5 σημάδια γήρανσης και πώς να τα αντιμετωπίσετε

Διαβάζεται σε 3'
5 σημάδια γήρανσης και πώς να τα αντιμετωπίσετε
Side view of attractive female enjoying time in beauty salon stock photo

Αν ξυπνάτε το πρωί, κοιτάζεστε στον καθρέφτη και δεν αναγνωρίζετε το κουρασμένο πρόσωπο που βλέπετε, τότε ίσως είναι καιρός να εξετάσετε τις επιλογές που θα σας βοηθήσουν να φαίνεστε και να αισθάνεστε πιο νέες.

Αν ξυπνάτε το πρωί, κοιτάζεστε στον καθρέφτη και δεν αναγνωρίζετε το κουρασμένο πρόσωπο που βλέπετε, τότε ίσως είναι καιρός να εξετάσετε τις επιλογές που θα σας βοηθήσουν να φαίνεστε και να αισθάνεστε πιο νέες.

Ανεξάρτητα από την ηλικία σας, αν τα σημάδια γήρανσης σας εμποδίζουν να αισθάνεστε όμορφα, οφείλετε στον εαυτό σας να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να τα απαλύνετε ή να τα εξαλείψετε. Αυτό θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας.

1. Λεπτές γραμμές και ρυτίδες

Η εμφάνιση γραμμών και ρυτίδων είναι, δυστυχώς, αναπόφευκτη. Όταν το δέρμα σας παράγει λιγότερο κολλαγόνο και διατηρεί λιγότερη υγρασία είναι φυσικό να σχηματίζονται μόνιμες γραμμές και ρυτίδες.

Ο αντιοξειδωτικός ορός με βιταμίνη C, Silymarin CF της SkinCeuticals παρέχει αποτελεσματική προστασία γιατί αποτρέπει την οξείδωση του σμήγματος, βελτιώνει την όψη των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων ενώ παράλληλα ελαχιστοποιεί την όψη των πόρων.

2. Ακμή

Η αλλαγή στα επίπεδα ορμονών σας σε συνδυασμό με το λιπαρό ή μικτό δέρμα , συμβάλλει στην ανάπτυξη της ακμής σε μεγαλύτερη ηλικία. Επειδή το ώριμο δέρμα είναι συχνά πιο ευαίσθητο και επιρρεπές σε ξηρότητα και ερεθισμό, φροντίστε τα προιόντα που χρησιμοποιείτε να είναι κατάλληλα για την ακμή.

Οι ειδικοί προτείνουν τον ορό υψηλής αποτελεσματικότητας Blemish+Age Defence Serum προσώπου της SkinCeuticals που μειώνει την υπερβολική παραγωγή σμήγματος κατά 39%, προλαμβάνει την ακμή, μειώνοντας το βακτήριο P. Acnes. Επιπλέον, μειώνει τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες και εξισορροπεί τον τόνο του δέρματος ενώ αποσυμφορεί τους φραγμένους πόρους.

3. Χαλάρωση επιδερμίδας

Λόγω της απώλειας του κολλαγόνου και της ελαστίνης, η χαλάρωση του δέρματος τείνει να εμφανίζεται καθώς γερνάμε. Το δέρμα σας στις γωνίες του στόματος μπορεί να γίνει χαλαρό και να φαίνεται να κρεμάει κάτω από τη γραμμή του πηγουνιού. Επιπλέον, η χαλάρωση του δέρματός σας γύρω από τα μάτια και το μέτωπο μπορεί να δημιουργήσει μια γερασμένη, κουρασμένη εμφάνιση.

H ενυδατική κρέμα προσώπου Daily Moisture της SkinCeuticals που είναι ιδανική για κανονικό ή λιπαρό δέρμα, περιέχει βοτανικά εκχυλίσματα για σύσφιξη των πόρων. Επίσης, αποκαθιστά και διατηρεί την υγρασία στο δέρμα, επουλώνει και προστατεύει το πρόσωπο προσφέροντας μία απαλή και μη λιπαρή επιδερμίδα.

4. Θαμπό δέρμα

Η χρόνια έκθεση στις ακτίνες UV του ήλιου, την ατμοσφαιρική ρύπανση και τους άλλους ερεθιστικούς παράγοντες, αναπόφευκτα δημιουργεί δυσχρωμίες δέρματος στη λιπαρή και ευαίσθητη επιδερμίδα σας ή την κάνει να φαίνεται θαμπή, τραχιά και ανομοιόμορφη.

Στις περιπτώσεις αυτές, συνίσταται η ενυδατική κρέμα προσώπου Phyto A+ Treatment για λάμψη της SkinCeuticals που καταπραΰνει και διορθώνει το μη ισορροπημένο δέρμα μειώνοντας το σμήγμα κατά 28%. Παράλληλα μειώνει την μεταφλεγμονώδη υπερμελάγχρωση κατά 20% ενώ καταπραΰνει, και καλυτερεύει την τραχιά υφή του δέρματος βελτιώνοντας τη λάμψη του.

5. Κηλίδες ηλικίας

Στο δέρμα σας μπορεί να εμφανιστούν κηλίδες ηλικίας με την πάροδο του χρόνου, είτε γιατί αφιερώνετε πολύ χρόνο στο μαύρισμα, είτε γιατί δεν είστε συνεπής με τη χρήση αντηλιακού.

Το κλειδί για την αποφυγή των κηλίδων ηλικίας είναι να χρησιμοποιείτε καθημερινά, από μικρή ηλικία, αντηλιακό ευρέος φάσματος με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF30. Επιπλέον, πρέπει να τηρείτε όλα τα μέτρα προστασίας από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου π.χ. καπέλα, γυαλιά ηλίου, αντηλιακά ρούχα, κλπ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα