4 φυσικοί και πανεύκολοι τρόποι για να μυρίζει πάντα ωραία το μπάνιο σου

Διαβάζεται σε 2'
4 φυσικοί και πανεύκολοι τρόποι για να μυρίζει πάντα ωραία το μπάνιο σου
ISTOCK

Αν θέλεις το μπάνιο σου να μυρίζει πάντα φρεσκάδα χωρίς τη χρήση χημικών αρωματικών του εμπορίου, υπάρχουν φυσικοί και εύκολοι τρόποι να το πετύχεις.

Αν το μπάνιο σου έχει δυσάρεστες μυρωδιές και αναζητάς φυσικές λύσεις για να τις αντιμετωπίσεις, σου παρουσιάζουμε τέσσερις αποτελεσματικούς τρόπους. Το μπάνιο συγκεντρώνει υγρασία, και συχνά, ο αερισμός δεν είναι επαρκής, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια άβολη ατμόσφαιρα.

1. Φτιάξε φυσικό αποσμητικό μπάνιου

Για να αποφύγεις τα αρωματικά του εμπορίου που περιέχουν χημικά, μπορείς να δημιουργήσεις ένα φυσικό αποσμητικό με τα εξής υλικά:

  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κουταλιά λευκό ξίδι
  • 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο (π.χ. λεβάντα)

Αναμειγνύεις τα υλικά σε ένα μπουκάλι σπρέι και το ψεκάζεις στο μπάνιο. Εάν το άρωμα δεν είναι αρκετά έντονο, πρόσθεσε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο.

2. Δημιούργησε φυσικό αρωματικό ποτ πουρί

Πάρε ένα γυάλινο βαζάκι, βάλε μέσα λίγη μαγειρική σόδα και πρόσθεσε αποξηραμένα πέταλα λουλουδιών. Πότισέ τα με αιθέριο έλαιο της επιλογής σου και τοποθέτησε το βαζάκι σε ένα σημείο του μπάνιου. Η μαγειρική σόδα απορροφά τις δυσάρεστες μυρωδιές, ενώ τα έλαια αρωματίζουν τον χώρο.

3. Κρέμασε αρωματικά φυτά στο μπάνιο

Πήγαινε στο κοντινότερο φυτώριο και προμηθεύσου φυτά όπως ευκάλυπτο, λεβάντα ή δεντρολίβανο. Φτιάξε ένα μπουκέτο και κρέμασέ το στην ντουζιέρα ή κοντά στην μπανιέρα. Ο ατμός από το ζεστό νερό θα βοηθά τα φυτά να απελευθερώσουν τα φυσικά τους αρώματα.

4. Αξιοποίησε το χαρτί υγείας

Πρόσθεσε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο στο σκληρό εσωτερικό του ρολού χαρτιού υγείας. Κάθε φορά που το χρησιμοποιείς, το άρωμα θα διαχέεται στο μπάνιο, προσφέροντας φρεσκάδα με απλό και φυσικό τρόπο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα