Η Fytro δίνει καθημερινά λύσεις για όσους ζούμε υπό πίεση
Διαβάζεται σε 4'Όταν όλοι είναι στο τρέξιμο και ο χρόνος για ένα σπιτικό γεύμα είναι περιορισμένος, η Fytro δίνει τη λύση.
- 04 Δεκεμβρίου 2024 08:22
Ο ελεύθερος χρόνος όλων μας πλέον είναι μετρημένος. Αυτή είναι μια θλιβερή πραγματικότητα. Μπορεί να είναι τόσο περιορισμένος, που δεν προλαβαίνουμε καν να σκεφτούμε τι θα φάμε. Και κάπου εδώ έρχεται η Fytro.
Δεν πρόκειται απλώς για ένα brand με υγιεινά τρόφιμα, αν κι αυτό από μόνο του είναι υπέρ αρκετό. Ένα από τα πολλά θετικά της Fytro είναι ότι απευθύνεται στον καθένα, απου αναζητά ένα γευστικό και υγιεινό γεύμα..
Δίνει εύκολες, υγιεινές και πάνω από όλα γευστικές προτάσεις που εναρμονίζονται απόλυτα με το βεβαρυμμένο πρόγραμμα της σημερινής καθημερινότητας, όπως είναι και του δημοσιογράφου.
Μια από τις πολλές επιλογές (και προσωπικά αγαπημένη) είναι το Πλιγούρι Fytro. Και κάπου εδώ έρχεται -ξανά- η Fytro με τις συνταγές που προτείνει και απογειώνουν κάθε προϊόν.
Για να μην ξεφεύγουμε όμως, πρέπει να πούμε για το πλιγούρι ότι είναι ένα δημητριακό που συνδυάζει ιδανικά τη γεύση με τη διατροφική αξία, κάτι που εκτιμάμε ιδιαίτερα όσοι έχουμε απαιτητικό πρόγραμμα και πλέον, έχει επανέλθει δυναμικά στη σύγχρονη κουζίνα, χάρη στις θρεπτικές του ιδιότητες και την ευελιξία του.
Το συγκεκριμένο προϊόν της Fytro το επιλέγω, γιατί είναι ελαφρύ, υγιεινό και γεμάτο θρεπτικά συστατικά, καθώς είναι πηγή φυτικών ινών, πρωτεϊνών και φωσφόρου και πλούσιο σε μαγγάνιο. Αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, χωρίς να θυσιάζουν τη γεύση και φυσικά, μπορεί να ενταχθεί με ευκολία σε πολλές συνταγές.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα σε σαλάτες, σούπες ή ακόμα και ως συνοδευτικό για το κυρίως πιάτο.
Η συνταγή που προτείνει η Fytro και δοκίμασα είναι πανεύκολη και ιδανική για όποιον θέλει να ετοιμάσει κάτι χορταστικό μέσα σε λίγα λεπτά. Τι πιο πρακτικό από ένα προϊόν που ετοιμάζεται γρήγορα και με λίγα φρέσκα υλικά αποτελεί ένα πλήρες γεύμα;
Το πιάτο μας λοιπόν είναι Πλιγούρι Fytro με μπουκιές μαριναρισμένου κοτόπουλου, κόλιανδρο και σιρόπι βαλσάμικο. Φυσικά ο καθένας μπορεί να επιλέξει τα υλικά της αρεσκείας του και να δημιουργήσει ένα μοναδικό γεύμα.
Στο κομμάτι της εκτέλεσης τώρα, ο τρόπος είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος.
Υλικά
1 πακέτο Πλιγούρι Fytro
2 στήθη κοτόπουλου
8 δαμάσκηνα
60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ηλιόσποροι
Λίγο φρέσκο κόλιανδρο
Λίγος φρέσκος μαϊντανός
30 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλο φιλέ άσπρο
1 καρότο
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
4 κουτ. σούπας μέλι
3 κουτ. σούπας φυστικέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
3 κουτ. σούπας βαλσάμικο
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το Πλιγούρι Fytro με 3 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νερό και το αφήνετε να απορροφήσει όλα τα υγρά και να μαλακώσει.
Βράζετε το κοτόπουλο και το κόβετε σε μικρά κομματάκια. Το βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το φυστικέλαιο ή το αραβοσιτέλαιο, τη μουστάρδα και το μισό μέλι.
Σε μία μεγάλη σαλατιέρα βάζετε το πλιγούρι, τα δαμάσκηνα κομμένα σε μικρά κομμάτια, τους ηλιόσπορους, τα αμύγδαλα, το καρότο σε κύβους, τον κόλιανδρο και τον μαϊντανό. Προσθέτετε το κοτόπουλο.
Βάζετε σε κατσαρολάκι το βαλσάμικο με το μέλι να ζεσταθούν και να γίνουν σιρόπι και περιχύνετε τη σαλάτα.
Υπάρχει κι ένα έξτρα tip: Μπορείτε να σερβίρετε εναλλακτικά το Πλιγούρι Fytro, ζεσταίνοντας αραβικές πιτούλες για δυο λεπτά στον φούρνο, τις διπλώνετε και γεμίζετε.
Για να βρείτε τα προϊόντα Fytro και τις νόστιμες συνταγές που προτείνονται, μπορείτε να επισκεφθείτε το fytro.com.gr.