ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ: Στηρίζει δομές φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη

Διαβάζεται σε 3'
ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ: Στηρίζει δομές φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη

Αρωγός στη δημοτική υπηρεσία στέκεται η εταιρεία ανακαινίζοντας υφιστάμενο κέντρο και δημιουργώντας νέα δομή στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Σε μια νέα πρωτοβουλία με αποδέκτη την κοινωνία προχώρησε η εταιρεία Παπαστράτος, ανακοινώνοντας τη στήριξη των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, ανέλαβε να χρηματοδοτήσει τη διαμόρφωση του χώρου και τον εξοπλισμό του νέου Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.), που θα δημιουργηθεί στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, καθώς και την αναβάθμιση του εξοπλισμού του, ήδη, υπάρχοντος Κ.Η.Φ.Η. στη δυτική πλευρά, το οποίο δημιουργήθηκε το 2005. Παράλληλα, μέσω της δωρεάς θα καλυφθούν και οι ανάγκες σε αναλώσιμα υλικά και για τις δύο δομές για έναν χρόνο.

Τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η) εξυπηρετούν τις ανάγκες των ηλικιωμένων πολιτών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες αυτοεξυπηρέτησης, καθώς και των οικογενειών τους. Παρέχουν υπηρεσίες, όπως νοσηλευτική φροντίδα, σίτιση, θεραπευτικές παρεμβάσεις και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, ενισχύοντας τη σωματική και ψυχική υγεία των ηλικιωμένων, ενώ, παράλληλα, υποστηρίζουν τις οικογένειές τους σε περιόδους αδυναμίας.

Σημειώνεται πως η γήρανση του πληθυσμού είναι μια παγκόσμια τάση, με την Ελλάδα να θεωρείται δε η πιο γερασμένη περιφέρεια στην Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Σήμερα από τους 100 κατοίκους της χώρας, οι 22 είναι άνω των 65 ετών, ενώ αναμένεται ότι το 2050 το ποσοστό θα αυξηθεί στο ένα τρίτο του πληθυσμού. Πέρα από τα δημογραφικά στοιχεία ωστόσο οι έρευνες καταδεικνύουν τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι στην Ελλάδα. Η βασικότερη πρόκληση αφορά στις ελλείψεις στην υγεία και τη μακροχρόνια φροντίδα υγείας των ηλικιωμένων πολιτών αλλά και η μοναξιά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνες, το 2019 στην Ελλάδα το 10% των ηλικιωμένων νιώθει συχνά μοναξιά, ενώ το 43% συναντιέται με οικογένεια και φίλους το πολύ μία φορά το μήνα.

Σ’αυτό το περιβάλλον οι πρωτοβουλίες στήριξης των ηλικιωμένων αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία. Κατά την παρουσίαση της πρόσφατης δράσης στο εταιρικό περίπτερο της Παπαστράτος στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ, ο κ. Γιώργος Μαργώνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος αναφέρθηκε στην επιλογή της εταιρείας να βρίσκεται στο πλευρό όλων των κοινωνικών ομάδων. Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα μέσα στη χρονιά η εταιρεία σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ανέλαβε το κόστος δημιουργίας 45 νέων γραφείων αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας ανά την Ελλάδα.

Στην παρούσα φάση, όπως υπογράμμισε ο κ. Μαργώνης η εταιρεία επέλεξε σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης να υποστηρίξει τη δημιουργία δομών που ενδυναμώνουν την κοινωνική συνοχή και ενισχύουν την ποιότητα ζωής, τόσο των ηλικιωμένων ανθρώπων που το έχουν ανάγκη, όσο και των οικογενειών τους.

Από την πλευρά του δε ο κ. Στέλιος Αγγελούδης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημείωσε πως η Παπαστράτος παραδίδει μέσα από το πολύπλευρο έργο της μαθήματα κοινωνικής υπευθυνότητας, αναδεικνύοντας την κορυφαία σημασία της ενεργοποίησης του ιδιωτικού τομέα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα