ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το οργανωμένο κάμπινγκ αποτελεί μία οικονομική επιλογή για διακοπές, ενώ η ποικιλία που υπάρχει πλέον είναι τεράστια. Πού να πάτε σε Κυκλάδες, Εύβοια, Πελοπόννησο, Ήπειρο, Χαλκιδική.

“Πού θα πας διακοπές φέτος;”, είναι η ερώτηση που κάνουν όλοι αυτή την περίοδο, παντού, με τους περισσότερους – είτε έχουν κανονίσει ήδη είτε μένουν τελευταία στιγμή – να σχολιάζουν την ακρίβεια, που έχει “αγγίξει” και τον τομέα αυτό. Πολλοί έχουν επιλέξει μια πιο οικονομική λύση, που, την ίδια στιγμή, προσφέρει μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία: το οργανωμένο κάμπινγκ.

Αυτό το είδος εναλλακτικών διακοπών προτιμάται από ολοένα και περισσότερους τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο λόγω του ότι αποτελεί φθηνότερη επιλογή, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι, πλέον, υπάρχει μεγάλη ποικιλία στις επιλογές. Δεν προσφέρονται μόνο σκηνές. Δίνεται πια η δυνατότητα να μείνει κανείς σε τροχόσπιτο, σε μπανγκαλόου, σε studio, ακόμη και σε δωμάτιο. Έτσι, ικανοποιούνται όλα τα γούστα και οι απαιτήσεις, μένουν ευχαριστημένοι και οι “σκληροπυρηνικοί” κάμπερς και εκείνοι που θέλουν τις ανέσεις τους ή οι “αρχάριοι”.

Παράλληλα, το κάμπινγκ προσφέρει στους κάμπερς την επαφή με τη φύση, αλλά και με τον κόσμο, καθώς η κοινωνικοποίηση αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό της όλης φάσης. Οι νέες γνωριμίες και η διεύρυνση του κύκλου, είτε είσαι με παρέα είτε μόνος/η, είναι αναπόφευκτη μέσα από την συμβίωση με άλλα άτομα, ακόμη και αν είναι μέτρα μακριά. Οι κοινές δραστηριότητες και οι “καλημέρες” κάθε πρωί, είναι μέσα στο πρόγραμμα. Τέλος, στο κάμπινγκ αναπτύσσεται ένα είδος αλληλεγγύης, που μόνο αν ζήσει την εμπειρία θα καταλάβεις.

Έχε κατά νου: Ανάλογα από τον χώρο κάμπινγκ που θα επιλέξεις, ο οποίος μπορεί να μην διαθέτει σκηνές, και από τον αν πρόκειται για την πρώτη φορά που θα το δοκιμάσεις, ενδέχεται να χρειαστεί να κάνεις κάποια μαζεμένα έξοδα για τον εξοπλισμό σου, όπως: σκηνή (από 10 ευρώ), στρώμα ή υπνόσακο (από 10 ευρώ), φορητό ψυγείο (από 5 ευρώ), καρφιά / πασαλάκια (από 0,50 λεπτά) που είναι τα βασικά και διάφορα άλλα όπως καρέκλες παραλίας (από 5 ευρώ) ή φανάρι (από 2 ευρώ).

Ακολουθούν οι καλύτερες επιλογές για οργανωμένο κάμπινγκ σε Κυκλάδες, Εύβοια, Πελοπόννησο, Ήπειρο, Χαλκιδική.

Κυκλαδίτικα κάμπινγκ

Αν φέτος ο δρόμος σε βγάλει στα νησιά των Κυκλάδων, τότε οι επιλογές σου για κάμπινγκ είναι πολλές και διάφορες. Το Camping Καστάνης στην Αμοργό αποτελεί την ιδανική λύση, αφού εκεί θα νιώσεις πραγματικά το άγγιγμα της φύσης και θα αφεθείς στις ομορφιές του νησιού. Το περιβάλλον είναι φιλόξενο και η επίσκεψη εκεί θα σας μείνει αξέχαστη. Επίσης, στο κάμπινγκ θα βρεις το Εστιατόριο “Σκεπαρνιές”, όπου μπορείς να απολαύσεις παραδοσιακό πρωινό και ελληνικές γεύσεις. Οι τιμές ξεκινούν από 6 ευρώ ανά άτομο και 3 ευρώ η μικρή σκηνή.

Camping Καστάνης amorgoscamping.gr

Στο Achivadolimni Camping στη Μήλο, θα βρεις έναν από τους πιο καθαρούς χώρους κάμπινγκ και μία από τις ομορφότερες θέες για το ηλιοβασίλεμα. Είναι ιδανικό για παρέες νέων, αλλά και για οικογένειες, ενώ φιλοξενεί εξίσου σκηνές και τροχόσπιτα. Υπάρχει εύκολη πρόσβαση στην παραλία της Αχιβαδολίμνης, ενώ αν θες να είσαι πιο άνετος θα βρεις και μπαρ με πισίνα και εστιατόριο. Οι τιμές ξεκινούν από 22 ευρώ.

Το Camping Antiparos στην Αντίπαρο αποτελεί ίσως το πιο ξακουστό κάμπινγκ των Κυκλάδων, αφού άρχισε να λειτουργεί το 1978. Προσφέρεται για φθηνές, απλές και ξέγνοιαστες διακοπές με άνεση και ποιότητα, ενώ διαθέτει μια επιλογή διαμονής για κάθε τύπο κατασκηνωτή. Θα βρεις μπαρ, μίνι μάρκετ και ένα εστιατόριο self-service με παραδοσιακά μαγειρευτά. Η τιμή είναι στα 10 ευρώ και μπορείς να ενοικιάσετε σκηνή στα 4 ευρώ ή να πάρετε τη δική σας και να κλείσετε απλώς τη θέση που προτιμάτε.

Camping Antiparos Facebook / @Camping Antiparos

Αν, όμως, βρεθείς στην Φολέγανδρο, να επισκεφθείς το Livadi Camping που βρίσκεται σε πολύ όμορφο μέρος του νησιού, όπου θα μυηθείτε στα μυστήρια του νερού και της πέτρας, ενώ κοντά είναι οι παραλίες Κάτεργο και Λιβάδι, Αη-Νικόλας, Αγκάλη. Διαθέτει εστιατόριο, μίνι μάρκετ, κοινόχρηστη κουζίνα, φαρμακείο και πλυντήριο ρούχων. Η τιμή του είναι 10 ευρώ, με 5 ευρώ για τον χώρο της σκηνής, ενώ τον Σεπτέμβριο το τελευταίο προσφέρεται δωρεάν. Δωρεάν είναι και η μεταφορά με πουλμανάκι από/προς το λιμάνι, όλους τους μήνες.

Το Coralli Camping στη Σέριφο εντυπωσιάζει τους επισκέπτες, καθώς συνδυάζει αρμονικά την παρθένα φύση του νησιού, το πυκνό πράσινο με την απαραίτητη σκιά και όλες τις σύγχρονες εγκαταστάσεις. Προσφέρεται για παιδιά όλων των ηλικιών και επιτρέπονται τα κατοικίδια. Η τιμή είναι στα 11 ευρώ, ενώ για την ενοικίαση χώρου σκηνής οι τιμές ξεκινούν από 10 ευρώ. Οι πελάτες δικαιούνται καθημερινή δωρεάν μεταφορά από/προς το λιμάνι, ενώ η χρήση ξαπλώστρας στην παραλία του camping δεν χρεώνεται.

Coralli Camping  corallicamping.gr

Μια ιδιαίτερη εμπειρία θα σου προσφέρει το Naxos Camping στη Νάξο, μια πολυσύχναστη τουριστική κοινότητα που προσφέρει όλες τις ανέσεις που μπορεί να χρειαστείτε για τη διαμονή σας. Εκτός από σκηνές, διαθέτει και μπανγκαλόους, διαμερίσματα και studios, ενώ οι κατασκηνωτές έχουν δωρεάν Wi-Fi και μπορούν να κάνουν χρήση της πισίνας των εγκαταστάσεων. Οι τιμές ξεκινούν από 6 ευρώ ανά ημέρα για σκηνή, ενώ για τα υπόλοιπα τα ποσά ανεβαίνουν.

Πολύ αγαπημένο στους κύκλους των κάμπερς είναι, επίσης, το Makis Camping στη Σίφνο, όπου θα περάσετε ήρεμες διακοπές, σε ένα καθαρό και φιλικό περιβάλλον. Ο χώρος είναι γεμάτος δέντρα, λουλούδια και καλαμωτές, ενώ βρίσκεται 600 μέτρα από το λιμάνι και πίσω από την αμμουδιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι τηρούνται ώρες κοινής ησυχίας (12 με 8 το πρωί) για τους κατασκηνωτές. Η τιμή είναι στα 10 ευρώ ανά ενήλικα και οι σκηνές στα 4 ευρώ η μικρή, ενώ διαθέτει, επίσης, studios και διαμερίσματα.

Makis Camping makiscamping.gr

Το Far Out Camping στην Ίο και, συγκεκριμένα, στην Παραλία Μυλοπότα, είναι μια μεγάλη τουριστική κοινότητα, που προσφέρεται για περιπετειώδεις διακοπές. Διαθέτει μια σειρά καταλυμάτων, από άνετες καμπίνες μέχρι μπανγκαλόους σε σχήμα ανεμόμυλου. Εκτός από εστιατόριο, μίνι μάρκετ και υπηρεσία πλυντηρίου, έχει πισίνα, αλλά και κλαμπ, όπου διοργανώνονται πολλά events. Οι τιμές για απλό κάμπινγκ ξεκινούν από 22 ευρώ.

Αν πάλι προτιμήσεις την “Πεταλούδα του Αιγαίου”, δηλαδή την Αστυπάλαια, τότε πρέπει να επισκεφθείς το Astypalaia Camping, που έχει ως μότο το εξής: “σε αυτό το κάμπινγκ βρίσκεις αυτό που χάνεται σε άλλα”. Το νησί συνδυάζει τα Δωδεκάννησα με τις Κυκλάδες και το κάμπινγκ βρίσκεται στο Β’ Μαρμάρι, μόλις 2,3χλμ από τη Χώρα. Διαθέτει εστιατόριο με σπιτικό φαγητό, cafe-bar για το πρωινό σου, bar για το βραδινό ποτό, wi-fi σε ορισμένους χώρους και πάρκινγκ, ενώ η τιμή ανέρχεται στα 8,5 ευρώ ανά ημέρα, συν 5 ευρώ για τη θέση της σκηνής.

Στην Εύβοια

Αν επιλέξεις την Στερεά Ελλάδα για τις φετινές διακοπές σου και δη την πανέμορφη Εύβοια, τότε πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς ένα από τα διασημότερα κάμπινγκ της, το Club Αγία Άννα. Παρέες, οικογένειες, φοιτητές συχνάζουν εκεί κάθε καλοκαίρι και γίνονται ένα, απολαμβάνοντας μια μοναδική εμπειρία στον καταπράσινο χώρο και τις εγκαταστάσεις του κάμπινγκ, όπου θα βρείτε τα πάντα. Οι τιμές ξεκινούν από 9 ευρώ για τη διανυκτέρευση και από 7 ευρώ για τη σκηνή. Σημειώνεται ότι παρέχονται και πακέτα διαμονής και διατροφής, με μεσημεριανό και βραδινό.

Αν προτιμήσεις τη Βόρεια Εύβοια, όμως, τότε να πας στο Camping Pefki, που λειτουργεί από το 1986 και προσφέρει στους κατασκηνωτές την ηρεμία και τη ξεκούραση σε έναν περιποιημένο και προσεγμένο “κήπο”. Διαθέτει χώρους για τη σκηνή, το τροχόσπιτο και το αυτοκινούμενο σας, αλλά και τη δυνατότητα ενοικίασης δωματίων. Μπορείτε να κάνετε τις διακοπές σου πιο ενδιαφέρουσες με Yoga, Hiking, Kite και εξερεύνηση του Τελέθριου όρους. Οι τιμές ξεκινούν από 9 ευρώ ανά άτομο και 7 ευρώ ανά σκηνή στη high season.

Camping Pefki Facebook / @Camping Pefki

Στην Εύβοια θα βρείτε, επίσης, το Milos Camping στην Ερέτρια, που βρίσκεται “στην καρδιά” 18 καταπράσινων στρεμμάτων κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα και είναι ιδανικός προορισμός για οικογένειες. Διαθέτει τρία κτιριακά σύγχρονα συγκροτήματα με σημαντικές λειτουργικές παροχές. Σημειώνεται ότι υπάρχουν εγκαταστάσεις ειδικά διαμορφωμένες με ράμπες για άτομα μειωμένης κινητικότητας. Οι τιμές για διανυκτέρευση ανά άτομο ξεκινούν από 6 ευρώ και για τη μικρή σκηνή 4 ευρώ, ενώ υπάρχουν προσφορές για φοιτητές, οικογένειες και γκρουπ.

Στην Πελοπόννησο

Αν επιλέξεις φέτος την Πελοπόννησο, τότε μία από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε είναι να μείνετε στο Simos Camping στην Ελαφόνησο, που βρίσκεται μόλις 50m από την πιο όμορφη παραλία της Μεσογείου, χαρακτηρισμένη ως προστατευόμενη περιοχή NATURA: την παραλία του Σίμου, με τα απίστευτα σμαραγδένια νερά, τη χρυσή αμμουδιά και τις μοναδικές αμμοθίνες. Στο κάμπινγκ θα βρείτε καφέ-εστιατόριο, μίνι μάρκετ, bar, αλλά και τη δυνατότητα ενοικίασης ποδηλάτων με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Οι τιμές ξεκινούν από 9 ευρώ το άτομο και η θέση για σκηνή από 12 ευρώ.

Στο νοτιοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου και μόλις 2 χιλιόμετρα έξω από το γραφικό χωριό της Φοινικούντας στο νομό Μεσσηνίας, θα βρεις το Φοίνικες Camping, που διαθέτει ευρύχωρες θέσεις για σκηνές και τροχόσπιτα, με φυσική σκιά, με άμεση πρόσβαση στη θάλασσα. Παρέχει και δωμάτια. Έχει εστιατόριο, καφέ μπαρ, μίνι μάρκετ, κοινόχρηστες κουζίνες και πλυντήρια, ελεύθερη πρόσβαση στο internet, ενώ τα κατοικίδια είναι ευπρόσδεκτα στο χώρο χωρίς επιπλέον χρέωση. Οι τιμές κυμαίνονται στα 7,50 ευρώ το άτομο με 5 ευρώ για τη μικρή σκηνή.

Gythion Bay Camping gythiocamping.gr

Στο Γύθειο θα βρεις το Gythion Bay Camping που είναι γεμάτο από ευρύχωρες και σκιερές θέσεις όπου μπορείτε να τοποθετήσετε τις σκηνές σας, τα τροχόσπιτα ή τα αυτοκινούμενα σας. Συνδυάζει την πολυτέλεια ενός ξενοδοχείου με την ελευθερία ενός σύγχρονου, καθαρού και οργανωμένου κάμπινγκ. Ενδείκνυται για οικογένειες με παιδιά, καθώς ο χώρος είναι ειδικά σχεδιασμένος για να μπορούν οι μικρότεροι κατασκηνωτές να απολαμβάνουν την πισίνα, την παιδική χαρά, τον παιδικό σταθμό και τις ποικίλες δραστηριότητες. Οι τιμές κυμαίνονται στα 8 με 9 ευρώ και η θέση για σκηνή στα 9 με 10 ευρώ.

Μπορείτε, ακόμη, να επιλέξεις την Πύλο και το Erodios Camping, που βρίσκεται σε ένα ήσυχο, φυσικό περιβάλλον δίπλα στη θάλασσα και τον υδροβιότοπο της Γιάλοβας. Έχει διάφορες ανέσεις, όπως ζεστό νερό, πλύσιμο ρούχων, δωρεάν Wi Fi, ενώ γίνεται συνεχής κυκλικός καθαρισμός των κοινόχρηστων χώρων. Στο εστιατόριο θα βρεις ποικιλία γευμάτων με εξαιρετικές γεύσεις της Μεσογείου. Το κάμπινγκ χωρίζεται σε Α’ και Β’ Ζώνη, επομένως κάνεις εξατομικευμένη την εμπειρία σου. Οι τιμές είναι στα 9,50 ευρώ ανά ημέρα και οι σκηνές ξεκινούν από 14,50, ανάλογα τη Ζώνη που θα επιλέξετε.

Ηπειρώτικα κάμπινγκ

Μια πολύ καλή επιλογή είναι το Camping Kalami Beach στην Ηγουμενίτσα, που εκτείνεται αμφιθεατρικά κατά μήκος της ακτής του κόλπου της Πλαταριάς και βρίσκεται στην παραλία Καλάμι. Τα γαλαζοπράσινα και κρυστάλλινα νερά του Ιονίου πελάγους θα σε ενθουσιάσουν, όπως και το μοναδικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον. Το κάμπινγκ προσφέρει όλες τις ανέσεις και διαθέτει μεγάλες θέσεις για σκηνές και τροχόσπιτα, αλλά και πολλές ενδιαφέρουσες υπηρεσίες, όπως η δυνατότητα καταδύσεων με έναν επαγγελματία οδηγό. Οι τιμές ξεκινούν από 8,50 ευρώ το άτομο και 6 ευρώ η σκηνή.

Camping Kalami Beach campingkalamibeach.gr

Αλλιώς, μπορείς να πας στην πανέμορφη Πάργα και να “αράξετε” στο παραθεριστικό συγκρότημα Lichnos camping and apartments, που αποτελεί μια τεράστια έκταση οργανωμένου κάμπινγκ, πλάι στο κύμα – στη μαγευτική παραλία Λύχνος – και κάτω από τον ίσκιο και τη δροσιά μεγάλων ελαιόδεντρων. Θα βρεις εστιατόριο – bar, μίνι μάρκετ, κήπο, οργανωμένη παραλία, beach volley. Περιλαμβάνει από deluxe studios και σουίτες, αλλά αν είστε κλασικός κάμπερ, υπάρχουν, φυσικά, και οι σκηνές. Για τιμές, απευθυνθείτε εδώ: 2684031171.

Σαν την Χαλκιδική…

Στο Armenistis Camping & Bungalows στη χερσόνησο της Σιθωνίας, θα βρεις πολλαπλές επιλογές για όλα τα γούστα. Από σκηνές και τροχόσπιτα σε ευρύχωρες θέσεις ανάμεσα στα πεύκα και τα πλατάνια, μέχρι Safari Tents για πολλά άτομα, που προσφέρουν αίσθηση άγριας πολυτέλειας και όλες τις ανέσεις ενός lux καταλύματος, αλλά και Mobile Homes, αλλά και Youth Hostel, με τις παροχές να είναι πολύ ικανοποιητικές. Οι τιμές ξεκινούν από 8.20 ευρώ ανά ενήλικα και 8.50 ευρώ για τη μικρή σκηνή.

Στην Κασσάνδρα υπάρχει το Camping Ποσείδι Καλάνδρας (όχι του ΑΠΘ!), το οποίο απλώνεται σε έκταση 300.000 τ.μ. με μια τεράστια παραλία με θάλασσα ιδανική για όλες τις ηλικίες. Διαθέτει οργανωμένες θέσεις με ατομικές παροχές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού στην κάθε θέση. Στις εγκαταστάσεις θα βρεις αρτοζαχαροπλαστείο, κρεπερί, εστιατόριο και για όσους θέλουν μουσική και χορό το Beach Bar Cocus, ενώ υπάρχει γήπεδο τένις, μπάσκετ και γήπεδο 5Χ5 για ποδόσφαιρο. Οι τιμές κυμαίνονται στα 9 ευρώ ανά άτομο και 9 ευρώ για τη μικρή σκηνή.

Camping Ποσείδι Καλάνδρας possidicamping.gr

Τέλος, η περίφημη Κατασκήνωση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πάλι στο Ποσείδι, έχει ανοίξει επίσημα το 2023 και είναι έτοιμη να υποδεχτεί φοιτητές/τριες, προσωπικό και συνταξιούχους του ΑΠΘ, αλλά και φιλοξενούμενους. Οι χρεώσεις ανά κατηγορία κατασκηνωτή/τριας και καταλύματος διαφέρουν, οπότε θα πρέπει να δεις προσεκτικά τον επικαιροποιημένο Κανονισμό Λειτουργίας και τον Τιμοκατάλογο στο site του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα