4 συμβουλές για την ενυδάτωση του ευαίσθητου δέρματος

Διαβάζεται σε 4'
4 συμβουλές για την ενυδάτωση του ευαίσθητου δέρματος
Photo by Haley Phelps on Unsplash

Είναι γνωστό ότι το δέρμα χρειάζεται υγρασία για να δείχνει και να αισθάνεται καλύτερα. Όσοι όμως έχουν ευαίσθητο δέρμα δυσκολεύονται να βρουν τα κατάλληλα ενυδατικά προϊόντα για το δέρμα τους γιατί γνωρίζουν ότι σχεδόν κάθε σύνθεση προκαλεί προβλήματα στην ήδη εύθραυστη επιδερμίδα τους.

Όταν χρησιμοποιούμε τον όρο ‘’ευαίσθητο δέρμα΄΄, αναφερόμαστε σε άτομα που η επιδερμίδα τους υποφέρει από δερματικές αλλεργίες και ερεθίζεται από πολλούς περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως η υγρασία, η θερμοκρασία, ο άνεμος και η έκθεση στον ήλιο. Οι αλλεργίες, ο ερεθισμός, το ξηρό δέρμα και η ροδόχρους ακμή, έχουν ένα κοινό, τη φλεγμονή που συμβαίνει όταν ο δερματικός φραγμός έχει υποστεί βλάβη λόγω έλλειψης ενυδάτωσης, υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο ή επαφής με ερεθιστικούς παράγοντες.

Όταν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την ενυδάτωση για να καταπραΰνει, να ενυδατώσει και ν’ αποκαταστήσει τον ξηρό, υποβαθμισμένο φραγμό του δέρματος. Για να μειώσετε την ευαισθησία και αρκετές φορές και τον δυσάρεστο κνησμό, είναι σημαντικό ν’ αντιμετωπίσετε το αφυδατωμένο δέρμα με ορισμένα ειδικά ενυδατικά προϊόντα που το κάνουν λιγότερο ευαίσθητο. Η επιλογή της σωστής ενυδατικής κρέμας, είναι πολύ σημαντική για εσάς, γιατί μπορεί να είναι ένα από τα ελάχιστα προιόντα που μπορεί ν’ ανεχθεί το δέρμα σας.

Photo by Cheyenne Doig on Unsplash

Ας δούμε, μερικές βασικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τη σωστή ενυδατική κρέμα για το ευαίσθητο δέρμα σας:

1. Μάθετε σε ποια κατηγορία ανήκει η ενυδατική σας κρέμα ανάλογα με τη δράση της. Οι ενυδατικές κρέμες μπορούν να χωριστούν σε τρεις κατηγορίες:

  • υγραντικές, που δεσμεύουν το νερό στο δέρμα
  • αποφρακτικές, που δημιουργούν ένα φυσικό φραγμό στο δέρμα
  • μαλακτικές, που βοηθούν στην αποκατάσταση του δερματικού φραγμού

Η ιδανική ενυδατική κρέμα για ευαίσθητο δέρμα, θα πρέπει να παρέχει την απαραίτητη ενυδάτωση, να μειώνει την ερυθρότητα και να φροντίζει τη σωστή λειτουργία του δερματικού φραγμού.

Η 1η καθημερινή ενυδατική φροντίδα για το δέρμα με τάση αλλεργίας, που συνίσταται από δερματολόγους, είναι η ενυδατική κρέμα προσώπου Toleriane Dermallergo της La Roche-Posay, που:

  • Ενυδατώνει αμέσως το δέρμα και καταπραΰνει τους ερεθισμούς.
  • Καταπολεμά την ερυθρότητα και αποτρέπει την επανεμφάνισή της.
  • Ενισχύει την ομαλή λειτουργία του μικροβιώματος.
  • Είναι δοκιμασμένη σε δέρμα με τάση αλλεργίας, έχει υποαλλεργική σύνθεση.

2. Αποφύγετε οποιαδήποτε συστατικά που μπορεί να ερεθίσουν το ευαίσθητο δέρμα σας όπως οι αλκοόλες, τα αρώματα, τα θειϊκά, τα συντηρητικά και οι βαφές.

3. Ελέγχετε τις ετικέτες των ενυδατικών προϊόντων. Οι ετικέτες θα πρέπει έχουν τις λέξεις «μη φαγεσωρογόνο» και «υποαλλεργικό», καθώς αυτοί οι όροι υποδηλώνουν ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι πιο ασφαλή για το ευαίσθητο δέρμα.

4. Πάντα να ζητάτε δείγμα του προϊόντος και να το εφαρμόζετε για 2-3 ημέρες. H δοκιμή αυτή θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν η ενυδατική κρέμα που επιλέξατε σας προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις, ερεθίζει το δέρμα σας ή φράσσει τους πόρους σας.

Για να βρείτε μια ενυδατική κρέμα για ερεθισμούς που λειτουργεί για το δικό σας ευαίσθητο δέρμα, θα χρειαστεί να ελέγξετε υπομονετικά τα ενυδατικά προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά. Θα πρέπει επίσης να είστε πρόθυμοι να δοκιμάσετε μερικές φόρμουλες, πριν αποφασίσετε τη σωστή ενυδατική κρέμα για τη ρουτίνα περιποίησης του δικού σας δέρματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα