ΓΙΑ ΨΑΡΙ ΜΠΙΑΝΚΟ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ ΣΤΗΝ COOKOOVAYA, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΟ

Το αγαπημένο αθηναϊκό εστιατόριο βρήκε τη θέση του στο Beach House σε έναν ανεπιτήδευτο, φωτεινό χώρο και τη σοφή κουζίνα του Περικλή Κοσκινά σε πρώτο πλάνο.

Είναι ωραίο να βρίσκεις στο αγαπημένο σου νησί γνώριμα πρόσωπα. Στην Αντίπαρο, η θερινή Cookoovaya αποτελεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αφίξεις της φετινής σεζόν, με τον chef patron Περικλή Κοσκινά να ξεδιπλώνει τη μαγειρική του σοφία στο κυκλαδίτικο νησί.

Στο Beach House – 8 χλμ. από το λιμάνι του νησιού – σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία που μένουν ανεξίτηλα στο μυαλό σου, το αγαπημένο αθηναϊκό εστιατόριο βρήκε τη θέση του πάνω από την παραλία σε έναν χώρο πλήρως εναρμονισμένο με το περιβάλλον. Ανοιχτό έως τις 8 το απόγευμα, αποτελεί χωρίς δεύτερη σκέψη τη φυσική συνέχεια μετά τις βουτιές και τη χαλάρωση κάτω από τα αλμυρίκια, για νόστιμο φαγητό.

Εδώ, όπως και στην Αθήνα, πρωταγωνιστούν η στοχαστική επιλογή της πρώτης ύλης, η αναζήτηση της ισορροπίας, η εφαρμογή της γνώσης που αναδεικνύει την ποιότητα των υλικών, απλά και με σοφία. Ο Περικλής Κοσκινάς και η ομάδα του εμπνέονται ένα μενού σταθερά ελληνικό, βασισμένο στην απλότητα και την αφαίρεση δημιουργώντας πιάτα με ουσία και γεύση. Ξεχωριστή θέση έχει ο ξυλόφουρνος μπροστά από τα τραπέζια, όπου ο chef είναι ελεύθερος να δημιουργήσει με ό,τι του χαρίζει ο τόπος.

Με αυτό το project θα έλεγα ότι βγήκαμε από τη ρουτίνα. Και ο ξυλόφουρνος έχει πολύ ενδιαφέρον μαγειρικά. Παίρνει τον χρόνο του το φαγητό και αυτό είναι ωραίο», λέει ο Περικλής Κοσκινάς. Από τα τέλη της άνοιξης κιόλας, φρόντισε να μαζέψει θυμάρι, ρίγανη και μάραθα – για να φυλάξει τα τελευταία για τις πίτες του – να γνωριστεί με τους ντόπιους προκειμένου να εξασφαλίσει κρέας από το νησί και λαχανικά. “Θα έλεγα ότι ένα 70% είναι από το νησί και σίγουρα όσο μένουμε εδώ θα γινόμαστε ακόμα πιο αυτάρκεις”, εξηγεί.

Η βιωσιμότητα εκτείνεται από την κουζίνα μέχρι το ωράριο του εστιατορίου. Το γεγονός ότι φέτος, στην πρώτη χρονιά που λειτουργεί η θερινή Cookoovaya, εξυπηρετούν μέχρι τις 20:00, δίνει χρόνο υπέρ της δημιουργικότητας και της σκέψης.

Όσα λαχταράς από το φαγητό των διακοπών, όπως γεμιστά, μπριάμ, ρεβίθια, κατσικάκι, ψάρι πλακί, ακόμα και γαλακτομπούρεκο, βγαίνουν από τον ξυλόφουρνο. Δεν λείπουν βέβαια τα αγαπημένα της Αθήνας, όπως τα ωμά ψάρια carpaccio με λεμόνι, θυμάρι, ελαιόλαδο ή με γύρη άγριου μάραθου και λεμόνι, το χταπόδι με τη φάβα, τριμμένη ντομάτα και κάπαρη και η μαραθόπιτα στα κάρβουνα, που – κατά παράδοση – μοιράζονται στο τραπέζι.

Το ψάρι κατέχει πάντα σημαντική θέση στην κουζίνα του Περικλή Κοσκινά κι εδώ επιτυγχάνεται η απόλυτη εφαρμογή του «Wise Cuisine», με τον chef να το διαχειρίζεται από το κεφάλι μέχρι την ουρά. Ψάρι μπουρδέτο, στα κάρβουνα αλλά και το εμβληματικό μπιάνκο, σήμα κατατεθέν της κουζίνας της Cookoovaya, καταφθάνουν στο τραπέζι σου με την ιδανικότερη θέα των Κυκλάδων. Η ειλικρινή φροντίδα σε κάνει να συνδέεσαι με τους γύρω σου απλά, λιτά και ουσιαστικά. Ό,τι αναζητά δηλαδή ο καθένας στις διακοπές του.

Instagram: cookoovayaantiparos

Facebook: cookoovayaantiparos

Link κρατήσεων

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα