Fashion Show του οίκου Givenchy Vianney Le Caer/Invision/AP

10+1 ΡΟΥΧΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΟΡΕΘΟΥΝ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΑΝΟΙΞΗ

Όλες οι τάσεις που θα κυριαρχήσουν στη μόδα φέτος την άνοιξη, σε ρούχα και χρώματα.

Εδώ και λίγες μέρες έχουμε καλωσορίσει και επίσημα την άνοιξη, γι’ αυτό και θα πρέπει σιγά σιγά να “αποτινάξουμε” τα χειμωνιάτικα και βαριά ρούχα μας, και να μπούμε δυναμικά στη νέα σεζόν. Οι μεγάλοι οίκοι μόδας έχουν ήδη παρουσιάσει τις κολεξιόν τους για την άνοιξη/καλοκαίρι 2023, διαμορφώνοντας τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν φέτος, οι οποίες είναι άκρως ενδιαφέρουσες.

Η άνοιξη του 2023 είναι παιχνιδιάρικη, χρωματιστή, λαμπερή και σέξι, ενώ διακατέχεται από την χαρά και την αίσθηση της ελευθερίας. Κάποιες από τις τάσεις μάς είναι ήδη γνωστές, όπως το πάντα διαχρονικό τζιν/denim, ενώ άλλες μας έρχονται από τα παλιά και επιστρέφουν ανανεωμένες, μοντέρνες και προσαρμοσμένες στο σήμερα, όπως τα χαμηλόμεσα παντελόνια, τα κρόσσια και τα διαφανή υφάσματα. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε πως η μόδα κάνει κύκλους.

Όσον αφορά τα χρώματα που θα επικρατήσουν φέτος στις εμφανίσεις μας, είναι έντονα και hot, όπως το βαθύ πορτοκαλί, το κόκκινο, το κίτρινο (bonus: ισχυρό trend είναι το ombre του ηλιοβασιλέματος), ενώ μεγάλη τάση είναι φέτος το πολύ δυναμικό cobalt blue (μπλε του κοβαλτίου). Αξίζει να σημειωθεί, πως η Pantone ανακήρυξε το Viva Magenta ως το χρώμα του 2023, μία μίξη φούξια και μωβ, που προάγει την γενναιότητα και συμβολίζει την αισιόδοξη πλευρά της ζωής. Παράλληλα, την τιμητική τους έχουν οι απαλές αποχρώσεις, όπως το παλ ροζ, το μπεζ και το λιλά της λεβάντας.

Τα 10+1 trends της άνοιξης 2023

1. Επιστροφή στα χαμηλόμεσα / χαμηλοκάβαλα

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ίσως come-back, με την τάση των χαμηλόμεσων / χαμηλοκάβαλων παντελονιών (κυρίως τζιν) που επικρατούσε στα ’90s να επιστρέφει και επίσημα. Η ίδια τάση κυριαρχεί και στις φούστες, στα σορτς, στα κοστούμια και σε ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Το συγκεκριμένο trend δεν αποτελεί χαρακτηριστικό μόνο των casual εμφανίσεων, αφού το βλέπουμε και σε βραδινά outfits, συνδυασμένο με crop tops και blazers.

Fashion Show της Stella McCartney Vianney Le Caer/Invision/AP

2. Χαλαρά, baggy τζιν

Έχουμε αποχαιρετήσει εδώ και καιρό τα skinny τζιν και τώρα θα πρέπει να πούμε “αντίο” για τα καλά. Τα φαρδιά τζιν παντελόνια που έκαναν την εμφάνισή τους τις τελευταίες σεζόν, γίνονται ακόμη πιο φαρδιά, πιο χαλαρά, πιο baggy. Πρόκειται για ένα ευέλικτο κομμάτι, αφού μπορεί να φορεθεί από το γραφείο μέχρι την βόλτα μας στην πόλη, ενώ έχει πολλούς συνδυασμούς. Εκείνος που αποτελεί μεγάλο trend είναι το baggy τζιν μαζί με πουκάμισο, αφού έτσι δίνεται μια νότα κομψότητας και ισορροπεί το outfit μας, ενώ μπορείτε να το συνδυάσετε με ένα εφαρμοστό top.

Η Kate Moss με ρούχα της συλλογής Bottega Veneta AP Photo/Antonio Calanni

3. Μάξι φούστες

Οι μίνι φούστες δεν θα εξαφανιστούν, αλλά οι πασαρέλες των μεγάλων οίκων μόδας έδειξαν ότι οι μάξι φούστες θα είναι παντού φέτος την άνοιξη. Είναι, επίσης, ένα κομμάτι που μπορεί να επιτελέσει διαφορετικούς σκοπούς, αφού φοριέται και το πρωί / μεσημέρι με sneakers, αλλά και το βράδυ με ένα πιο κομψό παπούτσι. Έτσι, πρόκειται να επενδύσεις σε κάτι νέο αυτή την άνοιξη, ας είναι μια σατέν ή πλεκτή μάξι φούστα ή, ακόμη καλύτερα, μια τζιν μάξι φούστα, αφού αυτή είναι που αποτελεί φέτος τη μεγαλύτερη τάση.

Fashion Show του οίκου Givenchy Vianney Le Caer/Invision/AP


4. Denim on Denim

Με αφορμή το παραπάνω, θα πρέπει να πούμε πως το Denim on Denim ή αλλιώς ο συνδυασμός πολλών τζιν μαζί, θα κυριαρχήσει τη φετινή άνοιξη. Είτε φορώντας μια τζιν μάξι φούστα και έναν τζιν κορσέ, είτε συνδυάζοντας τζιν παντελόνι και τζιν τζάκετ, είτε επιλέγοντας μια ολόσωμη τζιν φόρμα. Σε σύγκριση με την περσινή σεζόν, η παρουσία του denim στις φετινές κολεξιόν αυξήθηκε φέτος στο διπλάσιο, καλύπτοντας, μάλιστα, μία μεγαλύτερη γκάμα σχεδίων και κομματιών από ένα απλό τζιν παντελόνι.

Fashion Show του οίκου Givenchy Vianney Le Caer/Invision/AP

5. Oversized blazers

Τα oversized blazers, είτε σε έντονα χρώματα είτε σε ένα μπεζ που θα σας “λύσει” τα χέρια στους συνδυασμούς χρωμάτων, συνεχίζουν να είναι στη μόδα φέτος και να προσδίδουν στην εμφάνισή μας στοιχεία ανδρόγυνου look. Τέτοια φαρδιά σακάκια είναι ιδιαίτερα λειτουργικά, καθώς μπορούν να “κατεβάσουν” το σέξι outfit μας και να το κάνουν πιο απλό, ενώ, γενικότερα, μπορούν να φορεθούν είτε με τζιν και μπλουζάκι στο γραφείο, είτε με κορσέ, παντελόνι και ψηλοτάκουνα το βράδυ. Είναι παντός καιρού και ό,τι πρέπει για την ψύχρα της επχής.

Fashion Show της Stella McCartney Vianney Le Caer/Invision/AP

6. Naked και διαφανή υφάσματα

Αυτή την άνοιξη έχουν την τιμητική τους τα διαφανή υφάσματα, που, εκτός από sexiness, αποπνέουν και μία καθαρότητα, ενώ αποτελούν τον τέλειο τρόπο για να δείξετε λίγο (ή πολύ) δέρμα. Έτσι, τα naked dresses, που εφαρμόζουν πάνω στη γυναικεία σιλουέτα, αλλά και τα see-through tops, μπορούν να συνδυαστούν με εσώρουχα (ναι, εσώρουχα!) από μέσα και να σας χαρίσουν μία σέξι εμφάνιση. Αν είστε αρκετά τολμηρές, μπορείτε να αφήσετε το στήθος ελεύθερο.

Fashion Show του οίκου Prada AP Photo/Antonio Calanni


7. Metallics, παγιέτες, πούλιες

Ενώ η εποχή της παγιέτας είναι συνήθως ο Δεκέμβριος, λόγω των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η φετινή άνοιξη “επιβάλλει” μεταλλικά στοιχεία, πούλιες και πολλή, πολλή λάμψη. Οι εμφανίσεις αυτού του είδους που έγιναν στις πασαρέλες, είχαν ως γνώμονα τα πάρτι και η αλήθεια είναι πως επιλέγοντας αυτά τα αστραφτερά και glamorous outfits, όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω σας. Εκτός από τα ρούχα, συναντάμε τα metallics και τις εκτυφλωτικές πούλιες και στα τσαντάκια που θα φορεθούν αυτή την άνοιξη.

Fashion Show του οίκου Valentino AP Photo/Lewis Joly

8. Boudoir style και δαντέλα

Λεπτά υφάσματα, δαντελένιες πινελιές και αίσθηση ρομαντισμού, κυρίως σε ροζ παλ αποχρώσεις, θα σας χαρίσουν το απόλυτο boudoir style φέτος. Μπορείτε να το υλοποιήσετε με διάφορες εκδοχές, όπως, για παράδειγμα, επιλέγοντας ένα slip dress ή φόρεμα-κομπινεζόν (αυτό που μοιάζει με νυχτικό ή babydoll), το οποίο γλιστράει απαλά πάνω στη γυναικεία σιλουέτα. Μία άλλη εκδοχή, είναι οι κορσέδες και γενικότερα το lingerie look, με τα σουτιέν και τα εσώρουχα να είναι στο προσκήνιο του outfit και το look μας να είναι βγαλμένο από την κρεβατοκάμαρά μας.

Fashion Show του οίκου Versace AP Photo/Alberto Pezzali


9. Κρόσσια και πλεκτά

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες τάσεις της φετινής άνοιξης είναι τα κρόσσια, τα οποία επανέρχονται από τα ’70s και μας δίνουν την ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα μοντέρνο και ανανεωμένο boho style. Στις πασαρέλες παρουσιάστηκε μια μεγάλη ποικιλία κομματιών, που είτε ήταν πλήρως φτιαγμένα από κρόσσια είτε είχαν διακοσμητικά στοιχεία στο τελείωμά τους, π.χ. στα μανίκια. Παράλληλα, στην ίδια λογική, θα είναι μεγάλη τάση τα πλεκτά και διχτυωτά φορέματα ή tops.

Fashion Show του οίκου Chloe Vianney Le Caer/Invision/AP

10. Cargo παντελόνια

Η συγκεκριμένη τάση είναι απόλυτα λειτουργική και χρηστική για τις γυναίκες, αφού τους δίνει μία άνεση και ένα street style που μπορεί να τις βολέψει σε διάφορες εμφανίσεις. Τα cargo παντελόνια, που παραπέμπουν σε στρατιωτικό look, και γενικότερα τα ρούχα με μεγάλες τσέπες (το βλέπουμε και σε φούστες και σε ολόσωμες φόρμες) έχουν σίγουρα μια θέση στην γκαρνταρόμπα μας φέτος την άνοιξη. Η τάση αυτή θα φορεθεί όχι μόνο σε χακί και λαδί, αλλά και σε πολλά άλλα χρώματα, όπως και σε διάφορα υφάσματα.

Fashion Show του οίκου Givenchy Vianney Le Caer/Invision/AP

11. Δερμάτινο biker style

Τέλος, μία τάση που έρχεται σε αντίθεση με όσα κυριάρχησαν παραπάνω, αφού το δερμάτινο στοιχείο έχει εδώ την τιμητική του. Το trend αυτό περιλαμβάνει δερμάτινα μπουφάν, φούστες, σορτς, όλα εμπνευσμένα από τον “κόσμο” και της μοτοσικλέτας. Το μαύρο χρώμα, με μικρές πινελιές λευκού, κόκκινου και κίτρινου, είναι το πιο ταιριαστό. Υιοθετήστε την τάση προτού ζεστάνει για τα καλά ο καιρός.

Η Έμιλι Ρατακόφσκι με Versace AP Photo/Alberto Pezzali

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα