Εσένα ποια μπύρα σου αρέσει;

Διαβάζεται σε 3'
Εσένα ποια μπύρα σου αρέσει;

Λίγο πριν κατηφορίσουμε στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ για να δοκιμάσουμε περισσότερες από 40 διαφορετικές ετικέτες στο BEER FACTORY FESTIVAL, ας εντρυφήσουμε λίγο στους πιο γνωστούς τύπους μπύρας:

Η πρώτη είναι η lager, αφού αποτελεί το 90% της παγκόσμιας παραγωγής μπύρας. Σε αυτή την ομάδα ανήκουν όλες οι μπύρες χαμηλής ζύμωσης ξανθιές ή σκούρες με χαμηλή ένταση αρωμάτων και κυρίαρχο μπουκέτο τη βύνη, το λυκίσκο, τα μπαχαρικά, τα καρυκεύματα και τα εσπεριδοειδή. Διάσημη αντιπρόσωπος σε αυτό το γκρούπ είναι η pilsner με καταγωγή από τη Τσεχία φινετσάτη, κομψή έχει ως γευστικό αναγνωριστικό τα άνθη και την ιδιαίτερη πικράδα του λυκίσκου.

Η άλλη κατηγορία είναι η ale, οι μπύρες υψηλής ζύμωσης με αγγλική προέλευση. Είναι πιο αρωματικές με πλούσια φρουτώδη παλέτα μήλου, αχλαδιού, ανανά, μπανάνας, δαμάσκηνου και άλλες νότες όπως καραμέλα, κακάο, σοκολάτα και καφέ. Μπορούμε να τις βρούμε εκτός από την Αγγλία, στην Ιρλανδία, το Βέλγιο και τις ΗΠΑ.

 

Και μετά προχωράμε σε πιο εξειδικευμένες κατηγορίες:

  • Amber: ονομασία για τις καστανές ale.Το χρώμα τους προέρχεται από την καραμελωμένη βύνη
  • Βock: γερμανικός όρος για τις μπύρες υψηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλη
  • Bierede Garde: υψηλής ζύμωσης με επαναζύμωση στη φιάλη
  • Bitter: αγγλικός όρος που μαρτυρά την έντονη παρουσία του λυκίσκου και την πικρή επίδραση του
  • Dark: σκούρα μπύρα
  • Dry μπύρα: μια ανακάλυψη από τους Ιάπωνες για ένα στυλ μπύρας που αγαπούν και αποτελεί μια πιο light έκδοση της pils. Είναι λοιπόν κοφτές με ξηρή γεύση
  • Duppel και trippel: δυο όροι που προσδιορίζουν το ποσοστό αλκοόλης. Έτσι οι Duppel έχουν 6-7,5% vol και οι trippel 7-10%vol. Η trippel μάλιστα (ολλανδικός όρος) προσδιορίζει συνήθως τη πιο δυνατή σε αλκοόλη μπίρα ενός οίκου.
  • Dunkel: με αυτό τον τρόπο οι Γερμανοί καλούν τις σκούρες μπύρες
  • Duvel: Βέλγικη μπύρα με σήμα κατατεθέν την τριπλή ζύμωση
  • Hefe: είναι στα γερμανική η μαγιά. Στην ετικέτα πιστοποιεί ότι πρόκειται για μια θολή μπύρα
  • Κοlsch: ξανθιές από την Κολωνία
  • Kriek: μπύρα από κεράσι
  • Lampic: ειδική κατηγορία μπύρας που γεννιέται μετά από αυθόρμητη ζύμωση χωρίς την προσθήκη βιομηχανικών ζυμων.Στις 20, 21 και 22 Οκτωβρίου στο Beer Factory Festival στο

Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ μπορείτε να δοκιμάσετε ΟΛΑ τα παραπάνω είδη μπύρας, τα οποία συνδυάζονται με burger, κοτομπουκιές, bao ban, πανσέτες, σουβλάκια, ρακλέτ, πατάτες και άλλες λιχουδιές από το Street Food Market!

Κλείνετε τα εισιτήριά σας από τώρα: https://www.more.com/happenings/festival/beer-factory-festival/

Πληροφορίες: https://thebeerfactory.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα