Κι αν μια ρουτίνα βοηθά τα παιδιά από το να ξυπνούν το βράδυ;

Κι αν μια ρουτίνα βοηθά τα παιδιά από το να ξυπνούν το βράδυ;

Λίγα λόγια για τις ρουτίνες που μαθαίνουμε στα παιδιά μας και την ανάγκη ο ύπνος να επιτελεί τον σκοπό του.

Για πολλά χρόνια στο άκουσμα της λέξης ρουτίνα, ο νους μου πήγαινε σε κάτι νωχελικό, βαρετό, κουραστικό, συνυφασμένο με την εργασία. Όσο όμως περνούσαν τα χρόνια και άρχισα να δίνω περισσότερη σημασία στον εαυτό μου και μεγαλύτερη αξία στην φροντίδα του, η έννοια της ρουτίνας άλλαξε χροιά. Κι αυτό γιατί έβαλα εγώ στη ζωή μου μικρότερες ή μεγαλύτερες ρουτίνες που με κρατούν υγιή, χαρούμενο, ευδιάθετο.

Από το χρόνο που αφιερώνω στα παιδιά σχεδόν ευλαβικά, την πρωινή γυμναστική πριν τη δουλειά, το dating με το κορίτσι μου και την περιποίηση των μαλλιών και της επιδερμίδας μου, όλα είναι μικρές ρουτίνες σε μια μεγάλη καθημερινότητα. Διαδικαστικά και τελετουργίες που με κρατούν σε εγρήγορση και ετοιμότητα.

Κι αν το καλοσκεφτείς, ειδικά στα μικρά παιδιά, εμείς ως γονείς βάζουμε από πολύ νωρίς τέτοιες διαδικασίες. Όχι επειδή τις σκεφτήκαμε μόνοι μας, αλλά επειδή οι παιδίατροι, οι παιδαγωγοί και όλοι όσοι μας συμβουλεύουν από μια θέση ευθύνης, υπαγορεύουν κάποιες διαδικασίες. Με σημαντικότερη τη ρουτίνα του ύπνου. Πόσοι και πόσοι γονείς δεν συλλαβίζουν κάθε βράδυ το μπάνιο – φαγητό – ύπνος για τα μικρά. Με όποια σειρά κι αν κάποιος επιθυμεί να κάνει τα δύο πρώτα.

Μόνο που στο δικό μας σπίτι αυτή η ρουτίνα έχει κι άλλο ένα σκέλος. Το Otrimer Breathe Clean Kids, κάπου εκεί ανάμεσα στο παραμύθι και τον ύπνο. Ένα ρινικό αποσυμφορητικό τόσο ήπιο αλλά συνάμα και τόσο αποτελεσματικό που ξενοιάζεις πραγματικά από τα μεταμεσονύχτια ξυπνήματα λόγω μύτης.

Και δίνω τόση σημασία στο ήπιο και αποτελεσματικό γιατί είναι αυτό το οποίο ενδιαφέρει κάθε γονιό. Να βρει κάτι που κάνει τη δουλειά χωρίς να αντιδρά το παιδί. Υπάρχουν πολλά αποσυμφορητικά, ματζούνια, γιατροσόφια για την αποσυμφόρηση της μύτης. Και σαν γονιός δοκιμάζεις πάντα πολλά μέχρι να καταλήξεις σε εκείνο που σας ταιριάζει. Έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι μιλάμε για μια παιδική μύτη και όχι για τη δική σου που μπορεί να κακομεταχειρίζεσαι ή να παραμελείς.

Ένα παιδί έχει τον ύπνο μεγαλύτερη ανάγκη από εμάς. Και όταν ο δικός του ύπνος παίζει σημαντικότατο ρόλο και στον δικό σου ύπνο, δεν έχεις παρά να κάνει ό,τι περνά από το χέρι σου για να τον διασφαλίσεις.

Τι κάνει το Otrimer; Καθαρίζει τις ρινικές κοιλότητες του παιδιού από το βούλωμα, ενυδατώνει το ρινικό βλεννογόνο όταν είναι ξηρός ή ερεθισμένος και φυσικά ρευστοποιεί και διαλύει τις ρινικές εκκρίσεις. Το Otimer kids το οποίο έχει φυσικά έναν ήπιο ψεκασμό, ώστε να επιτελεί τον σκοπό του προστατεύοντας παράλληλα την ευαίσθητη παιδική ρινική κοιλότητα, είναι ένα μικρό βήμα που πρέπει να κάνεις προς έναν πιο ήσυχο ύπνο.

Κι αν καταφέρεις μάλιστα να το δει το παιδί σας ένα ευχάριστο μέρος της μικρής σας βραδινής ρουτίνας, θα μπορείς χωρίς κόπο να το χρησιμοποιείς κάθε φορά που το παιδί το έχει ανάγκη. Και ναι, οι γονείς το ξέρουν πολύ καλά, το παιδιά έχουν το Otrimer Breathe Clean Kids, πολύ συχνά ανάγκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα