“Πράσινη” κουζίνα. Αυτά είναι τα πιο sustainable μαγειρικά σκεύη στην αγορά

“Πράσινη” κουζίνα. Αυτά είναι τα πιο sustainable μαγειρικά σκεύη στην αγορά

Τα σύγχρονα μαγειρικά σκεύη έχουν και αυτά με τη σειρά τους περιβαλλοντικό αντίκτυπο..

Μεταλλικά σκεύη με τοξικές επιστρώσεις, πλαστικά εξαρτήματα και μη βιοδιασπώμενα υλικά είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα. Από την παραγωγή τους μέχρι τη μεταφορά τους, αλλά και τη χρήση τους, σε κάθε στάδιό τους επιβαρύνουν το περιβάλλον, ενώ τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν περισσότερα από 5 χρόνια ζωής, με αποτέλεσμα να καταλήγουν στα σκουπίδια.

Στον σημερινό κόσμο, όπου η βιωσιμότητα δεν είναι απλώς μια μόδα, αλλά μια ευθύνη, οι εταιρείες προσαρμόζονται συνεχώς για να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Μία τέτοια εταιρεία που αποτελεί παράδειγμα βιωσιμότητας και αντοχής είναι η Lodge Cast Iron, η αμερικανική εταιρεία-κολοσσός που εδώ και χρόνια κατασκευάζει εξαιρετικά μαντεμένια σκεύη, τα οποία έχουν καταφέρει να μπουν στο σπίτι χιλιάδων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Με ιστορία που χρονολογείται από το 1896, η Lodge έχει επαναπροσδιορίσει τη γαστρονομική εμπειρία προσφέροντας μαγειρικά σκεύη υψηλής ποιότητας και με περιβαλλοντική συνείδηση, με σκοπό να κάνει την κουζίνα μας εκτός από πιο νόστιμη και πιο “πράσινη”.

Μια Μαγειρική Κληρονομιά με Ρίζες στην Ποιότητα

Η Lodge ιδρύθηκε το 1896 από τον Joseph Lodge στο South Pittsburg, Tennessee. Η μακροχρόνια παρουσία της εταιρείας στο χώρο της μαγειρικής είναι ενδεικτική της ποιότητάς της. Η Lodge έχει δει πολέμους, τη Μεγάλη Ύφεση και την τεχνολογική επανάσταση, παραμένοντας δυνατή σε κάθε φάση. Και ο λόγος που την έχει κάνει να ξεχωρίσει και να μπει σε κάθε σπίτι είναι πως τόσα χρόνια παραμένει πιστή στη χειροποίητη τεχνοτροπία.

Βρες όλα τα μαντεμένια σκεύη της Lodge εδώ

Πρωτοπόρος στη Βιωσιμότητα

Tα μαντεμένια μαγειρικά σκεύη Lodge δεν είναι μόνο κατασκευασμένα για να διαρκέσουν για γενιές, αλλά είναι κατασκευασμένα και με ανακυκλωμένα υλικά. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα τελικά προϊόντα. Στην Lodge είναι αφοσιωμένοι στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων προγραμμάτων για την ελαχιστοποίηση των απορριμμάτων της. Η Lodge έχει καθιερώσει τις οικολογικές πρακτικές καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής των προϊόντων της. Από την επαναχρησιμοποίηση της άμμου που σχηματίζει τα καλούπια χύτευσης μέχρι την ανακύκλωση τόνων ατσαλιού, η προσέγγιση της εταιρείας είναι ενδεικτική των αρχών της κυκλικής οικονομίας.

Βρες το τηγάνι εδώ

Ανακύκλωση Υλικών

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούν χυτοσίδηρο, ανακυκλωμένο χάλυβα, κράματα και προϊόντα χύτευσης από το χυτήριό τους για να δημιουργήσουν τον λιωμένο σίδηρο, που χρησιμοποιείται για τα μαντεμένια μαγειρικά σκεύη. Χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο χάλυβα και απορρίμματα χύτευσης, κρατάνε τα υλικά μακριά από τους χώρους υγειονομικής ταφής.

Παράλληλα, η Lodge από το 1996 έχει αναπτύξει μια πολιτική επωφελούς χρήσης της μη επικίνδυνης άμμου από τα χυτήρια. Αυτή η άμμος χυτηρίου χρησιμοποιείται για τη δημιουργία των καλουπιών που δίνουν σχήμα στο λιωμένο μέταλλο. Παρόλο που σε άλλες εταιρείες η άμμος αυτή πετιέται ως απόβλητο, στην περίπτωση της Lodge, αυτή η άμμος ανακυκλώνεται και προσφέρεται για κατασκευαστικά έργα στην τοπικά κοινότητα, όπως τη δημιουργία ενός γηπέδου μπέιζμπολ για παιδιά, αλλά και για την επέκταση των δικών της εγκαταστάσεων.

Βρες όλα τα προϊόντα της φωτογραφίας εδώ

Μικρότερη Σπατάλη Ενέργειας

Το 2011 η Lodge αποδέχτηκε την πρόκληση της ENERGY STAR® για να μειώσει την κατανάλωση ενέργειάς της κατά 10% εντός μιας πενταετίας. Η Lodge υπερέβη αυτόν τον στόχο σε λιγότερο από ένα χρόνο. Από τότε η Lodge συνεχίζει να παρακολουθεί τη χρήση ενέργειας στα χυτήριά της, στις αποθήκες και στα γραφεία, προκειμένου να βρει νέους τρόπους μείωσης της κατανάλωσής της.


Βρες όλα τα μαντεμένια σκεύη της Lodge εδώ

Ένας Υγιέστερος, “Πρασινότερος” Τρόπος Ζωής & Μαγειρικής

Aπομακρυσμένη από τοξικές επιστρώσεις όπως το Teflon, η Lodge προσφέρει μια ασφαλέστερη, φυσική εναλλακτική λύση. Στην Lodge έχουν κρατήσει τον παλιό παραδοσιακό τρόπο κατασκευής των σκευών τους, ενώ παράλληλα, φροντίζουν όλα τα μαντεμένια προϊόντα τους να είναι seasoned με 100% φυσική επίστρωση από φυτικό λάδι, σε αντίθεση με τα περισσότερα μαγειρικά σκεύη που έχουν κάποια συνθετική και πιθανότατα επιβλαβή αντικολλητική επίστρωση.

Το λάδι που περισσεύει, προσφέρεται δωρεάν και επαναχρησιμοποιείται από άλλες εταιρείες για την κατασκευή των δικών τους προϊόντων. Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη ποσότητα περισσευούμενου λαδιού χρησιμοποιείται στην παραγωγή σκυλοτροφών, αλλά και καλλυντικών.

Τα πιο Ανθεκτικά και Πολυδιάστατα Σκεύη

Σε αντίθεση με τα κοινά αντικολλητικά τηγάνια που πρέπει να αντικαθίστανται ανά 4-5 χρόνια, τα μαντεμένια σκεύη θα σε συντροφεύουν για πάντα. Είναι ίσως από τα πιο ανθεκτικά σκεύη που μπορείς να πάρεις, αντέχουν σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες

και με σωστό καθαρισμό & φροντίδα μπορούν να αντέξουν δεκαετίες μαγειρέματος, ενώ μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε παντού: σε επαγωγικές εστίες, σε φούρνο, σε κεραμικές εστίες, στο BBQ, ακόμα και απευθείας πάνω σε κάρβουνα ή υπαίθρια φωτιά.

Είναι με λίγα λόγια, η καλύτερη επένδυση για την κουζίνα.

Στα μαντεμένια σκεύη της Lodge μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα. Βρες τα εδώ

Η Lodge Cast Iron αποδεικνύει ότι είναι δυνατόν να συνδυαστούν η ποιότητα, η βιωσιμότητα και η υγεία σε ένα μόνο προϊόν. Οι προσπάθειες της εταιρείας για ανακύκλωση και ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων θέτουν ένα πρότυπο για τον κλάδο. Ως εταιρεία που ανήκει σε μια οικογένεια πέντε γενεών, η Lodge παραμένει το τέλειο παράδειγμα για άλλες εταιρείες που επιδιώκουν να δράσουν ορθά τόσο για τους καταναλωτές τους όσο και για τον πλανήτη και φυσικά είναι η ιδανική επιλογή για conscious και νόστιμο μαγείρεμα.

Βρες όλα τα μαντεμένια σκεύη της Lodge εδώ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα