AP Photo

6 ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ

Φόνοι, πορνό και παράνομες σχέσεις στο Χόλιγουντ του ’40.

Ξεχασμένες ιστορίες σήμερα, ίσως και ξεχασμένοι σταρ στην εποχή που όλα τρέχουν και η φήμη κρατάει όσο δύο επεισόδια σε κάποια σειρά, αλλά αυτοί οι άνθρωποι κάποτε είχαν τον κόσμο στα πόδια τους και αυτές οι ιστορίες έβρισκαν τις θέσεις τους στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Στη χρυσή εποχή του Χόλιγουντ, τα σκάνδαλα δεν έλειπαν και ίσως, όπως θα δεις, να ήταν και πιο συγκλονιστικά από τα σημερινά, που τα μισά έχουν να κάνουν με το ποιος έκανε ποιον unfollow στο Instagram.

Η ΤΖΟΑΝ ΚΡΟΦΟΡΝΤ ΕΠΑΙΞΕ ΣΕ ΠΟΡΝΟ

AP Photo

Πολύ προτού γίνει η μεγάλη σταρ του κινηματογράφου που ξέρουμε σήμερα, η Τζόαν Κρόφορντ έπαιξε σε τουλάχιστον μία πορνό ταινία. Και σύμφωνα με το Ranker, η MGM ξόδεψε πολλά χρόνια και πολλά δολάρια προκειμένου να εντοπίσει την ταινία και να την καταστρέψει.

Η Κρόφορντ ήταν ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της MGM, οπότε όταν οι επικεφαλής του στούντιο ανακάλυψαν ότι πρωταγωνίστησε στην πορνογραφική ταινία μικρού μήκους “Velvet Lips” ως έφηβη, φοβήθηκαν ότι το σκάνδαλο που θα ξεσπούσε, θα τους έσερνε όλους μαζί στον πάτο.

Υποτίθεται ότι ο διαβόητος “fixer” της MGM, Έντι Μάννιξ, συνεργάστηκε με τη μαφία προκειμένου να εντοπίσει τους εκβιαστές που ζητούσαν 100.000 δολάρια για την ταινία. Έτσι, οι εκβιαστές έμειναν με μια μόνο επιλογή: ή να δεχτούν 25.000 δολάρια για όλα τα αρνητικά της ταινίας ή η μαφία θα τους έβγαζε από τη μέση και θα έπαιρνε τα αρνητικά τζάμπα.

Σε μια άλλη εκδοχή της ιστορίας, ο Μάννιξ απλά έδωσε 100.000 δολάρια για τα αρνητικά.

Όταν η Κρόφορντ έφυγε από την MGM το 1943, πλήρωσε στο στούντιο 50.000 δολάρια, κάτι που δεν συνηθιζόταν τότε να συμβαίνει. Πολλοί ιστορικοί πιστεύουν ότι με αυτό το ποσό ξεπλήρωσε το στούντιο για την απόκτηση και την καταστροφή των αρνητικών του “Velvet Lips”.

Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΡΟΛ ΦΛΙΝ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ ΑΝΗΛΙΚΟΥ

AP Photo

Το 1943, ο Έρολ Φλιν, ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του Χόλιγουντ στα τέλη της δεκαετίας του ’30 και στις αρχές της δεκαετίας του ’40, γνωστός για τους ρόλους του σε ταινίες όπως ο “Ρομπέν των Δασών”, πέρασε από δίκη για βιασμό ανηλίκου.

Ο Φλιν, που κάποτε είχε πει ότι “μου αρέσει το ουίσκι μου παλαιωμένο και οι γυναίκες μου νέες”, κατηγορήθηκε ότι κοιμήθηκε με δύο 17χρονα κορίτσια. Αρνήθηκε τις κατηγορίες και οι δικηγόροι του εργάστηκαν σκληρά για να στρέψουν τους ενόρκους εναντίον των κατηγόρων. Αφού κρίθηκε αθώος, ένας από τους κατήγορους δήλωσε: “Οι ένορκοι απλά κάθονταν και τον κοίταζαν με λατρεία σαν να ήταν γιος τους ή κάτι τέτοιο”.

Πάντως το σκάνδαλο δεν κατάφερε να σταματήσει την όρεξη του Φλιν για νεότερες γυναίκες. Στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της δίκης, συνάντησε μια 19χρονη την οποία παντρεύτηκε. Όταν πέθανε, σε ηλικία 50 ετών, ο Φλιν είχε σχέση με μια γυναίκα που γνώρισε όταν ήταν 15 ετών.

ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ

Στη χρυσή εποχή του Χόλιγουντ, τα στούντιο έλεγχαν τις ζωές των ηθοποιών και πίστευαν ακράδαντα ότι μια πολύ ωραία γυναίκα δεν μπορούσε ούτε να παντρευτεί ούτε να μείνει έγκυος -ειδικά το δεύτερο. Για παράδειγμα, όταν η Τζιν Χάρλοου έμεινε έγκυος κατά τη διάρκεια της σχέσης της με τον Ουίλιαμ Πάουελ, το στούντιο της κανόνισε να μπει σε νοσοκομείο με ψευδώνυμο για να “ξεκουραστεί”.

Η Μπέτι Ντέιβις, η Τζόαν Κρόφορντ, η Τζούντι Γκάρλαντ, η Ταλούλα Μπάνκχεντ και η Ντόροθι Ντάντριτζ είναι μόνο μερικές από τις διάσημες ηθοποιούς που έκαναν εκτρώσεις κανονισμένες απ’ τα στούντιο που εργάζονταν, και μάλιστα, κάποιες παρά τη θέλησή τους.

Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΛΑΝΑ ΤΕΡΝΕΡ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΜΑΦΙΟΖΟ ΦΙΛΟ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΗΣ

AP Photo

Το 1958, ο σύντροφος της Λάνα Τέρνερ, Τζόνι Στομπανάτο, γνωστός μαφιόζος με δεσμούς με τον διαβόητο Μίκι Κόεν, βρέθηκε μαχαιρωμένος στο σπίτι της.

Η 14χρονη κόρη της Τέρνερ, Σέριλ Κρέιν, παραδέχτηκε την πράξη, υποστηρίζοντας ότι διαπέρασε τα σωθικά του Στομπανάτο με ένα χασαπομάχαιρο προκειμένου να προστατεύσει τη μητέρα της από τα νεύρα του. Στην ιατροδικαστική εξέταση, ο Μίκι Κόεν κλήθηκε ως μάρτυρας και η Τέρνερ ανέβηκε στο εδώλιο για να περιγράψει λεπτομερώς τη μοιραία νύχτα. Οι ένορκοι του ιατροδικαστή χαρακτήρισαν τελικά την πράξη ως δικαιολογημένη ανθρωποκτονία.

Παρόλο που η Τέρνερ συνέχισε να εργάζεται κανονικά, οι φήμες για τον θάνατο του μαφιόζου δεν σταμάτησαν να κυκλοφορούν. Κάποιοι πίστευαν ότι η μικρή ήταν ερωτευμένη με τον Στομπανάτο, ενώ άλλοι υποστήριζαν ότι η Τέρνερ του αφαίρεσε τη ζωή και ανάγκασε την κόρη της να αναλάβει την ευθύνη.

Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΧΕΣΗ ΜΠΕΡΓΚΜΑΝ – ΡΟΣΕΛΙΝΙ

AP Photo

Στα 40s, η Ίνγκριντ Μπέργκμαν ήταν παντρεμένη και διατηρούσε ένα δημόσιο προφίλ, “καθαρό”, μακριά από κάθε είδους σκάνδαλα. Έτσι την είχαν μάθει και αγαπήσει οι φανς της.

Κατά τη διάρκεια της παραγωγής της ταινίας “Stromboli” του 1949, ξεκίνησε η “παράνομη” σχέση της με τον επίσης παντρεμένο Ιταλό σκηνοθέτη, Ρομπέρτο Ροσελίνι. Έμεινε έγκυος και οι δύο τους χώρισαν τους “νόμιμους” συντρόφους τους. Το παιδί τους γεννήθηκε πριν παντρευτούν το 1950.

Οι φανς της δεν τα ενέκριναν αυτά. Τη θεώρησαν ανήθικη και πολλοί της γύρισαν την πλάτη. Ακόμη και κυβερνητικοί αξιωματούχοι συμμετείχαν στον δημόσιο ηθικό λιθοβολισμό, με τον γερουσιαστή, Έντουιν Τζόνσον, να αποκαλεί την Μπέργκαμν “μια ισχυρή επιρροή για το κακό”.

Εννοείται, βέβαια, ότι το “μίσος” των θαυμαστών δεν κράτησε για πολύ. Άλλωστε, αυτά έρχονται και φεύγουν πολύ γρήγορα όταν μιλάμε για ηθοποιούς/τραγουδιστές/ αθλητές κλπ.
Στα μέσα της δεκαετίας του ’50 και αφού γύρισαν μαζί μια σειρά από κλασικές ταινίες, η Μπέργκμαν και ο Ροσελίνι χώρισαν. Εκείνη επέστρεψε στο Χόλιγουντ και κέρδισε Όσκαρ για την “Αναστασία”, κερδίζοντας ξανά τους θαυμαστές της.

Ξεχάσαμε να πούμε κι ότι η κόρη τους είναι η επίσης διάσημη ηθοποιός, Ιζαμπέλα Ροσελίνι.

Ο ΣΤΑΡ ΤΗΣ ΚΑΝΤΡΙ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ

AP Photo/Ellis R. Bosworth

Μπορεί να μη μας λέει πολλά το όνομα Σπέιντ Κούλεϊ σήμερα, ειδικά σε όσους ζούμε εκτός ΗΠΑ, αλλά αυτός ο άνθρωπος κάποτε ήταν “ο βασιλιάς του western swing”. Είχε δική του τηλεοπτική εκπομπή, κινηματογραφικά συμβόλαια και δίσκους γεμάτους με χιτ.

Αυτός ο άνθρωπος, λοιπόν, το 1961, δολοφόνησε τη σύζυγό του, Έλλα Μέι, αφού πρώτα τη χτυπούσε για ώρες μπροστά στη μικρή τους κόρη.

Φαίνεται πως όσο η φήμη του μεγάλωνε, τόσο ο ίδιος ξέφευγε. Γράφουν, βέβαια, ότι ήταν από τη φύση του παρορμητικός, ότι έχανε εύκολα την ψυχραιμία του αλλά φαίνεται ότι όλα αυτά χειροτέρεψαν όταν έχασε πολλά λεφτά σε κάτι επενδύσεις της κακιάς ώρας.

Μια μοιραία μέρα, λοιπόν, πεπεισμένος ότι η σύζυγός του τον απατούσε ο Κούλεϊ ξέσπασε πάνω της και τη χτύπησε για ώρες, μέχρι που τη σκότωσε.

Η δίκη του ήταν ένα τσίρκο για τα μέσα ενημέρωσης. Οι θαυμαστές περίμεναν στην ουρά για ώρες για να μπουν στη δικαστική αίθουσα, όπου ο Κούλεϊ τελικά θα κρινόταν ένοχος.

Οι διάσημοι φίλοι του πίεσαν τον τότε κυβερνήτη της Καλιφόρνιας, Ρόναλντ Ρίγκαν, να του δώσει χάρη και ο τελευταίος συμφώνησε. Όμως, την ίδια χρονιά, το 1969, ο σταρ της κάντρι πέθανε από έμφραγμα, προτού καν μάθει για την επικείμενη απονομή χάριτος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα