Μια οικογένεια για εσένα, ένα δεύτερο σπίτι για μια συσκευή σου

Μια οικογένεια για εσένα, ένα δεύτερο σπίτι για μια συσκευή σου

Λίγα λόγια για τις δεύτερες ευκαιρίες που οφείλουμε να δίνουμε στις συσκευές μας και το πώς οι εταιρείες μπορούν να στέκονται πραγματικά δίπλα στην κοινωνία.

Το κουλ ψυγείο που ταίριαζε στην bachelor κουζίνα σου δεν χωρά τα ψώνια μιας οικογένειας. Η μικρή κουζίνα που ήταν μια χαρά για να ψήσεις ένα στήθος κοτόπουλου δεν θα σώσει ένα Κυριακάτικο τραπέζι. Το πλυντήριο με τον μικρό κάδο χωρητικότητας γιατί “ένας άνθρωπος είμαι” δεν θα τα καταφέρει με τις απανωτές αλλαξιές ρούχων ενός παιδιού.

Όσοι επιλέγουμε να κάνουμε οικογένεια, πέραν της απόφασης να “σοβαρευτούμε” και να χτίσουμε μια καινούρια ζωή με νέους πρωταγωνιστές σε αυτή, παίρνουμε παράλληλα και άλλη μία σημαντική απόφαση. Το να ενηλικιώσουμε το σπίτι μας και να του δώσουμε εκείνη τη μορφή και εκείνα τα απαραίτητα εφόδια ώστε να φιλοξενήσει μια οικογένεια. Στον βαθμό που επιτρέπει η τσέπη μας φυσικά αλλά διατηρώντας και τον χαρακτήρα που θέλουμε εμείς να δώσουμε ένα σπίτι.

Κι εκεί που νομίζαμε ότι η πιο σημαντική απόφαση που καλούμαστε να πάρουμε είναι το τι συσκευές θα έχει το σπίτι μας από δω και πέρα, ένα υπέροχο πρόγραμμα από την Κωτσόβολος έρχεται να δώσει αξία και σημασία και σε μία άλλη απόφαση. Το τι κάνουμε τις ηλεκτρικές συσκευές που αφήνουμε πίσω μας.

Κι αυτό γιατί κάθε συσκευή που αποχαιρετάμε, κάθε συσκευή με την οποία έχουμε περάσει ένα κομμάτι της ζωής μας, μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερα και να έχει μία δεύτερη ευκαιρία σε αυτόν τον πλανήτη αν εμείς φροντίσουμε να έχει ένα «Δεύτερο Σπίτι».

Η Κωτσόβολος, κορυφαίος προορισμός τεχνολογίας, μας καλεί αυτά τα Χριστούγεννα να κάνουμε – όπως και ο υπέροχος πιτσιρικάς της διαφήμισης – τη δική μας «Καλή Πράξη» μέσω του προγράμματος «Δεύτερο Σπίτι», δωρίζοντας τις συσκευές που δεν χρειαζόμαστε σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Φέτος μάλιστα έχει την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) προσφέροντας μία Καλύτερη Ζωή σε όλους τους συνανθρώπους μας που μας χρειάζονται, όχι μόνο τα Χριστούγεννα, αλλά όλο τον χρόνο.

Κι αν ανατρέξεις λίγο στις αναμνήσεις σου, θα δεις ότι είναι πολλές συσκευές που πέρασαν από τα χέρια σου και δεν βρήκαν ένα Δεύτερο Σπίτι. Συσκευές που βρίσκονται σκονισμένες σε ένα μέρος χωρίς ελπίδα να γίνουν ποτέ ξανά χρήσιμες. Συσκευές που δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να έχουν ένα Δεύτερο Σπίτι και παράλληλα να δώσουν χαρά σε μια οικογένεια που τις χρειάζεται. Δώρισε κι εσύ μια συσκευή που δεν χρειάζεσαι και άλλαξε τη ζωή μιας οικογένειας προς το καλύτερο. Και γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις.

Ναι, πολλές φορές είναι πιο απλό να ξεχάσεις ότι υπάρχει μια συσκευή από το να κάνεις κάτι με αυτή. Και είναι ακόμα περισσότερες οι φορές που κοιτώντας μια συσκευή νιώθεις ότι δεν έχει ακόμα ζωή μέσα της. Εδώ όμως έρχεται η Κωτσόβολος και κάνει αυτό που δεν θα κάναμε ποτέ εμείς οι ίδιοι.Παίρνει την συσκευή και της δίνει νέα ζωή.

Την ελεγχει, την φροντίζει και την παραδίδει σε μια οικογένεια που θα δώσει ένα

«Δεύτερο Σπίτι» σε αυτή τη συσκευή, σε μια οικογένεια που την χρειάζεται.

Και κάπου εδώ μπαίνει και ένας άλλος σημαντικός παράγοντας στην συζήτηση. Η ουσία των πράξεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε. Περάσαμε αρκετά χρόνια συζητώντας δράσεις ΕΚΕ οι οποίες είχαν διάρκεια 3 μηνών, δράσεις χωρίς αντίκτυπο στην κοινωνία, δράσεις που γίνονταν για τα προσωρινά φώτα της δημοσιότητας και τα πολύκροτα βραβεία CSR.

Πλέον και εμείς ως δημοσιογράφοι αλλά και η κοινωνία συνολικά, είμαστε πιο απαιτητικοί από τις εταιρείες. Και κάθε φορά που μια εταιρεία οικοδομεί μία δράση με πραγματική ουσία για τον πλανήτη και την κοινωνία μας, θα είμαστε δίπλα.

Η πρωτοβουλία της Κωτσόβολος είναι μία ενέργεια που όχι απλά επιτελεί τον σκοπό της, φέρνοντας αξία στις συσκευές και χαρά στις οικογένειες που το έχουν ανάγκη, αλλά δείχνει και το δρόμο στις άλλες εταιρείες για το πώς ένα οργανισμός μπορεί να αγκαλιάσει την κοινωνία με τρόπο ουσιαστικό.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείς να μάθεις κάνοντας κλικ εδώ: Δεύτερο Σπίτι | ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ – kotsovolos.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα