DIMAND: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΣΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Η Dimand, ως μια εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων με πρωταρχικό στόχο την αναβάθμιση των αστικών κοινοτήτων, ακολουθεί τη στρατηγική επιλογή της βιωσιμότητας, δίνοντας ξανά ζωή σε κτήρια που είχαν αφεθεί στον χρόνο.

Με την ανάπτυξη σύγχρονων, βιοκλιματικών συγκροτημάτων και την ανακατασκευή ιστορικών κτηρίων στα οποία εφαρμόζεται η τελευταία λέξη της τεχνολογίας, με συστήματα υψηλής ενεργειακής απόδοσης, εξοικονόμηση νερού και κάθε άλλη δυνατή παρέμβαση που εξασφαλίζει μειωμένο ενεργειακό αποτύπωμα, τα κτήρια της Dimand λαμβάνουν κορυφαίες διακρίσεις και πιστοποιήσεις κατά το διεθνές πρότυπο LEED, στις βαθμίδες Gold και Platinum.

Κarela Office Park, Nikos Daniilidis

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα είναι η ανάπτυξη κτηρίων με βιοκλιματικό χαρακτήρα. Σχεδιασμένα με γνώμονα τη βέλτιστη χρήση των φυσικών πόρων και την ελαχιστοποίηση της ενεργειακής κατανάλωσης, προσφέρουν πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον και την κοινωνία. Η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους του βιοκλιματικού σχεδιασμού, καθώς εκμεταλλευόμενοι τις φυσικές πηγές ενέργειας, όπως το φως του ήλιου και τον φυσικό αερισμό, μειώνεται η ανάγκη για τεχνητό φωτισμό, θέρμανση και ψύξη, με αποτέλεσμα να μειώνονται αντίστοιχα η κατανάλωση ενέργειας και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, συμβάλλοντας έτσι στην άμβλυνση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, ASKA KST

Επιπρόσθετα, η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έχει ως αποτέλεσμα την προώθηση ενός πιο βιώσιμου ενεργειακού μοντέλου. Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα των βιοκλιματικών κτηρίων είναι η βελτίωση του μικροκλίματος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Οι πράσινοι χώροι, η φύτευση δέντρων και οι φυσικοί χώροι σκίασης συμβάλλουν στη μείωση της θερμοκρασίας περιβάλλοντος, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις αστικές περιοχές όπου παρατηρείται το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας. Επιπλέον, τα κτήρια αυτά προσφέρουν καλύτερη ποιότητα αέρα, φυσικό φωτισμό και βελτιωμένη ακουστική, προάγοντας την υγεία και την ευεξία των ενοίκων.

HUB 26, Divercity Architects

Μεταξύ των κτηρίων που έχει αναπτύξει η DIMAND και έχουν λάβει πιστοποίηση LEED, βρίσκονται το συγκρότημα γραφείων Karela Office Park στην Παιανία, η AGEMAR, έδρα του Ναυτιλιακού Ομίλου Αγγελικούση, το κτήριο της COSMOTE TV, το PIREAUS PORT PLAZA που μέχρι πρότινος ήταν η πρώην καπνοβιομηχανία Παπαστράτος, η πρώην Ελευθεροτυπία, το KAIZEN CAMPUS, το MOXY ATHENS CITY,το SYGGROU OFFICE COMPLEX, καθώς και ο Πύργος Πειραιά, που εγκαινιάστηκε στις 4 Ιουνίου.

Η στόχευση της DIMAND στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης έχει φέρει ήδη απτά αποτελέσματα και διακρίσεις, για τις οποίες η εταιρεία είναι ιδιαιτέρως υπερήφανη. Συγκεκριμένα:

  • Έχει αναπτύξει το πρώτο κτήριο με πιστοποίηση LEED στην Ελλάδα
  • Είναι αργυρό μέλος του U.S. Green Building Council (USGBC)
  • Είναι μέλος του Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB)
  • Έχει χαρακτηριστεί ως LEED Proven Provider από την Green Business Certification, Inc. (GBCI)
  • Είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που έλαβε τον τίτλο του διαπιστευμένου φορέα ανάπτυξης έργων και του διαπιστευμένου φορέα διασφάλισης ποιότητας από το Investor Confidence Project (ICP) Europe
  • Έχει ενταχθεί στην ηγετική ομάδα «The Most Sustainable Companies in Greece», του εξειδικευμένου οργανισμού σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης QualityNet Foundation

MINION, Nikos Daniilidis

Η δημιουργία έξυπνων και βιώσιμων πόλεων είναι ο κεντρικός στόχος στο πρόγραμμα των αναπλάσεων της εταιρείας, καθώς τα «έξυπνα» και «πράσινα» κτήρια δεν αποτελούν απλώς σημαντικές επενδύσεις, αλλά βελτιώνουν ουσιαστικά την καθημερινότητα των χρηστών και των επισκεπτών τους. Αυτή η κατεύθυνση ορίζει από το 2005 τα κτήρια της Dimand, τα οποία ήδη «απολαμβάνουν» οι χρήστες τους ή πρόκειται να «απολαύσουν» στο επόμενο διάστημα.

Πολύ σύντομα, το ιστορικό ΜΙΝΙΟΝ, στο κέντρο της Αθήνας, θα αποδοθεί αναγεννημένο, ως ένα κτήριο γραφείων, καταστημάτων και κατοικιών. Σε μικρή απόσταση, αρχίζει η ανακατασκευή του κτηρίου στην οδό Κοραή 4, ενώ έχει ξεκινήσει και η ανάπλαση της πρώην Αθηναϊκής Χαρτοποιίας στον Βοτανικό. Στον Πειραιά, το νέο Δικαστικό Μέγαρο θα γίνει το πρώτο «πράσινο» δημόσιο κτήριο της χώρας. Στη Θεσσαλονίκη, η αναγέννηση της πρώην ζυθοποιίας ΦΙΞ και το HUB 26, το πρώτο μεγάλης κλίμακας βιοκλιματικό επιχειρηματικό πάρκο της Β. Ελλάδος, αναγεννούν τη Δυτική Πύλη της πόλης, ενώ η δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερα κέντρα logistics, στο πρώην ακίνητο της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ, ενισχύει τη σύνδεση επιχειρηματικότητας και βιωσιμότητας.

Με όραμα και προοπτική, η Dimand συνεχίζει μια πορεία, στην οποία έχει υπάρξει πρωτοπόρος, με δέσμευση στις αρχές αειφόρου ανάπτυξης, έχοντας ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και τη δημιουργία των πόλεων που θέλουμε να ζούμε.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Σπούδασε στην νέα σύγχρονη σχολή αθλητικής δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1 MediaLab και του SPORT24. Οι εγγραφές άρχισαν!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα