Μια μέρα στο Μιλάνο παρέα με το realme GT 6: Αποτυπώνοντας την πόλη με τεχνολογία αιχμής

Διαβάζεται σε 7'
Μια μέρα στο Μιλάνο παρέα με το realme GT 6: Αποτυπώνοντας την πόλη με τεχνολογία αιχμής
UNSPLASH

Το Μιλάνο, είναι η πρωτεύουσα της μόδας, μπορεί και συνδυάζει άψογα την ιστορία, τον πολιτισμό και τη νέα κουλτούρα. Έτσι λοιπόν με αφορμή την παρουσίαση του νέου realme GT 6 είχα την ευκαιρία να περάσω μαζί του μία ολόκληρη μέρα στην πόλη και να δω στην πράξη τι μπορεί να κάνει αυτό το smartphone που υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει την μεσαία κατηγορία με τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του.

Η μέρα μου ξεκίνησε στην καρδιά της πόλης, στην εμβληματική Piazza del Duomo. Ο μεγαλοπρεπής καθεδρικός ναός του Μιλάνου, με τα περίτεχνα γοτθικά του στοιχεία, δέσποζε πάνω μου. Ήταν το τέλειο θέμα για να δοκιμάσω την κύρια κάμερα των 50MP του realme GT 6. Καθώς πλαισίωνα τον καθεδρικό ναό μέσα στη γενναιόδωρη οθόνη OLED 6,78 ιντσών του τηλεφώνου, εντυπωσιάστηκα από την καθαρότητα και τα ζωντανά χρώματα της εικόνας. Ο αισθητήρας υψηλής ανάλυσης αποτύπωσε κάθε λεπτομέρεια της πρόσοψης του καθεδρικού ναού, από τα λεπτά γλυπτά μέχρι το παιχνίδι του φωτός στις μαρμάρινες επιφάνειες.

UNSPLASH

Η AMOLED οθόνη, με το ρυθμό ανανέωσης 120Hz, έκανε όλη την εμπειρία πολύ ομαλή ενώ η φωτεινότητα της στα 6000nits, έκανε τα πάντα να φαίνονται κανονικότατα ακόμα και κάτω από το φως του ήλιου. Τα χρώματα ήταν ζωηρά χωρίς καμία υπερβολή, χάρη στην πιστοποίηση HDR10+ του πάνελ.

 

Μετά από έναν γρήγορο εσπρέσο σε ένα κοντινό καφέ, ανέβηκα σε ένα από τα vintage τραμ της πόλης για μια βόλτα στη γραφική περιοχή Navigli. Το απαλό κούνημα του τραμ θα μπορούσε να σημάνει την καταστροφή για τις φωτογραφίες και τα βίντεο, αλλά ο οπτικός σταθεροποιητής εικόνας (OIS) του realme GT 6 ήταν εκεί και έσωζε την κατάσταση. Κάθε λήψη των πολύχρωμων κτιρίων ήταν σταθερή, παρά την κίνηση.

Καθώς το τραμ περνούσε κάτω από κάτι αψίδες, βρήκα την ευκαιρία να δοκιμάσω τον υπερ-ευρυγώνιο φακό των 50MP για να αποτυπώσω ολόκληρη την σκηνή ενώ η αναγνώριση σκηνής AI προσάρμοσε γρήγορα τις ρυθμίσεις για να ενισχύσει την εικόνα τόσο όσο, δημιουργώντας μια εικόνα σαν καρτ ποστάλ.

Η ώρα του μεσημεριανού με βρήκε σε μια γραφική τρατορία κρυμμένη σε ένα δρομάκι. Το αμυδρά φωτισμένο εσωτερικό αποτελούσε ακόμα μία πρόκληση για φωτογράφηση, αλλά η νυχτερινή λειτουργία της realme GT 6 ανταποκρίθηκε επάξια στην περίσταση.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία pixel binning, η κάμερα είναι εξοπλισμένη με την λειτουργία AI Night Vision η οποία μπορεί και καταγράφει καθαρά βίντεο και φωτογραφίες όπως ακριβώς και τα τηλέφωνα που είναι εξοπλισμένα με αισθητήρα 1 ίντσας. Το πιάτο μου με το ριζότο σαφράν alla Milanese φαινόταν τόσο απολαυστικό στη φωτογραφία όσο ήταν και η γεύση του στην πραγματικότητα.

UNSPLASH

Μετά το μεσημεριανό, πήγα μία βόλτα από τα μαγαζιά στην διάσημη Via Montenapoleone. Ο δρόμος είναι γεμάτος με μαγαζιά και μπουτίκ. Η μπροστινή κάμερα των 32MP του realme GT 6, με τους προηγμένους AI αλγόριθμους, φρόντισε ώστε οι selfies να είναι πάντα σωστές αφού μπορεί και προσαρμόζεί τους τόνους του δέρματος και ενισχύει τα χαρακτηριστικά χωρίς να φαίνεται κάτι τεχνητό και ψεύτικο.

Εκτός από την κάμερα και την οθόνη αυτό που εκτίμησα περισσότερο στο realme GT 6 ήταν η απόδοση του. Ο Qualcomm Snapdragon 8s Gen3 και υποστηριζόμενο από 12 GB μνήμης RAM, έκανε το τηλέφωνο να πετάει. Το multitasking μεταξύ της εφαρμογής χαρτών, της αποστολής μηνυμάτων σε φίλους στο σπίτι, της εφαρμογής επεξεργασίας φωτογραφιών και βίντεο αλλά των εφαρμογών Social Media γινόταν χωρίς ίχνος καθυστέρησης. Τα 256GB αποθηκευτικού χώρου UFS 4.0 σήμαιναν ότι μπορούσα να φωτογραφίζω και να τραβάω βίντεο υψηλής ανάλυσης χωρίς να ανησυχώ μήπως μου τελειώσει ο χώρος.

Αργά το απόγευμα, βρέθηκα στο Parco Sempione, αναζητώντας καταφύγιο από τη ζέστη του καλοκαιριού. Εδώ, η ισχυρή μπαταρία 5.500mAh του realme GT 6 απέδειξε την αξία της. Παρά την ολοήμερη έντονη χρήση – φωτογραφία, βίντεο, πλοήγηση και μέσα κοινωνικής δικτύωσης – μου είχε απομείνει ακόμα πάνω από 40%. Και όταν χρειάστηκα μια ανανέωση, η φόρτιση SUPERVOOC στα 120W με έφερε πίσω στο 100% μέσα σε μερικά λεπτά, δίνοντάς μου αρκετό χρόνο για να τελειώσω το παγωτό μου.

Καθώς πλησίαζε έπεφτε ο ήλιος, κατευθύνθηκα προς το Castello Sforzesco. Το κάστρο του 15ου αιώνα ήταν λουσμένο με πολύ ωραίο φως και μου έδωσε την ευκαιρία να πειραματιστώ με την λειτουργία pro του realme GT 6, ρυθμίζοντας χειροκίνητα το ISO και την ταχύτητα κλείστρου για να αποτυπώσω την αλληλεπίδραση του φωτός και της σκιάς στους τοίχους του κάστρου. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά, με τις εικόνες να διατηρούν ένα αξιοσημείωτο δυναμικό εύρος που αναδείκνυε τόσο τον φωτεινό ουρανό όσο και τις περίπλοκες λεπτομέρειες στις σκιές.

UNSPLASH

Το βράδυ πήγα από την Brera για aperitivo. Τα στενά, πλακόστρωτα δρομάκια ήταν γεμάτα ντόπιους και τουρίστες, στα μπαρ και τα εστιατόρια. Εδώ, οι δυνατότητες βίντεο του realme GT 6 έλαμψαν. Η δυνατότητα λήψης εγγραφή 4K 30fps, σε συνδυασμό με το OIS, είχε ως αποτέλεσμα την ομαλή, κινηματογραφική λήψη της ζωντανής σκηνής.

Η δυνατότητα 5G σύνδεσης που προσφέρει το realme GT 6 έκανε την εμπειρία ακόμα καλύτερη αφού μπορούσα να μοιράζομαι όλη την ημέρα τις μοναδικές αυτές στιγμές με τους φίλους μου. Ο κομψός σχεδιασμός του τηλεφώνου, με το Nano Mirror Design δεν θύμιζε με τίποτα ένα smartphone μεσαίας κατηγορίας.

Το realme GT 6 ήταν κάτι περισσότερο από ένα απλό gadget- ήταν ένα δημιουργικό εργαλείο που με βοήθησε να αποτυπώσω το Μιλάνο όπως το έβλεπα. Από το μεγαλείο του Ντουόμο μέχρι την οικεία γοητεία μιας τοπικής τρατορίας, το ευέλικτο σύστημα κάμερας του τηλεφώνου, οι ισχυρές επιδόσεις και η μπαταρία μεγάλης διάρκειας μου επέτρεψαν να καταγράψω το ταξίδι μου χωρίς να χάσω τίποτα.

Σε μια πόλη που είναι ένα μείγμα διαχρονικού και πρωτοποριακού, το realme GT 6 ένιωσε σαν στο σπίτι του κάτι ήξερε η εταιρία που έκανε την επίσημη παρουσίαση του εκεί…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα