Τα πιο αποτελεσματικά προϊόντα για την αντιμετώπιση των ρυτίδων

Διαβάζεται σε 4'
Τα πιο αποτελεσματικά προϊόντα για την αντιμετώπιση των ρυτίδων
UNSPLASH

Οι ρυτίδες είναι ένα φυσιολογικό σημάδι γήρανσης της επιδερμίδας σας. Οι ρυτίδες είναι γραμμές παρόμοιες με τις πτυχές σ’ ένα τσαλακωμένο πουκάμισο.

Οι ρυτίδες εμφανίζονται πιο συχνά στο πρόσωπο, το λαιμό, τα μπράτσα και τα χέρια. Οι κυριότερες αιτίες για την εμφάνιση των ρυτίδων, είναι:

Γήρανση: Καθώς μεγαλώνετε, τα κύτταρα της επιδερμίδας σας διαιρούνται αργά, γεγονός που κάνει το εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας σας να λεπταίνει και να σχηματίζει ρυτίδες.

Μείωση κολλαγόνου: Από την ηλικία των 30 χάνετε περίπου 1% του κολλαγόνου σας κάθε χρόνο. Το κολλαγόνο διατηρεί την επιδερμίδα σας ελαστική.

Εκφράσεις προσώπου: Με την πάροδο του χρόνου, οι συχνά επαναλαμβανόμενες εκφράσεις προσώπου, προκαλούν γραμμές συνοφρυώματος μεταξύ των φρυδιών, των ποδιών της χήνας και στις γωνίες των ματιών σας. Αυτό συμβαίνει λόγω του μειωμένου λίπους και των επιπτώσεων της βαρύτητας στην επιδερμίδα σας.

Βλάβη από τον ήλιο: Η έκθεση σας στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου (UV) βλάπτει το κολλαγόνο στην επιδερμίδα σας και προκαλεί πρόωρη γήρανση προσώπου. Το κολλαγόνο είναι εκείνο που έχει ανάγκη η επιδερμίδα σας για την πρόληψη ρυτίδων.

Κάπνισμα: Το κάπνισμα επίσης αναγκάζει το σώμα σας να επιβραδύνει την παραγωγή του κολλαγόνου.

UNSPLASH

Εάν δεν σας αρέσει η εμφάνιση των ρυτίδων στο πρόσωπό σας, υπάρχουν θεραπείες επεμβατικές και μη, που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την εμφάνισή σας. Οι μη επεμβατικές θεραπείες είναι:

Τοπικά ρετινοειδή

UNSPLASH

Τα συνταγογραφούμενα φάρμακα που περιέχουν ρετινοειδή (παράγωγα της βιταμίνης Α), μπορούν να μειώσουν τις λεπτές ρυτίδες, τις κηλίδες και την τραχύτητα της επιδερμίδας. Μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το προϊόν για μερικές εβδομάδες ή μήνες προτού παρατηρήσετε βελτίωση. Τα ρετινοειδή μπορεί να προκαλέσουν προσωρινό κνησμό, ερυθρότητα, κάψιμο ή ξηρότητα.

Όταν χρησιμοποιείτε τοπικά ρετινοειδή, θα πρέπει να εφαρμόζετε καθημερινά ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με δείκτη αντηλιακής προστασίας τουλάχιστον SPF30.

Μη συνταγογραφούμενες κρέμες ρυτίδων

UNSPLASH

Για τις ρυτίδες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντιρυτιδικές κρέμες με ρετινόλη, αντιοξειδωτικά, πεπτίδια και κολλαγόνο που βελτιώνουν την εμφάνιση των ρυτίδων. Επιπλέον, προϊόντα που περιέχουν Α-υδροξυοξέα αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα και τονώνουν την ανάπτυξη νέου δέρματος.

Η νέα, ενισχυμένη αντιρυτιδική κρέμα ημέρας Liftactiv Collagen Specialist της Vichy, παράγει 3 φορές περισσότερο κολλαγόνο στο δέρμα. Προσφέρει υψηλή αντιγηραντική αποτελεσματικότητα, και διορθώνει όλα τα σημάδια γήρανσης (μείωση ρυτίδων, σμίλευση περιγράμματος, τόνωση επιδερμίδας, άμεση ενίσχυση της σφριγηλότητας της). Συνδυάστε την με την κρέμα νυκτός Liftactiv Collagen Specialist, που ενισχύει την άμυνα της επιδερμίδας σας ενάντια στις εξωτερικές επιθέσεις, όσο εσείς κοιμάστε.

Οι ειδικοί επίσης συστήνουν το νέο ορό νυκτός Liftactiv Retinol Specialist της Vichy με ρετινόλη υψηλής απόδοσης, που είναι κατάλληλος για όλους τους τύπους ρυτίδων, ακόμα και τις πιο βαθιές. Ενισχύει την κυτταρική ανανέωση, αποκαθιστά την πυκνότητα της επιδερμίδας, και μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Με το συγκεκριμένο serum, η επιδερμίδα γίνεται πιο λεία, αποκτά λάμψη και ομοιόμορφο τόνο.

Επιπλέον, το αντιρυτιδικό serum προσώπου Liftactiv Supreme Vitamin C της Vichy, μ’ ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό σύμπλοκο στην σύνθεσή του, διορθώνει και προλαμβάνει το οξειδωτικό στρες, τη θαμπάδα, και τη γήρανση προσώπου. Επίσης, αποκαλύπτει μια ορατά πιο φωτεινή και πιο σφριγηλή επιδερμίδα, λειαίνει την υφή της και μειώνει την όψη των λεπτών γραμμών μέσα σε μόλις 10 ημέρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα