Το 85% των επαγγελμάτων του 2030 δεν έχει εφευρεθεί ακόμα! Πώς θα προετοιμάσεις το παιδί σου

Διαβάζεται σε 5'
Το 85% των επαγγελμάτων του 2030 δεν έχει εφευρεθεί ακόμα! Πώς θα προετοιμάσεις το παιδί σου
PEXELS

Σύμφωνα με μία έρευνα της Dell Technologies εκτιμάται ότι το 85% των επαγγελμάτων που θα υπάρχουν το 2030, δεν υπάρχουν σήμερα.

Οι γονείς λοιπόν, σήμερα αντιμετωπίζουν μια νέα μεγάλη πρόκληση: να προετοιμάσουν τα παιδιά τους για μια μελλοντική καριέρα που ακόμα δεν έχει οριστεί. Η αγορά εργασίας αλλάζει με ταχύτητα φωτός. Δεξιότητες που ήταν πολύτιμες πριν δέκα χρόνια, σήμερα είναι παρωχημένες. Η τεχνολογία που διαμορφώνει ήδη την εργασιακή πραγματικότητα, δεν περιμένει κανέναν.

Αν τα παιδιά δεν είναι εξοπλισμένα με τις απαραίτητες τεχνολογικές γνώσεις, ο κίνδυνος να μείνουν πίσω είναι πραγματικός. Το ψηφιακό χάσμα μεταξύ των παιδιών που έχουν πρόσβαση σε προηγμένη τεχνολογική εκπαίδευση και εκείνων που δεν έχουν, διευρύνεται καθημερινά. Το ερώτημα που πρέπει να απαντήσουν οι γονείς είναι αγχωτικό, αλλά αναγκαίο: Τι μπορούμε να κάνουμε ώστε τα παιδιά μας να είναι έτοιμα για την ανταγωνιστική αυτή εποχή;

Σίγουρα η επένδυση στην τεχνολογική εκπαίδευση από μικρή ηλικία είναι μια καλή λύση για ένα επιτυχημένο μέλλον. Οι γονείς καλούνται να μετατρέψουν τα παιδιά τους από παθητικούς καταναλωτές της τεχνολογίας που απλώς παίζουν video games και “χαζεύουν” βίντεο, σε ενεργούς δημιουργούς και παράγοντες που “πιάνουν” την τεχνολογία στα χέρια τους και τη μαθαίνουν εκ των έσω.

Για να γράψεις το παιδί σου στην Algorithmics πάτα εδώ 

Αυτή τη στιγμή σε περισσότερες από 90 χώρες και περισσότεροι από 30.000.000 μαθητές κάνουν μαθήματα προγραμματισμού ήδη από την ηλικία των 7 ετών. Και αν κάποιος αναρωτιέται αν αυτή είναι η σωστή επένδυση για το παιδί, πώς θα αισθανόσασταν αν το παιδί σας μέχρι τα 18 του μπορούσε να προγραμματίζει, να γράφει και να διαβάζει κώδικα καλύτερα από πολλούς ενήλικες;

Το Νο1 σχολείο Προγραμματισμού παγκοσμίως που δημιουργεί εδώ και  χρόνια με μεγάλη επιτυχία “μικρούς προγραμματιστές” είναι η Algorithmics, η οποία έχει πάρει τουλάχιστον 12 Διεθνή Βραβεία ως η καλύτερη IT εκπαιδευτική πλατφόρμα και είναι επίσης Νο1 και στην Ελλάδα. Η Algorithmics προσφέρει μια μοναδική εμπειρία μάθησης, συνδυάζοντας την τεχνολογία με τη διασκέδαση, μέσα από εξελιγμένα και διαδραστικά online μαθήματα, στα οποία:

  • Μαθαίνουν να δημιουργούν δικά τους video games και να “παίζουν στα δάχτυλα” Game Design πλατφόρμες, όπως το Roblox και η Unity, 
  • Μαθαίνουν σε βάθος γλώσσες προγραμματισμού και γίνονται βήμα-βήμα Python Pro, 
  • γνωρίζουν το Content Creation και μαθαίνουν επαγγελματικά εργαλεία παραγωγής και επεξεργασίας video,
  • μαθαίνουν Website Building και Graphic Design, γνωρίζοντας να χειρίζονται επαγγελματικά εργαλεία σχεδίασης.

Στιγμιότυπο από μάθημα Game Design. Για να κλείσετε τη θέση του παιδιού σας σε κάποιο από τα μαθήματα της Algorithmics πατήστε εδώ

Plus σε όλα αυτά, είναι ότι τα παιδιά μπαίνουν στο παγκόσμιο Community της Algorithmics. Μέσω αυτού του δικτύου, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις δημιουργίες τους με άλλα παιδιά από διάφορα μέρη του κόσμου, να ανταλλάξουν ιδέες, να εμπνευστούν από το έργο τους, αλλά και να κάνουν φίλους με κοινά ενδιαφέροντα από όλο τον κόσμο.

Μαθαίνοντας προγραμματισμό και διάφορες άλλες πτυχές της τεχνολογίας στην Algorithmics, τα παιδιά δεν εξοπλίζονται απλώς για συγκεκριμένα επαγγέλματα. Αυτή η εκπαίδευση είναι μια πύλη προς την απόκτηση κρίσιμων δεξιοτήτων που ξεπερνούν τα όρια του προγραμματισμού και της τεχνολογίας, προετοιμάζοντας τα παιδιά για μια ευρεία γκάμα επαγγελματικών διαδρόμων και την προσωπική τους ανάπτυξη.

Για να γράψεις το παιδί σου στην Algorithmics πάτα εδώ 

Η διαδικασία μάθησης στην Algorithmics αναδεικνύει την κριτική σκέψη και την αλγοριθμική λογική, δύο θεμελιώδεις δεξιότητες που ενδυναμώνουν τους μαθητές σε κάθε εργασιακό περιβάλλον και σε κάθε πτυχή της ζωής τους. Μέσα από την ενεργή αλληλεπίδραση με την τεχνολογία, τα παιδιά μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν και να επιλύουν προβλήματα, απλά ή σύνθετα, με δημιουργικό και συστηματικό τρόπο. Αναπτύσσουν την ικανότητα να εφαρμόζουν τις γνώσεις και τις στρατηγικές που έχουν αποκτήσει, πέραν της απλής χρήσης πλατφορμών. 

Και δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο για το παιδί μας από την απόκτηση όλων αυτών των δεξιοτήτων. Η εποχή όπου τα πτυχία ήταν το κύριο κριτήριο πρόσληψης φαίνεται να πλησιάζει στο τέλος της. Μεγάλες εταιρείες όπως η Google, η Bank of America και η General Motors στρέφονται προς την αξιολόγηση των δεξιοτήτων και της εμπειρίας πάνω από τα ακαδημαϊκά προσόντα. Περίπου το 45% των εταιρειών σχεδιάζει να καταργήσει τις απαιτήσεις για πτυχίο Πανεπιστημίου για θέσεις εργασίας το 2024, ανταποκρινόμενες στην αυξανόμενη ανάγκη για διαφοροποίηση του εργατικού δυναμικού και αναγνώριση της αξίας των δεξιοτήτων έναντι της τυπικής εκπαίδευσης.

DALL-E

Περισσότερα για την Algorithmics θα βρεις εδώ 

Σε έναν κόσμο λοιπόν, όπου η τεχνολογία δεν εξελίσσεται απλώς, αλλά προηγείται, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στα παιδιά μας να παραμείνουν στο περιθώριο και στη σκιά της τεχνολογίας. Επενδύοντας στην εκπαίδευση των παιδιών μας στον προγραμματισμό και τις νέες τεχνολογίες, δεν τους προσφέρουμε απλώς μια εκπαιδευτική ευκαιρία, αλλά τους δίνουμε το δώρο της αυτοπεποίθησης και της αυτονομίας σε ένα νέο μέλλον που δεν μπορεί να προβλέψει κανένας. Τους διδάσκουμε ότι μπορούν να είναι πρωτοπόροι, όχι απλοί παρατηρητές.

More Info:

  • *Υπάρχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 
  • Για να κλείσετε τη θέση του παιδιού σας σε κάποιο από τα μαθήματα της Algorithmics πατήστε εδώ
  • Για να επικοινωνήσετε μαζί τους πατήστε εδώ 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα