Η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και ηλεκτροκαρδιογραφήματος έρχεται στην Ελλάδα, με τα HUAWEI WATCH D

Η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και ηλεκτροκαρδιογραφήματος έρχεται στην Ελλάδα, με τα HUAWEI WATCH D

Μέτρηση ηλεκτροκαρδιογραφήματος μέσα από το WATCH GT 3 Pro

Εάν πιστεύετε ότι τα θέματα υγείας αφορούν μόνο τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, τότε κάνετε λάθος. Η καρδιαγγειακή νόσος αποτελεί ένα ολοένα και αυξανόμενο πρόβλημα, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 45% όλων των θανάτων στην Ευρώπη, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των θανάτων λόγω ισχαιμικής καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Pollster Research Institute, το 30% των Ελλήνων ανδρών κάτω των 45 ετών δεν έχει μετρήσει την αρτηριακή του πίεση τους τελευταίους έξι μήνες, παρά το γεγονός ότι η υπέρταση παρατηρείται σε 1 στους 8 ενήλικες μεταξύ 20 και 40 ετών.

Όμως, δεν χρειάζεται να βάφεται όλα «μαύρα». Η HUAWEI έρχεται να φροντίσει για εσάς και να φέρει την «επανάσταση» στην αγορά των smartwatch, λανσάροντας στην Ελλάδα τα πρώτα «έξυπνα ρολόγια» με πιστοποιημένη εφαρμογή ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ECG) και παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης.

Με το νέο HUAWEI WATCH D, για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν με ευκολία να παρακολουθούν την υγεία τους, κοιτώντας απλώς τον καρπό τους. Μ’ αυτή την απλή κίνηση θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την αρτηριακή τους πίεση, οπουδήποτε σε πραγματικό χρόνο.

Ταυτόχρονα, με τον αισθητήρα ηλεκτροκαρδιογραφήματος ECG, ο οποίος είναι πιστοποιημένος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα μπορούν να καταγράφουν τα δεδομένα λειτουργίας της καρδιάς τους. Και το σημαντικότερο; Το HUAWEI WATCH D θα τους υπενθυμίζει να εκτελούν μετρήσεις, μόλις εντοπιστεί μη φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός.

Πρόκειται, με λίγα λόγια, για τον «απόλυτο» και καθημερινό σύντροφο φροντίδας της υγείας μας.

Όμως, δεν είναι μόνο ένας αισθητήρας μέτρησης της αρτηριακής πίεσης ή μια συσκευή παρακολούθησης του καρδιακού ρυθμού. Το νέο smartwatch της HUAWEI διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ενός πολύ εξελιγμένου «έξυπνου ρολογιού», όπως η επιστημονική παρακολούθηση του ύπνου, η παρακολούθηση των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα και η ανίχνευση θερμοκρασίας, ενώ είναι εξοπλισμένο με περισσότερες από 70 λειτουργίες προπόνησης.

Επιπλέον, το HUAWEI WATCH D διακρίνεται για την εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του, η οποία μπορεί να διαρκέσει ακόμα και 7 ημέρες, διασφαλίζοντας ότι οι χρήστες μπορούν να φορούν το ρολόι και να το χρησιμοποιούν συνεχώς, χωρίς να χρειάζεται να το φορτίζουν συχνά.

Άρα, έχουμε μια συσκευή με την οποία μπορούμε να μετράμε την καθημερινή μας άσκηση (τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε ημέρα), να τσεκάρουμε πόσο ποιοτικός είναι ο ύπνος μας, να ελέγχουμε το βάρος μας, αλλά και να παρακολουθούμε ανά πάσα στιγμή τη λειτουργία της καρδιάς μας.

Η εφαρμογή του ηλεκτροκαρδιογραφήματος ECG είναι διαθέσιμη και στο HUAWEI WATCH GT 3 Pro, το οποίο συνιστά τον καλύτερο «οδηγό» για να βελτιώσεις την καθημερινότητά σου και τον τρόπο ζωής σου.


Για παράδειγμα, με τον βοηθό υγείας Healthy Living Shamrock, ο χρήστης μπορεί να λαμβάνει υπενθυμίσεις για το πόσο νερό πρέπει να πίνει, πότε πρέπει να παίρνει το φάρμακό του, πόσο πρέπει να κοιμάται και πόσο πρέπει να γυμνάζεται.

Γι’ αυτό άλλωστε, το HUAWEI WATCH GT 3 Pro διαθέτει το αθλητικό DNA της σειράς GT, έχοντας όμως αναβαθμισμένες δυνατότητες υλικού και λογισμικού, καθώς και ολοκληρωμένες αθλητικές λειτουργίες.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της λειτουργίας Free Diving, η οποία προσφέρει ενδελεχείς πληροφορίες κατάδυσης σε πραγματικό χρόνο, ενώ παρέχει ακόμη και δυνατότητα εκπαίδευσης στην άπνοια. Και μην ξεχνάμε, φυσικά, ότι είναι πλήρως αδιάβροχο σε βάθη έως και 30 μέτρων.

Το HUAWEI WATCH GT 3 Pro διατίθεται στις εκδόσεις Titanium και Ceramic.

Οι δύο εκδόσεις, μεταξύ άλλων, διαθέτουν 3D περιστρεφόμενο κουρδιστήρι αφής, σε στυλ παραδοσιακού ρολογιού, το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να κάνει zoom and out, να περιηγηθεί στις εφαρμογές ή να προσαρμόσει τις ρυθμίσεις του, απλώς κάνοντας κλικ και περιστρέφοντας την κορώνα. Επίσης, διαθέτουν έναν εκπληκτικά ισχυρό φακό από κρύσταλλο ζαφειριού, ο οποίος τα καθιστούν εξαιρετικά ανθεκτικά σε γρατζουνιές και θραύση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα της HUAWEI, καθώς και το Facebook, το Instagram και το HUAWEI Community.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα