Είσαι νέος γυμνιστής; Εδώ είναι τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις

Διαβάζεται σε 6'
Παραλία γυμνιστών
ISTOCK

Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους σε παραλίες γυμνιστών. Τι πρέπει να προσέξετε και τι να αποφύγετε.

Όλοι έχουμε νιώσει τη χαρά και το αίσθημα ελευθερίας που προσφέρει μία βουτιά σε μία δροσερή θάλασσα, καταμεσής μίας ηλιόλουστης ημέρας. Τι γίνεται όμως όταν αποφασίζουμε να βγάλουμε και το τελευταίο κομμάτι υφάσματος από πάνω μας και να πάμε για κολύμπι;

Το κίνημα του γυμνισμού εμφανίστηκε στην Ευρώπη στα τέλη του 19ου αιώνα και πλέον είναι δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Ήδη, υπάρχουν εκατοντάδες παραλίες γυμνιστών οι οποίες συνεχώς αυξάνονται. Για να τις επισκεφθείς, το μόνο που πρέπει να αφήσεις σπίτι είναι το μαγιό και τις αναστολές σου.

Ο γυμνισμός δεν αποτελεί πλέον ταμπού, με τους λάτρεις του να οργανώνονται ανά τον κόσμο και να πραγματοποιούν ακόμα και κρουαζιέρες ή γάμους γυμνιστών.

Αν είσαι αρχάριος/α στο θέμα αλλά ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα, έχουμε συγκεντρώσει ορισμένες συμβουλές σχετικά με την εθιμοτυπία για τις παραλίες γυμνιστών:

1.Κάνε την έρευνά σου

«Ο γυμνισμός είναι κάτι διαφορετικό για κάθε άνθρωπο και ο όρος μερικές φορές χρησιμοποιείται λανθασμένα», λέει, σύμφωνα με το CNN, ο Στεφάν Ντεσέν, πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμνιστών (INF-FNI), της μοναδικής παγκόσμιας οργάνωσης γυμνισμού.

Δεν υπάρχει μία ενιαία ιδεολογία σχετικά με τον γυμνισμό, αλλά συνήθως αφορά την κοινωνική συνύπαρξη γυμνιστών χωρίς σεξουαλικό χαρακτήρα.

«Ευτυχώς, ο γυμνισμός ήταν πάντα πολύ καλά οργανωμένος», λέει ο Ντεσέν. Εδώ και 70 χρόνια, η INF-FNI έχει στόχο να βοηθήσει – με συνέπεια και αξιοπιστία – όσους αναζητούν θέρετρα γυμνιστών.

Παραλία γυμνιστών
ISTOCK

2. Κάνε το βήμα

Έφτασες λοιπόν στην επιλεγμένη παραλία ή το θέρετρο γυμνιστών και νιώθεις ότι όλοι έχουν γυρίσει και σε κοιτούν. Δεν το κάνουν.

«Κανείς δεν ξέρει ότι είναι η πρώτη σου φορά», λέει η Ρόννα Κρόζι, συνταξιούχος καθηγήτρια, λάτρης του γυμνισμού για περισσότερα από 30 χρόνια. Το 2023, έδειξε στο CNN τα κατατόπια στο Solair Recreation League, ένα οικογενειακό θέρετρο και κάμπινγκ γυμνιστών στο Γούντστοκ του Κονέκτικατ.

3. Κράτα αποστάσεις

«Μην τοποθετείς την καρέκλα ή την κουβέρτα σου πολύ κοντά σε κάποιον άλλον», λέει η Κρόζι, η οποία είναι επίσης υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων στην American Association for Nude Recreation (AANR), την κορυφαία οργάνωση γυμνιστών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Οτιδήποτε μοιάζει με σεξουαλική δραστηριότητα, όπως το να κολλάς το σώμα σου πάνω σε κάποιον άλλον, δεν επιτρέπεται», προσθέτει.

Παρόλο που μπορεί να σκεφτείς ότι δεν θα χρειαστείς πολλά πράγματα για να επισκεφθείς μία παραλία γυμνιστών, η Κρόζι επισημαίνει την ανάγκη να μην ξεχάσεις ένα βασικό αντικείμενο – εκτός από το αντηλιακό-: την πετσέτα σου.

«Πάντα να φέρνεις μαζί σου μια πετσέτα για να κάθεσαι, γιατί αυτό είναι θέμα υγιεινής για όλους», λέει η Κρόζι.

4. Μην κοιτάζεις επίμονα ή βγάζεις φωτογραφίες

Η οπτική επαφή και μια φιλική κουβέντα είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτα, λέει η Κρόζι. «Κοίτα τους ανθρώπους στα μάτια, γιατί αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις πού να εστιάσεις την προσοχή σου, και μην χαζεύεις ή κοιτάζεις επίμονα γιατί αυτό θεωρείται αγενές και απρεπές.»

Τα γυαλιά ηλίου είναι, φυσικά, ένα κοινό αξεσουάρ παραλίας – αλλά μην προσπαθείς να κρυφτείς πίσω από αυτά για να ρίξεις κλεφτές ματιές στους “γείτονές” σου.

Η λήψη φωτογραφιών ή βίντεο χωρίς την άδεια των άλλων λουόμενων δεν επιτρέπεται. Το ότι πετάς τα ρούχα σου δεν σημαίνει ότι πρέπει να πετάξει και τους τρόπους σου.

Παραλία γυμνιστών
ISTOCK

5. Μην σχολιάζεις τα σώματα των λουόμενων

«Δεν πρέπει να μιλάς για το σώμα κάποιου, ακόμα και αν νομίζεις ότι αυτό που λες είναι κομπλιμέντο», λέει η Κρόζι.

Αν και ζούμε σε μια όλο και πιο ανοιχτόμυαλη κοινωνία όσον αφορά την έκθεση του σώματος, αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι, λέει ο Ντεσέν. «Από τη μία πλευρά, οι άνθρωποι σοκάρονται λιγότερο στην όψη ενός γυμνού σώματος, αλλά από την άλλη, το γυμνό αντιμετωπίζεται συχνά υπερσεξουαλικά», συμπληρώνει.

Μια κοινή παρεξήγηση, λέει, είναι ότι «οι άνθρωποι συχνά νομίζουν ότι ο γυμνισμός αφορά το να μην φοράς ρούχα. Αλλά αυτό δεν είναι ο στόχος. Αυτό είναι απλά το εργαλείο που χρησιμοποιούμε για να πετύχουμε την αποδοχή του σώματος».

Το θετικό αποτέλεσμα αυτού, λέει, είναι ότι «δημιουργεί καλύτερες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, επειδή είναι πιο ανοιχτοί, ειλικρινείς και αληθινοί για το ποιοι είναι πραγματικά.» Τα ρούχα δεν είναι μόνο για προστασία, λέει ο Ντεσέν. «Κυρίως, τα ρούχα αφορούν την τάξη και το status, το να κρύβουμε ποιοι είμαστε και να προσπαθούμε να φαινόμαστε όπως θέλει η κοινωνία να είμαστε».

6. Ο φόβος της ανεπιθύμητης διέγερσης

Τόσο η Κρόζι όσο και ο Ντεσέν λένε ότι μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που δέχονται είναι τι γίνεται αν ένας άντρας διεγερθεί σωματικά. Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν συμβαίνει συχνά.

«Είναι ένας μεγάλος φόβος», λέει ο Ντεσέν, «και είναι κατανοητό, αφού οι περισσότεροι άντρες έχουν περάσει όλη τους τη ζωή συνδέοντας το γυμνό με το σεξ.»

Ωστόσο, η μη σεξουαλική φύση του περιβάλλοντος της παραλίας δεν ευνοεί την διέγερση. Ωστόσο, σε περίπτωση που συμβεί, η Κρόζι συμβουλεύει «να καλυφθείς με μία πετσέτα, να γυρίσεις ανάσκελα στην άμμο ή να βουτήξεις στο κρύο νερό. Αν όλα αυτά αποτύχουν, συγκεντρώσου σε σκέψεις όπως το να βγάζεις έξω τα σκουπίδια».

Παρομοίως, μια κοινή ερώτηση που τίθεται από γυναίκες είναι τι πρέπει να κάνουν αν έχουν περίοδο. Η απάντηση είναι ότι πρέπει να κάνουν ό,τι τις κάνει να αισθάνονται πιο άνετα.

Μπορούν να φορέσουν εσώρουχα αν προτιμούν να χρησιμοποιήσουν σερβιέτες, μπορούν να χρησιμοποιήσουν εμμηνορροϊκά κύπελλα ή αν προτιμούν ταμπόν. «Ξέρετε, αν κάποιος δει το κορδόνι, δεν πειράζει» λέει ο Ντεσέν. «Το να έχεις περίοδο είναι φυσιολογικό».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα