ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ: ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΨΗΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Ένα ακόμα κλασικό πιάτο της Καθαράς Δευτέρας, που φέρνει την θάλασσα στο οικογενειακό τραπέζι
Η Καθαρά Δευτέρα του 2021 θα έχει τους αναγκαίους περιορισμούς που επιβάλλει η πανδημία του κορονοϊού, με τα πάρκα ανοικτά και το πέταγμα του χαρταετού απαγορευμένο. Όμως σε καμία περίτπωση δεν θα έχει περιορισμούς στην γεύση. Οι γαρίδες στον φούρνο με μπόλικό λαδολέμονο ή ακόμα και με σάλτσα ντομάτας, είναι εκείνο το πιάτο που θα σας θυμίσει ότι το καλοκαίρι δεν είναι και τόσο μακριά.
Υλικά:
- 3/4 του κιλού. μέτριες γαρίδες
- μπόλικο αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- λαδολέμονο
Προετοιμασία:
- Προθερμαίνουμε τη σχάρα του φούρνου μας και τη λαδώνουμε ελαφρά με ένα χαρτί. Ρίχνουμε αλάτι στις γαρίδες και τις ακουμπάμε πάνω στη σχάρα με το κέλυφος.
- Ψήνουμε για 3-5 λεπτά στη σχάρα μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
- Τις σερβίρουμε ζεστές με λαδολέμονο.
Μια παραλλαγή:
Αν δεν έχουμε σχάρα και ανοικτή φωτιά, μπορούμε να φτιάξουμε τις γαρίδες μας στον φούρνο με μπόλική ντομάτα ως εξής:
Σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους ψιλοκόβουμε φρέσκια ντομάτα μέχρι να καλυφθεί όλη η βάση του. Στη συνέχεια προσθέτουμε και μια ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδου.
Προσθέτουμε ελαιόλαδο, ρίγανη και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε.
Ψήνουμε τη ντομάτα για 15΄ στους 200 °C σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα.
Ακουμπάμε με προσοχή τις ωμές γαρίδες μέσα στην ντομάτα και τις ψήνουμε για 5΄. Τις πασπαλίζουμε με τρίμμα φέτας και σβήνουμε το φούρνο.
Τις σερβίρουμε ζεστές και ροδοκοκκινισμένες.
Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις