post impression url

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑ SKIP ΔΙΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ

Το NEWS 24/7 συμμετείχε στη δράση “Κοινωνική Ντουλάπα Skip” η οποία μάς καλεί να δώσουμε στα ρούχα μας δεύτερη ζωή για καλό σκοπό.

Μια ξεχωριστή δράση λαμβάνει χώρα το τελευταίο διάστημα σε περιοχές της Αττικής, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία του Skip. Ο λόγος για την “Κοινωνική Ντουλάπα Skip” που μάς καλεί να δώσουμε στα ρούχα μας δεύτερη ζωή, με στόχο τόσο να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη αλλά και να μην επιβαρύνουμε ακόμη περισσότερο το περιβάλλον.

Τα ρούχα αυτά, αντί να γίνουν απορρίμματα, μπορούν να έχουν μια καλύτερη τύχη, ωφελώντας ταυτόχρονα τον πλανήτη μας. Αυτή ακριβώς είναι η φιλοσοφία της Κοινωνικής Ντουλάπας Skip, που πραγματοποιείται με τη συνεργασία της οργάνωσης Fabric Republic. Τα ρούχα που δεν χρειαζόμαστε ή που δεν μας κάνουν, συλλέγονται και προσφέρονται σε ευπαθείς ομάδες ή προς επαναξιοποίηση. Πρόκειται για μια σύγχρονη και αποτελεσματική εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας που αποτελεί μία από τις βασικές αρχές για τη βιωσιμότητα του πλανήτη. Η Fabric Republic συλλέγει τα ρούχα, τα καθαρίζει με απορρυπαντικά Skip, τα ξεδιαλέγει/ κατηγοριοποιεί και τα δίνει σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Σημειώνεται άλλωστε πως η βιομηχανία ρούχων κατατάσσεται σήμερα ως η 2η πιο ρυπογόνος στον κόσμο, καθώς κατά την παραγωγή των ρούχων απελευθερώνονται τεράστιες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, ενώ κάθε χρόνο περίπου 9 εκατομμύρια τόνοι ρούχων καταλήγουν σε χωματερές, προκαλώντας επιπλέον σοβαρή περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, το Skip συνεργάστηκε με γνωστούς street artists για να δημιουργήσει πρωτότυπες urban αισθητικής Κοινωνικές Ντουλάπες σε σχήμα T-shirt , οι οποίες είναι τοποθετημένες σε διάφορα σημεία στην Αττική. Το NEWS 24/7 βρέθηκε σε ένα από αυτά, στην Πύλη Ζ του ΟΑΚΑ, προκειμένου να τοποθετηθούν τα ρούχα που συγκεντρώσαμε στην Κοινωνική Ντουλάπα Skip. Αυτό που αντιληφθήκαμε, είναι ότι ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την πρωτοβουλία του Skip, μιας και η ντουλάπα που επισκεφτήκαμε ήταν σχεδόν πλήρης, ενώ το προηγούμενο διάστημα είχε αδειάσει και ξαναγεμίσει αρκετές φορές.

Σημειώνεται τα ρούχα που συλλέγονται από τις Κοινωνικές Ντουλάπες Skip πλένονται με απορρυπαντικά Skip και η Fabric Republic τα διαθέτει, καθαρά και ξεδιαλεγμένα, σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε ντουλάπα του σπιτιού μας μετατρέπεται σε Κοινωνική Ντουλάπα και μας κάνει συμμέτοχους στη μεγάλη αυτή αλυσίδα προσφοράς στον άνθρωπο και τον πλανήτη. Εμείς σε καλούμε να γίνεις κι εσύ μέρος της αλυσίδας.

Τα σημεία όπου έχουν τοποθετηθεί Κοινωνικές Ντουλάπες Skip είναι τα παρακάτω:

  • Δήμος Αλίμου, Πλατεία Καραϊσκάκη, επί της οδού Ελ. Βενιζέλου
  • Δήμος Ζωγράφου, στην είσοδο του Πάρκου Γουδή
  • ΟΑΚΑ, ΠΥΛΗ Z, επί της οδού Αμαρυσίας Αρτέμιδος
  • The Ellinikon Experience Park

Για περισσότερες πληροφορίες ή/ και για τις ακριβείς τοποθεσίες της Κοινωνικής Ντουλάπας Skip μπείτε στο skip.gr/social-closet και στα social media του Skip Greece (Facebook, Instagram & Youtube).

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Σπούδασε στην νέα σύγχρονη σχολή αθλητικής δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1 MediaLab και του SPORT24. Οι εγγραφές άρχισαν!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα