Περιφερειακά πρωταθλήματα καφέ – Βγες ο καλύτερος τοπικός barista & προκρίσου στον τελικό της Horeca 2024

Διαβάζεται σε 4'
Περιφερειακά πρωταθλήματα καφέ – Βγες ο καλύτερος τοπικός barista &  προκρίσου στον τελικό της Horeca 2024

Επέδειξε τις ικανότητες σου, το ταλέντο σου και τις γνώσεις σου στα περιφερειακά πρωταθλήματα καφέ SCA (Specialty Coffe Association)

Αν είσαι barista και θες να ξεχωρίσεις τόσο σε τοπικό όσο και εθνικό επίπεδο, τα περιφερειακά πρωταθλήματα καφέ του SCA (Specialty Coffee Association) είναι μια μοναδική ευκαιρία για να επιδείξεις τις εξαιρετικές ικανότητές σου, το ταλέντο σου και τις γνώσεις σου.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα πρωταθλήματα καφέ του SCA μετατρέπονται σε πραγματικό Champions League που ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, αφού διοργανώνονται 4 περιφερειακά πρωταθλήματα σε 4 διαφορετικές περιφέρειες: στο Ηράκλειο της Κρήτης, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και στην Αθήνα. Οι νικητές αυτών όχι μόνο θα αναδειχθούν ως οι καλύτεροι barista της περιφέρειας τους (μάλιστα, οι 3 πρώτοι κάθε περιφέρειας θα λάβουν βραβεία του SCA), αλλά θα προκριθούν και στον μεγάλο τελικό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην HORECA 2024, από το οποίο οι νικητές θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στα αντίστοιχα παγκόσμια πρωταθλήματα καφέ.

Για να λάβεις συμμετοχή, συμπλήρωσε τη φόρμα

Συνολικά, από τα περιφερειακά πρωταθλήματα θα προκριθούν στον τελικό της HORECA οι 12 καλύτεροι barista. Ο πρώτος από κάθε περιφερειακό πρωτάθλημα -όποια και αν είναι η βαθμολογία του- εκτός από ένα βραβείο θα πάρει και το “golden ticket” για τον τελικό, ενώ οι υπόλοιποι 8 θα επιλεχθούν βάσει της συνολικής βαθμολογίας, ακόμα και αν είναι όλοι από την ίδια περιφέρεια.

Για να λάβεις συμμετοχή, συμπλήρωσε τη φόρμα

“Πριν ένα χρόνο θέλοντας να μεγαλώσουμε και άλλο τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα καφέ, σκεφτήκαμε να διοργανώσουμε ως SCA Greece, preliminary championships στις 4 βασικές περιφέρειες της Ελλάδας, ώστε ακόμη και όσοι μένουν στην επαρχία να μπορούν να πάρουν μέρος και να δείξουν τι μπορούν να κάνουν. Φέτος, που είναι η δεύτερη χρονιά ερχόμαστε ακόμα πιο δυναμικά στη HORECA για να βρούμε τα νέα ταλέντα της χώρας” μας εξήγησε ο event coordinator του SCA Ελλάδας, Νίκος Φέρρας.

Useful info:

 

H συμμετοχή στα πρωταθλήματα είναι 30 ευρώ και οι συμμετέχοντες δεν είναι υποχρεωτικό να είναι ενεργά μέλη του SCA.

Θα γίνουν δύο ειδών διαγωνισμοί, ο ένας θα είναι για καφέδες espresso και ο άλλος για καφέ φίλτρου (Brewers Cup).

Γενικά, η διαδικασία έχει απλοποιηθεί αρκετά, καθώς στα περιφερειακά πρωταθλήματα οι baristi θα πρέπει να σερβίρουν μόλις 4 ροφήματα (2 espresso/2 milk beverage), ενώ οι διαγωνιζόμενοι για το Brewers Cup θα πρέπει να ετοιμάσουν 2 ροφήματα καφέ φίλτρου σε προκαθορισμένο χρόνο.

Για να λάβεις συμμετοχή, συμπλήρωσε τη φόρμα

Οι νικητές των περιφερειακών πρωταθλημάτων “Barista” και “Brewers Cup” θα κερδίσουν τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής για τους τελικούς, που θα πραγματοποιηθούν τον Φεβρουάριο 2024 στην HORECA (Metropolitan Expo) και παράλληλα ένα χρηματικό voucher των 500€ (για τους νικητές της κατηγορίας Barista) και 300€ (για τους νικητές της κατηγορίας Brewers Cup) με πρόσβαση σε ένα Specialty coffee pool από τα κορυφαία Coffee Roastery στην Ελλάδα.

Ο Specialty Coffee Association (SCA) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του καφέ και τη διάδοση της κουλτούρας του specialty coffee σε όλο τον κόσμο. Ο SCA εκπροσωπεί χιλιάδες επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του καφέ: από την καλλιέργεια, τη συγκομιδή και επεξεργασία του ωμού καφέ, μέχρι και τους baristi, οι οποίοι τελικώς παρασκευάζουν το καφέ σε ρόφημα.

Τελικές ημερομηνίες συμμετοχών ανά περιφέρεια:

 

  • Ηράκλειο: 21-22 Οκτωβρίου 2023
  • Θεσσαλονίκη: 4-5 Νοέμβριου 2023
  • Πάτρα: 11-12 Νοέμβριου 2023
  • Αθήνα: 25-26 Νοέμβριου 2023

Η ολοκλήρωση των εγγραφών θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί έως τις: 12 Οκτωβρίου 2023

Για να λάβεις συμμετοχή, συμπλήρωσε τη φόρμα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα