Κλιματιστικό: 5 tips για εξοικονόμηση ενέργειας και μέγιστη απόδοση

Διαβάζεται σε 6'
Κλιματιστικό: 5 tips για εξοικονόμηση ενέργειας και μέγιστη απόδοση

Η νέα σειρά οικιακού κλιματισμού C-series A+++ της AUX σου επιτρέπει να απολαύσεις την ιδανική ατμόσφαιρα με ελάχιστο κόστος.

Μπορεί το καλοκαίρι να έκανε επίσημα την εμφάνισή του μόλις πριν από μερικές ημέρες, ωστόσο ο υδράργυρος έχει πάρει ήδη την ανηφόρα. Οι πρώτοι καύσωνες της φετινής σεζόν έχουν ξεκινήσει και μας θυμίζουν για ακόμα μια χρονιά ότι ο πολυτιμότερος σύμμαχός μας απέναντι στην καυτή ζέστη του καλοκαιριού δεν είναι άλλος από το κλιματιστικό. 

Τα σύγχρονα κλιματιστικά αποτελούν τον καταλληλότερο τρόπο δημιουργίας ιδανικών συνθηκών διαβίωσης στους εσωτερικούς χώρους. Ωστόσο, παρότι λατρεύουμε αυτή την αναζωογονητική έκρηξη δροσιάς που μας προσφέρουν, σίγουρα δεν μας αρέσουν και τόσο οι αυξημένοι λογαριασμοί ρεύματος που συνοδεύουν τη χρήση τους. 

Αν αναζητάς τρόπους ώστε να εξασφαλίσεις την ιδανική ατμόσφαιρα στο σπίτι σου το φετινό καλοκαίρι εξοικονομώντας παράλληλα ενέργεια και χρήματα, τότε βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος. Εμείς κάναμε την έρευνά μας και σου παρουσιάζουμε 5 βασικά tips για δροσιά και άνεση με το ελάχιστο δυνατό κόστος. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά:

Η επιλογή ενός κλιματιστικού σύγχρονης τεχνολογίας είναι το παν

Επενδύοντας σε ένα σύγχρονο κλιματιστικό, μπορείς να απολαύσεις απόλυτη άνεση και ευεξία στον χώρο σου, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλεις στην προστασία του περιβάλλοντος και στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματός σου. Ιδανική επιλογή αποτελεί η νέα σειρά οικιακού κλιματισμού C-series A+++ της AUX, η οποία είναι σχεδιασμένη για να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες κάθε σπιτιού, συνδυάζοντας την υψηλή αισθητική με τη μέγιστη απόδοση, σε εξαιρετικά προσιτές τιμές. 

Πιο συγκεκριμένα, η σειρά κλιματιστικών C της AUX με ενεργειακή κλάση Α+++ στη λειτουργία της ψύξης, είναι εξαιρετικά αποδοτική, επιτρέποντάς σου να εξοικονομήσεις ενέργεια και χρήματα. Φέρει 100% DC inverter συμπιεστή για μεγάλο εύρος ρύθμισης συχνότητας ρεύματος και λειτουργία από τους -30°C έως και τους +60°C. Παράλληλα, η μεγαλύτερη περσίδα για την προσαγωγή αέρα που διαθέτει, επιτρέπει ταχύτερη ψύξη (αλλά και θέρμανση τον χειμώνα) ενώ η θερμότητα διαχέεται ομοιόμορφα σε όλους τους χώρους εξασφαλίζοντας άνετο περιβάλλον. Η ροή αέρα γίνεται ανεπαίσθητη με τις μικροοπές αερισμού στην περσίδα με αποτέλεσμα μεγαλύτερη ξεκούραση όταν κοιμάσαι. Τέλος, με την αξιοπιστία ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κλιματιστικών στον κόσμο, τα κλιματιστικά C-series εγγυόνται ανεμπόδιστη και αποτελεσματική λειτουργία για πολλά χρόνια. 

 

Σωστή ρύθμιση της θερμοκρασίας

Η ρύθμιση του κλιματιστικού στους 18 °C μπορεί να ακούγεται δελεαστική, ωστόσο  πρακτικά δεν σου προσφέρει απολύτως τίποτα. Ο χώρος σου θα παγώσει με τον ίδιο ρυθμό (δεν ψύχεται ταχύτερα) και το κλιματιστικό θα καταναλώσει πολλή περισσότερη ενέργεια για να πετύχει τη θερμοκρασία που έχεις ορίσει. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ιδανική θερμοκρασία για να ρυθμίζεις το κλιματιστικό σου το καλοκαίρι είναι στους 26 – 28 °C και τον χειμώνα στους 20 – 23 °C. Έτσι, διασφαλίζεις σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, αλλά και ένα πιο υγιές περιβάλλον για τον οργανισμό σου.  

Σκέψου «smart»

Σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί η smart τεχνολογία, ξέρεις πολύ καλά ότι δεν χρειάζεται πια να είσαι στον ίδιο χώρο με μια συσκευή ώστε να τη θέσεις σε λειτουργία. Το ίδιο ισχύει και για το κλιματιστικό σου. Επιλέγοντας ένα κλιματιστικό που ενσωματώνει τεχνολογίες απομακρυσμένου ελέγχου μέσω smartphone ή φωνητικών εντολών όπως το C-series, έχεις τη δυνατότητα να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία του σπιτιού σου απ’ όπου κι αν βρίσκεσαι, γεγονός που σου επιτρέπει να πετύχεις σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Το C-series μπορεί να συνδεθεί μέσω Wi-Fi και με τη χρήση εφαρμογής σε οποιαδήποτε Android ή iOS συσκευή, σου δίνει τη δυνατότητα να ορίσεις τη θερμοκρασία που θέλεις να βρεις όταν φτάσεις στο σπίτι σου ή να προσαρμόζεις τη θερμοκρασία για άτομα που χρειάζονται φροντίδα ή για τα κατοικίδιά σου που βρίσκονται ήδη εκεί. 

Σωστή συντήρηση και καθαρισμός

Η τακτική συντήρηση και ο καθαρισμός των φίλτρων του κλιματιστικού είναι απαραίτητα προκειμένου να λειτουργεί πιο αποδοτικά και να καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. Παράλληλα, έτσι διασφαλίζεις ότι ο αέρας που αναπνέεις είναι απολύτως καθαρός.

Τα κλιματιστικά της AUX διαθέτουν τεχνολογίες, που σίγουρα θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη. Η προηγμένη τεχνολογία 5ης γενιάς αυτοκαθαρισμού των κλιματιστικών C-series A+++, εξασφαλίζει αναβαθμισμένη διαδικασία αυτοκαθαρισμού 6 σταδίων της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας. Με απομάκρυνση βακτηρίων σε ποσοστό 99.9%, η εσωτερική μονάδα κρατάει την ατμόσφαιρα του χώρου καθαρή και υγιή. Σε περίπτωση που η μονάδα χρειάζεται καθαρισμό, θα ανάψει φωτεινή ένδειξη για καθαρισμό του φίλτρου. 

Μέτρον άριστον

Μπορεί η δροσιά που σου προσφέρει το κλιματιστικό να είναι απαραίτητη τις μέρες του καύσωνα, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάς τη δύναμη του φυσικού αερισμού. Άνοιξε τα παράθυρα και τις πόρτες κατά τις ψυχρότερες βραδινές ώρες για μπει φρέσκος αέρας στον χώρο και να κάνεις ένα διάλειμμα στη χρήση του κλιματιστικού σου, ενώ φρόντισε να περιορίσεις τη χρήση των συσκευών που εκπέμπουν θερμότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μην ξεχνάς ότι όσο σύγχρονο κι αν είναι το κλιματιστικό σου, όταν η μέρα είναι δροσερή, είναι πάντα καλύτερα να πατήσεις το «power off», να ανοίξεις τα παράθυρα και να υιοθετήσεις ουσιαστικά οικολογικές συνήθειες.

Η τεχνολογική επανάσταση στα κλιματιστικά είναι εδώ

Με την αξιοπιστία ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κλιματιστικών στον κόσμο, τα κλιματιστικά C-series αποτελούν τον ιδανικό σύμμαχο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Χάρη στην καινοτόμο τεχνολογία που διαθέτουν, καλύπτουν με τον καλύτερο τρόπο κάθε ανάγκη θέρμανσης και ψύξης, χωρίς να επιβαρύνουν τον λογαριασμό ρεύματος. Τα προηγμένα χαρακτηριστικά τους εξασφαλίζουν μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας, βέλτιστη ρύθμιση θερμοκρασίας και υγρασίας και αθόρυβη λειτουργία. Παράλληλα, χάρη στις έξυπνες λειτουργίες τους, πάνε την ψύξη και τη θέρμανση σε άλλο επίπεδο.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος της AUX στην Ελλάδα είναι η Westnet, μέλος του Ομίλου Olympia. Η εταιρεία φέρνει στην ελληνική αγορά την καινοτόμο τεχνολογία της AUX σε οικιακό και επαγγελματικό κλιματισμό. Η AUX αποτελεί ένα brand με εκτενές αποτύπωμα παγκοσμίως, το οποίο μάλιστα κατέχει την 3η θέση στον τομέα του κλιματισμού από το 2018, με συνολική παραγωγή πάνω 38 εκατομμύρια σετ κλιματιστικών ετησίως. Με 6 κέντρα Έρευνας & Ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει πάνω από 2000 έμπειρους Μηχανικούς, η AUX εγγυάται κορυφαία ποιότητα και αξιοπιστία για τα προϊόντα της.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα της AUX στο Facebook.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα