Πασχαλινό τσουρέκι: Οδηγίες για να σου πετύχει
Tips για να σου πετύχει το Πασχαλινό τσουρέκι με την πρώτη. Οι λεπτομέρειες για τη σωστή εκτέλεση είναι πολλές, οπότε είναι σημαντικό για το αποτέλεσμα να πετύχει κάθε στάδιο.
- 26 Απριλίου 2021 08:51
Φέτος ενόψει Πάσχα έχεις πάρει την απόφαση να φτιάξεις μόνη/μόνος σου τσουρέκι κι αυτό αποτελεί προσωπική δέσμευση. Η φήμη, ωστόσο, που κυκλοφορεί στα μαγειρικά πηγαδάκια θέλει την εκτέλεση της συνταγής να έχει βαθμό δυσκολίας επιπέδου Master Chef και δεν θα το αρνηθούμε. Οι λεπτομέρειες είναι πολλές και αλληλοεξαρτώμενες, όπως αναφερει το Ladylike. Αν δεν πετύχει κάθε στάδιο το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό που πρέπει.
Πασχαλινό τσουρέκι – Όλα τα μυστικά της επιτυχίας του
- Να τηρηθούν αυστηρά οι αναλογίες στο μαχλέπι και τη μαστίχα γιατί αλλιώς το τσουρέκι θα πικρίζει.
- Όσο πιο πολύ χτυπάς τη ζύμη, τόσο πιο εύπλαστη θα γίνεται. Στην αρχή θα κολλάει στα τοιχώματα. Μην ανησυχήσεις, είναι φυσιολογικό.
- Είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει και σηκώνεται ολόκληρη.
- Μόλις τα πλάσεις πρέπει να τα σκεπάσεις με μία πετσέτα και να τα αφήσεις σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσουν.
- Μην ξεχάσεις να αφήσεις χώρο ανάμεσά τους γιατί θα φουσκώσουν και θα κολλήσουν.
- Ο κρόκος με τον οποίο θα αλείψεις το τσουρέκι καλό θα είναι να έχει διαλυθεί με δύο κουταλιές νερό ή γάλα ώστε να μην αρπάξει από πάνω ενώ ακόμα δεν είναι έτοιμο.
- Το πιο σημαντικό όλων είναι να μην ανοιγοκλείνεις τον φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις