Η πιο όμορφη ρουτίνα ομορφιάς; Ο καθαρισμός του προσώπου σου

Διαβάζεται σε 3'
Η πιο όμορφη ρουτίνα ομορφιάς; Ο καθαρισμός του προσώπου σου

Η αναζήτηση της αψεγάδιαστης επιδερμίδας δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Αυτό αποτελεί και θα αποτελεί το νούμερο ένα θέμα συζήτησης, μεταξύ όλων των ειδικών στο field της υγείας και της ομορφιάς. Ειδικά, όταν πρόκειται για την καθημερινή φροντίδα του προσώπου μας, η αναζήτηση της τέλειας ρουτίνας περιποίησης μπορεί να γίνει αρκετά challenging. Αλλά το βασικό συστατικό της επιτυχίας που πρέπει να γνωρίζεις είναι πως όλα ξεκινούν και τελειώνουν, με έναν σωστό καθαρισμό προσώπου.

Ο σωστός καθαρισμός του προσώπου αποτελεί πολύ περισσότερο από ένα απλό βήμα στην καθημερινή μας ρουτίνα ομορφιάς. Στην πραγματικότητα, αποτελεί το θεμέλιο για όλα τα υπόλοιπα βήματα που θα ακολουθήσουν στη φροντίδα του προσώπου σου. Εάν, λοιπόν, επιθυμείς να αποκτήσεις μια εκθαμβωτική επιδερμίδα, είναι καιρός να ανακαλύψεις ποια είναι, επιτέλους, τα κατάλληλα βήματα που θα σε οδηγήσουν σε αυτή.

Αφαίρεση του Μακιγιάζ

Ξεκίνα τον καθαρισμό του προσώπου σου αφαιρώντας προσεκτικά το μακιγιάζ. Χρησιμοποίησε νερό micellaire και κάνε απαλές κινήσεις – σε πρόσωπο, μάτια και χείλη – για να το αφαιρέσεις, χωρίς να ερεθίσεις την επιδερμίδα σου. Στη συνέχεια, ξέπλυνε το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό.

Για τον καλύτερο δυνατό καθαρισμό του προσώπου σου – από ρύπους και μακιγιάζ – δοκίμασε το νερό καθαρισμού Micellaire με Άνθρακα από τη Garnier που με ένα πέρασμα, αφαιρεί το μακιγιάζ και απορροφά τυχόν λιπαρότητα. Αν έχεις πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα, επίλεξε το νερό Ντεμακιγιάζ Micellaire 3 σε 1 από τη Garnier για Ευαίσθητες Επιδερμίδες. Ιδανικό για πρόσωπο, μάτια και χείλη.

Διπλός Καθαρισμός

Ξεκίνα με ένα λάδι καθαρισμού για να αφαιρέσεις τους ρύπους και τη λιπαρότητα από το πρόσωπο σου. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε έναν αφρό καθαρισμού για να απομακρύνεις τα υπολείμματα και να αφήσεις την επιδερμίδα σου καθαρή και αναζωογονημένη.

Απολέπιση

Η απολέπιση είναι το μυστικό για απαλή επιδερμίδα. Επίλεξε ένα απολεπιστικό προϊόν που ταιριάζει στον δικό σου τύπο επιδερμίδας και χρησιμοποίησέ το 1-2 φορές την εβδομάδα για να αφαιρέσεις νεκρά κύτταρα και να ανανεώσεις την επιδερμίδα σου. Για την απολέπιση, μπορείς να επιλέξεις κάποιο είδους scrab ή μάσκα προσώπου με άνθρακα, για βαθύ καθαρισμό.

Ενυδάτωση

Ήξερες πως τυχόν ατέλειες στο πρόσωπό σου, τις οποίες μπορεί να παρατηρείς καθημερινά, μπορεί να οφείλονται στην αφυδάτωση του δέρματός σου;

Υγρασία: Επίλεξε ένα ενυδατικό προϊόν πλούσιο σε υαλουρονικό οξύ και βιταμίνες – όπως ο ορός προσώπου – για να διατηρείς την επιδερμίδα σου πάντα ενυδατωμένη και λαμπερή.

Τόνωση: Μετά τον καθαρισμό, χρησιμοποίησε ένα τόνικ για να ισορροπήσεις το pH της επιδερμίδας σου.

Προστασία από τον ήλιο

Η προστασία της επιδερμίδας μας από τον ήλιο είναι απαραίτητη. Ξεκίνα τη μέρα σου, φορώντας ένα αντηλιακό προϊόν με υψηλό δείκτη προστασίας.

Νυχτερινή Φροντίδα

Η νυχτερινή φροντίδα του προσώπου μας είναι το Α και το Ω, αφού είναι η στιγμή που η επιδερμίδα ανανεώνεται. Όμως για να το πετύχει αυτό, χρειάζεται την κατάλληλη ενυδάτωση. Εφάρμοσε μία ενυδατική και θρεπτική κρέμα νύχτας που θα βοηθήσει το δέρμα σου να ανακτήσει εύκολα και γρήγορα, τη φυσική του λάμψη.

Μην ξεχνάς ότι το κλειδί σε μια αποτελεσματική ρουτίνα περιποίησης, είναι η τακτικότητα και πως αν τη διατηρήσεις, θα ανταμείψεις τον εαυτό σου με μια λαμπερή και υγιή επιδερμίδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα