Αυτό το πάρκο τσέπης χωράει όλη την αγάπη του κόσμου

Διαβάζεται σε 4'
Αυτό το πάρκο τσέπης χωράει όλη την αγάπη του κόσμου
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΑΜΑΡΑ / 24MEDIA

Περάσαμε πολλά χρόνια να γκρινιάζουμε για τις εστίες πρασίνου στην πόλη μας. Να τις αναζητούμε, να μην τις βρίσκουμε, να διαμαρτυρόμαστε, να φωνάζουμε. Και είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια αυτή η εικόνα αλλάζει, με μοναδικούς κερδισμένους όλους εμάς που τα χαιρόμαστε σε καθημερινή βάση.

Η P&G στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργούμε πάρκα τσέπης, κάνουμε τις πόλεις μας πιο βιώσιμες» και σε συνεργασία με την Οργάνωση Γη έχει δώσει, μέσα σε λιγότερο από 3 χρόνια, ζωή σε 20 πάρκα τσέπης της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη ενίσχυση της βιωσιμότητας των πόλεων. Μέχρι σήμερα, στα 7.160 τετραγωνικά μέτρα πρασίνου- μια έκταση ίση με 17 γήπεδα μπάσκετ – έχουν προστεθεί περισσότερα από 11.500 δέντρα και φυτά. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί παράλληλα και μια μεγάλη ευκαιρία για παιδιά και ενήλικες να έρθουν πιο κοντά στη φύση όχι ταξιδεύοντας δεκάδες χιλιόμετρα από την πόλη, αλλά περπατώντας μερικά μέτρα από το σπίτι.

Τι χρειάζεται όμως ένα πάρκο για να κερδίσει τον επισκέπτη; Θα μιλήσω για τη δική μου οικογένεια και τη βόλτα μας στο πάρκο τσέπης στον Άγιο Δημήτριο, στη συμβολή των οδών Νάξου και Τριφυλίας. Γιατί μπορεί τόσα χρόνια να ζητούσαμε απλά λίγο πράσινο παραπάνω αλλά τα στοιχεία που συνθέτουν ένα σύγχρονο πάρκο είναι πολύ περισσότερα και σημαντικότερα.

Αγγελική Καλαμαρά/24MEDIA

Στο συγκεκριμένο πάρκο τσέπης στον Άγιο Δημήτριο, έκτασης 161 τ.μ., έχουν προστεθεί περισσότερα από 270 δέντρα και φυτά, μεταξύ των οποίων ροδιές, μανταρινιές, αμυγδαλιές, σάλβιες, γιασεμιά και άλλα φυτά. Άρα η φράση “να προσθέσουμε λίγο πράσινο” ξαφνικά μεταμορφώνεται σε κάτι αισθητά πιο σημαντικό. Γιατί η πόλη γεμίζει με δέντρα που δίνουν ζωή, χρώμα και ουσία. Δέντρα που τα δείχνουμε στα παιδιά μας και μιλάμε για αυτά, για τους καρπούς τους, για την εξέλιξή τους. Φυτά που αυθόρμητα βγάζεις το κινητό να τα φωτογραφίσεις γιατί ομορφαίνουν τόσο πολύ την πόλη.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΑΜΑΡΑ / 24MEDIA

Και πέρα από τους πάγκους και τους κάδους απορριμμάτων, εμφανίστηκε και ένας ηλιακός φορτιστής κινητών συσκευών εκεί που δεν το περιμένεις.

Για να επιστρέψω στην αρχική τοποθέτηση, αυτό που χρειάζεται κάθε πάρκο, τσέπης και μη, είναι κοινός νους. Να σκεφτούν εκείνοι οι οποίοι σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα ενός πάρκου, τι πρέπει να περιλαμβάνει για να εξυπηρετεί το κοινό, όλους εκείνους που το επισκέπτονται.

Αγγελική Καλαμαρά/24MEDIA

Θες έναν όμορφο χώρο να περιηγείσαι. Θέλεις έναν ασφαλή χώρο για τα παιδιά σου. Θες ενδιαφέροντα παιχνίδια. Θες λύσεις που βοηθούν την καθημερινότητά σου και αναβαθμίζουν την εμπειρία σου εκεί.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΑΜΑΡΑ / 24MEDIA

Στην εποχή του user experience, στην εποχή που το σημαντικότερο νόμισμα είναι η εμπειρία, είναι τρομερά σημαντικό το πώς περνάμε το χρόνο μας σε αυτό το πάρκο. Και σε αυτό βάζω πάντα στην άκρη εμένα και τη δική μου εμπειρία. Με νοιάζει το πώς περνάνε τα παιδιά μου σε αυτό το πάρκο. Έχουν κάτι να παίξουν; Θα είναι ασφαλή; Θα βοηθήσει ο χώρος με κάποιο τρόπο να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους;

Και σε όλες αυτές τις ερωτήσεις τα Πάρκα Τσέπης απαντούν εμφατικά. Και είναι πραγματικά τεράστια χαρά να βλέπω τα παιδιά μου να πηγαίνουμε σε ένα από αυτά τα πάρκα και να μην θέλουν να φύγουν. Γιατί πολύ απλά είναι χαρούμενα μόνο και μόνο που βρίσκονται εκεί. Μακριά από μια οθόνη, ένα αγορασμένο παιχνίδι, μια άλλου είδους απόλαυση.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΑΜΑΡΑ / 24MEDIA

Τα Πάρκα Τσέπης της P&G χωράνε την αγάπη όλου του κόσμου γιατί έχουν κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε ο κόσμος να τα αγκαλιάσει και να τα αγαπήσει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα