αγοράσεις την ευτυχία, αλλά μπορείς να αγοράσεις μια σοκολάτα και είναι το ίδιο πράγμα».

Χειροποίητες σοκολάτες από το Πάρθενων

Freepik

Η «ΠΑΡΘΕΝΩΝ», είναι μιας 3ης γενιάς οικογενειακή επιχείρηση με αντικείμενο την παραγωγή και εμπορία  ζαχαρωδών προϊόντων και σοκολάτας. Πρωταγωνιστές της καθημερινότητάς τους αποτελούν οι premium Χειροποίητες Σοκολάτες τους, παραδοσιακά χειροποίητα σοκολατάκια με υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, τρούφες, πραλίνες και σοκολατάκια εισαγωγής  κατασκευασμένα από αναγνωρισμένες εταιρείες που πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές και εισάγονται από Ευραπαικές Χώρες με παράδοση στη Σοκολάτα όπως το Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία και Ολλανδία. Καθώς επίσης Σοκολάτες και πραλίνες χωρίς ζάχαρη χρησιμοποιώντας το φυσικό γλυκαντικό Stevia. Στόχος τους είναι να προσφέρουν μια μοναδική γευστική εμπειρία, να μοιραστούν μαζί σας την αγάπη τους για τη σοκολάτα και να ικανοποιήσουν γευστικά και τους πιο απαιτητικούς με την premium ποιότητά τους.

Η διάσημη Lacta της Mondelēz

Η Mondelēz Hellas σίγουρα δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι η πιο τυχερή εταιρεία, η οποία εκτός από το σύνολο των εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων που παράγει, διαθέτει, επιπλέον, στο χαρτοφυλάκιό της το παλαιότερο ελληνικό σήμα το οποίο έχει ταυτιστεί με τη σοκολάτα Παυλίδη. Το χαρτοφυλάκιο της Mondelēz περιλαμβάνει όλες τις αγαπημένες και γνωστές σε όλους σοκολάτες, οι οποίες ταυτίζονται τόσο με τις παιδικές μας αναμνήσεις, αλλά συνοδεύουν και κάθε στιγμή της ενήλικης καθημερινότητάς μας προσφέροντας την ίδια αξεπέραστη γεύση και απόλαυση. Οι αγαπημένες σοκολάτες Lacta, Παυλίδης Υγείας, Kiss, Lila Pause, 3Bit καθώς και brands όπως Molto, 7Days αποτελούν μόνο μερικά από τα διαχρονικής αξίας προϊόντα που συνεχίζουν να «γλυκαίνουν» τον γευστικό κάλυκα μικρών και μεγάλων.

Smyrni Baklava

UNSPLASH

Τον γνήσιο, καλό μπακλαβά με την πλούσια γεύση και το πράσινο φιστίκι, τον βρίσκεις στο Smirni Baklava. Η μοναδική του γεύση σε πλημμυρίζει με ζεστά συναισθήματα, όπως συμβαίνει πάντα με τα γλυκά ταψιού. Ο σκοπός των δημιουργών είναι να προσφέρουν τον παραδοσιακό μπακλαβά της Κωνσταντινούπολης όπως τον έμαθαν οι ίδιοι, με τις ίδιες τεχνικές. Πέρα από τους κλασικούς μπακλαβάδες βρίσκει κανείς γαλακτομπούρεκο, κανταΐφια και το περίφημο καζάν ντιπί που σημαίνει ο πάτος του καζανιού.

Λουκουμάδες από το Μποέμ

Οι famous λουκουμάδες ΜΠΟΕΜ συστήθηκαν στον κόσμο πριν από αρκετά χρόνια στην Νέα Μηχανιώνα της Θεσσαλονίκης. Διατηρούσαν κατάστημα για 37 χρόνια και συγχρόνως έπαιρναν μέρος σε διάφορα πανηγύρια της γύρω περιοχής. Ένα από αυτά είναι το πανηγύρι του Άγιου Μάμα στη Χαλκιδική. Προσελκύουν το κοινό τους με τον ξεχωριστό τρόπο παρασκευής τους. Η τέχνη των λουκουμάδων ’’ΜΠΟΕΜ’’ είναι ξεχωριστή διότι είναι χειροποίητοι και με τρύπα στη μέση. Σερβίρονται με μέλι, κανέλλα, τριμμένο καρύδι, τρούφα και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας.

Σπιτική σοκολάτα από το Kakau

Η Kakau δημιουργήθηκε μέσα από μια μακροχρόνια φιλία. Ανακάλυψαν την κουλτούρα του Κακάο στη Νότια Αμερική όπου εκπαιδεύτηκαν στην παραγωγή της σπιτικής σοκολάτας. Το Κακάο είναι το ιερό φρούτο των Θεών και νιώθουν ευλογημένοι. Η αφοσίωσή τους στη μητέρα γη εκφράζεται από την επιλογή βιολογικών συστατικών, φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες και ολιστική φιλοσοφία zero waste. Αφού ψηθούν οι κόκκοι κακάο και αναδείξουν τα αρώματά τους, αλέθονται σε πετρόμυλο από γρανίτη για 96 ώρες. Στη συνέχεια «στρώνεται» η σοκολάτα και οι μπάρες τοποθετούνται σε βιοδιασπώμενα σακουλάκια από φλοιό δέντρου και συσκευάζονται χειροποίητα σε ανακυκλώσιμο χαρτί.

Για τρεις μέρες το Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ θα μοσχομυρίζει γλύκα!

Όλοι οι γλυκατζήδες είστε ευπρόσδεκτoι!

Μέρες & ώρες: 27, 28, 29 Οκτωβρίου 2023
Ωράριο: 11.00 – 23.00

Εισιτήρια:
https://www.more.com/happenings/festival/sweet-factory-festival/

Μέρος: Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, Πειραιώς & Ερμού, Γκάζι (Μετρό Κεραμεικός)

Site: www.thesweetfactory.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα