Η Ραφαέλλα Μουζακίτη ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΓΙΑΪΤΖΟΓΛΟΥ WATKINSON / ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΡΙΝΗ / EUROKINISSI

ΨΕΥΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΖΟΥΝ ΤΡΑΝΣ ΣΕΞΕΡΓΑΤΡΙΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ – ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ

Μέλη παραθρησκευτικής ομάδας προσεγγίζουν τρανς σεξεργάτριες στη λεωφόρο Συγγρού με στόχο να “αλλάξουν” την ταυτότητα φύλου τους. Μαζί τους βρίσκεται και ένα άτομο το οποίο ισχυρίζονται πως κατάφερε να… σωθεί με τη βοήθεια του Θεού.

Το βράδυ της Παρασκευής 5 Ιουλίου, μέλη παραθρησκευτικής ομάδας πλησίασαν τρανς γυναίκες που εργάζονται στο σεξ επί της λεωφόρου Συγγρού, με σκοπό να τις προσηλυτίσουν, προσπαθώντας να τις βάλουν “στον δρόμο του Θεού”

Αρχικά, να σημειωθεί ότι το Σύνταγμα της Ελλάδας (άρθρο 13 παράγραφος 2) απαγορεύει τον προσηλυτισμό και ορίζει ότι η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, αυτό είναι το λιγότερο…

Τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας, ένας άνδρας και μια γυναίκα, όχι μόνο προσπαθούν να μεταδώσουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, αλλά ισχυρίζονται ότι κατάφεραν να “βοηθήσουν” μια τρανς γυναίκα να “αλλάξει” την ταυτότητα φύλου της και να εγκαταλείψει τη σεξεργασία μέσω της πίστης.

Αυτός ήταν ο λόγος της παρουσίας τους στο συγκεκριμένο σημείο. Για να “αλλάξουν” κι άλλα τρανς άτομα.

Η παραθρησκευτική ομάδα παραδέχτηκε ότι χρησιμοποιεί θρησκευτικές πρακτικές “μεταστροφής”, οι οποίες είναι γνωστές για τις καταστροφικές ψυχολογικές επιπτώσεις που έχουν στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, ενώ αναφέρθηκαν και σε συγκεκριμένη περίπτωση “μεταστροφής” τρανς ατόμου, το οποίο ήταν μάλιστα μαζί τους και αποτέλεσε “ζωντανό παράδειγμα” για το πώς μπορεί να “αλλάξει” ο σεξουαλικός προσανατολισμός, η ταυτότητα ή η έκφραση φύλου.

ΤΟ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Το συγκεκριμένο περιστατικό καταγράφηκε μέσω κινητού τηλεφώνου από την ακτιβίστρια και σεξεργάτρια Ραφαέλλα Μουζακίτη, σε ένα βίντεο που προκαλεί αποτροπιασμό, αλλά και πολλά ερωτηματικά σχετικά με τη δράση της συγκεκριμένης παραθρησκευτικής ομάδας.

Στο εν λόγω βίντεο, φαίνεται ξεκάθαρα ο τρόπος με τον οποίο τα μέλη της ομάδας προσεγγίζουν και προσπαθούν να επηρεάσουν τρανς άτομα, εκμεταλλευόμενοι ενδεχομένως την ευάλωτη θέση τους.

Πιο συγκεκριμένα, πλησιάζουν το αυτοκίνητο της Ραφαέλλας Μουζακίτη και της λένε πως μέσω της ομάδας τους “βοηθούν” τρανς άτομα. Μάλιστα, προσφέρονται να της δώσουν και μια κάρτα επικοινωνίας.

Όταν η κα Μουζακίτη αντιλαμβάνεται ότι οι άνθρωποι αυτοί προσηλυτίζουν ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και τους εξηγεί πως αυτό που κάνουν είναι “πλύση εγκεφάλου”, εκείνοι της μιλούν για την “επιτυχία” των πρακτικών τους, παρουσιάζοντας ένα άτομο που βρίσκεται μαζί τους, το οποίο έχει “αλλάξει” ταυτότητα φύλου.

Η προσπάθειά τους διαρκεί 4 λεπτά.

Οι δηλώσεις περί “αλλαγής” και “βοήθειας” σε ζητήματα σεξουαλικότητας και φύλου, υπογραμμίζουν τις επιβλαβείς, κακοποιητικές μεθόδους που χρησιμοποιούν ανενόχλητα πολλοί επιτήδειοι εκεί έξω, για να επιβάλουν τις αρρωστημένες απόψεις τους. Ταυτόχρονα, δε, επιβεβαιώνουν τις οργανώσεις για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, οι οποίες διατρανώνουν ότι η ελληνική νομοθεσία σχετικά με το ζήτημα είναι άκρως προβληματική και ελλιπής.

Ραφαέλλα Μουζακίτη: “Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά. Έχουν φέρει μέχρι και γράμμα από τον Θεό…”

Μιλώντας στο NEWS 24/7, η Ραφαέλλα Μουζακίτη αναφέρεται στο παραπάνω περιστατικό, τονίζοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω παραθρησκευτική ομάδα προσεγγίζει τρανς άτομα με στόχο να “αλλάξει” την ταυτότητα φύλου τους.

“Πρόκειται για ένα πάρα πολύ σοβαρό γεγονός. Το βράδυ της Παρασκευής (5/7), ήρθαν αυτοί οι άνθρωποι στη Συγγρού μαζί με ένα κακοποιημένο παιδί, το οποίο υποτίθεται πως το ‘άλλαξαν’ με τη θέληση του Θεού και από τρανς γυναίκα ‘έγινε άνδρας’. Αυτό το πλάσμα έχει κακοποιηθεί από τα συγκεκριμένα άτομα, δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι βασανιστήρια έχει υποστεί, αν έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου, αν του έχουν δώσει χάπια, ουσίες ή οτιδήποτε άλλο παράνομο. Το παιδί αυτό που είχαν μαζί τους είχε θλίψη στα μάτια του, μιλούσε σαν ένα ρομπότ και είμαι βέβαιη πως έχει υποστεί θεραπείες μεταστροφής”, αναφέρει η κα Μουζακίτη για το εν λόγω περιστατικό.

Μάλιστα, η ίδια αποκαλύπτει πως η συγκεκριμένη ομάδα έχει “ξαναχτυπήσει” στη Συγγρού: “Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτά τα άτομα πλησιάζουν τρανς γυναίκες με στόχο να τις ‘αλλάξουν’. Πριν από λίγο καιρό, είχαν έρθει ξανά στη Συγγρού και έδωσαν σε τρανς κοπέλα, συγκεκριμένα σε μια φίλη μου, ένα γράμμα από τον Θεό… Η κοπέλα έπαθε σοκ, φοβήθηκε, άρχισαν να ιδρώνουν τα χέρια της και πέταξε το γράμμα, γιατί ένιωσε ευάλωτη και άσχημα”.

“Αυτά βιώνουν τα τρανς άτομα ακόμη και το 2024. Ευάλωτοι άνθρωποι, που έχουν εκδιωχθεί από τις οικογένειές τους, πέφτουν στα χέρια τέτοιων ανθρώπων, κακοποιούνται και βασανίζονται. Είναι άπειρα τα περιστατικά που έχω ζήσει, με παραθρησκευτικές ομάδες που μάς έχουν πλησιάσει για να μας βάλουν ‘στον ίσιο δρόμο’. Γνωρίζω επίσης πως η ομάδα αυτή επισκέπτεται οίκους ανοχής για τον ίδιο σκοπό και πως οι υπάλληλοι των χώρων τους διώχνουν. Αυτή, όμως, ήταν η πρώτη φορά που φέρνει κάποιος ένα ‘ζωντανό παράδειγμα’ μεταστροφής μαζί του. Αυτό είναι το πιο σοκαριστικό απ΄ όλα”, δηλώνει η ίδια, μιλώντας στο NEWS 24/7.

“Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΑΝΟΧΗΣ” – ΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

Η συγκεκριμένη ομάδα διατηρεί επίσημη ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, υποστηρίζοντας πως είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό “την παροχή βοήθειας σε άτομα που εκδίδονται”.

Στην “Αρχική Σελίδα” τους διαβάζουμε τα εξής: “Θέλουμε να πηγαίνουμε με την αγάπη του Χριστού στις περιοχές που συχνάζουν, είτε στους δρόμους είτε στους οίκους ανοχής, να ακούμε τις ιστορίες τους και να προσπαθούμε να βοηθήσουμε με πρακτικούς τρόπους”.

Στην επόμενη σελίδα, με τίτλο “Πώς μπορώ να βοηθήσω” διαβάζουμε πως αν θέλει κάποιος να στηρίξει την ομάδα, θα πρέπει “να επικοινωνήσει με τον διευθυντή” μέσω mail…

Ακόμη, παρατίθενται οι δράσεις της ομάδας, οι οποίες είναι:

  • συνοδεία ατόμων σε γιατρούς και υπηρεσίες
  • συμμετοχή σε δράσεις εξορμήσεων (streetwork)
  • δουλειές γραφείου
  • προσευχή

Στην επόμενη σελίδα, με τίτλο “Βρείτε μας”, δίνεται η διεύθυνσή τους στο κέντρο της Αθήνας, email (για να επικοινωνήσουμε και με τον διευθυντή) και κινητό τηλέφωνο. Social media πάντως δεν καταφέραμε να βρούμε.

Στην επόμενη, πολύ ενδιαφέρουσα σελίδα, βλέπουμε τις “Δωρεές”, όπου δίνεται η δυνατότητα να κάνει κάποιος δωρεές προς την ομάδα μέσω χρεωστικής/πιστωτικής και PayPal.

Αυτό που δεν βλέπουμε πουθενά είναι το καταστατικό της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε ποιος ή ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτή, ενώ δεν υπάρχουν αναρτημένοι ούτε οι οικονομικοί ισολογισμοί και ουδείς γνωρίζει ποια είναι τα έσοδα, ποια τα έξοδα και πού πηγαίνουν οι δωρεές που κάνουν οι άνθρωποι που τους εμπιστεύονται και τους στηρίζουν οικονομικά.

Η ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ “ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗΣ”

Άννα Απέργη: “Ο νόμος έχει πάρα πολλά κενά και θα πρέπει να αλλάξει άμεσα”

Σε επικοινωνία του NEWS 24/7 με την Άννα Απέργη, η ακτιβίστρια, πρώην πρόεδρος και μέλος του ΣΥΔ επισημαίνει την ανάγκη να τροποποιηθεί άμεσα η ελληνική νομοθεσία για τις “θεραπείες μεταστροφής”, μια νομοθεσία που αφήνει πολλά “παραθυράκια” σε τσαρλατάνους να παρεμβαίνουν εγκληματικά στις ζωές των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

“Πρόκειται για έναν νόμο με πάρα πολλά κενά, ένας μισός νόμος, που δεν μπορεί να καλύψει στην ολότητά του τα προβλήματα. Εν προκειμένω, εδώ έχουμε μια παραθρησκευτική οργάνωση, της οποίας οι πράξεις δεν ποινικοποιούνται, σύμφωνα με τον ισχύοντα ελληνικό νόμο, γιατί δεν είναι επαγγελματίες που αμείβονται. Το ίδιο ισχύει και για τους ιερείς της εκκλησίας. Και όταν πρόκειται για ενήλικο άτομο, ο νόμος ορίζει ότι χρειάζεται η συγκατάθεσή του. Για ποια συγκατάθεση μιλάμε; Θα συγκαταθέσω εγώ ποτέ να με κακοποιήσουν; Ο λόγος πίσω από αυτό το ‘παράθυρο’ του νόμου είναι τα θρησκευτικά ‘πιστεύω’. Σε περιπτώσεις που πρόκειται για άτομα που αμείβονται, όπως ιατροί για παράδειγμα, ο νόμος τους ‘πιάνει’. Κι αν, επίσης, η ‘θεραπεία μεταστροφής’ γίνεται με αμοιβή από οποιονδήποτε, τότε ισχύει το ίδιο. Μόνο τότε είναι παράνομη η πράξη και διώκεται από τον νόμο”, αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Απέργη, μιλώντας στο NEWS 24/7.

Επιπλέον, όπως τονίζει, μέσω σχετικής ανάρτησής της, οι ιατρικοί φορείς, αλλά και τα ευρωπαϊκά σώματα επισημαίνουν την ανάγκη ολικής ποινικοποίησης των αντιεπιστημονικών “θεραπειών μεταστροφής”, για αυτό και καλεί την ελληνική Πολιτεία να δράσει το συντομότερο δυνατόν, “έτσι ώστε να υπάρξουν οριζόντια μέτρα απαγόρευσης των βασανιστικών και κακοποιητικών αυτών πρακτικών υπό οποιαδήποτε μορφή μπορεί να έχουν”.

“Τον Μάιο του 2022, με τροπολογία, που είχε κατατεθεί στο τότε Σχέδιο Νόμου «Υγεία για όλους», απαγορεύτηκαν οι διενέργειες των κακοποιητικών πρακτικών “μεταστροφής” του σεξουαλικού προσανατολισμού, της ταυτότητας ή της έκφρασης φύλου, που σαφέστατα ήταν ένα πρώτο θετικό βήμα στην κατεύθυνση της ασφάλειας των ΛΟΑΤΚΙ+. Ήταν όμως μία τροπολογία της τελευταίας στιγμής, που άφηνε πολλά κενά και είχε αρκετές ελλείψεις, και που τις είχαμε επισημάνει από την πρώτη κιόλας στιγμή. Κάποια σημεία από αυτά είναι, ότι ο νόμος απαγορεύει τη διενέργεια αυτών των εγκληματικών πρακτικών μόνο σε ευάλωτα πρόσωπα (ανήλικα ή ενήλικα που τελούν σε δικαστική συμπαράσταση υπό την έννοια του Αστικού Κώδικα), και ότι απαγορεύει τις πρακτικές «μεταστροφής» μόνο σε επαγγελματίες που τις εφαρμόζουν μόνο έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, και κυρίως ότι ο οποιοσδήποτε που εφαρμόζει αυτές τις πρακτικές σε ενήλικα πρόσωπα, θα πρέπει πρώτα να έχει εξασφαλίσει τη ρητή τους συναίνεση”, αναφέρει μεταξύ άλλων η κα Απέργη.

Η σχετική ανάρτηση

Τι ορίζει ο νόμος

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου για τον “Προσωπικό Ιατρό”, τον Μάιο του 2022, ο τότε Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θεσμοθέτησε την απαγόρευση των πρακτικών “μεταστροφής”, ωστόσο η εν λόγω τροπολογία δεν άλλαξε και πολλά πράγματα δυστυχώς…

Με το πρώτο άρθρο στη σχετική τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Υγείας απαγορεύεται η διενέργεια πρακτικών “μεταστροφής” σε ευάλωτα πρόσωπα. Η διάταξη, βέβαια, προβλέπει πως οποιοσδήποτε εφαρμόζει σε άλλους πρακτικές μεταστροφής πρέπει να έχει εξασφαλίσει προηγουμένως τη ρητή συναίνεσή τους. Παράλληλα, απαγορεύει για τους επαγγελματίες η με οποιονδήποτε τρόπο πρόσκληση, προβολή ή διαφήμιση πρακτικών μεταστροφής που διενεργούν τόσο οι ίδιοι όσο και άλλοι τρίτοι, επαγγελματίες ή μη.

Η παραβίαση του νόμου πέραν των προβλεπόμενων πειθαρχικών και διοικητικών κυρώσεων, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή, ενώ η επανειλημμένη τέλεση της ανωτέρω πράξης συνιστά επιβαρυντική περίσταση.

Ενώ, λοιπόν, τα παραπάνω κινούνται προς έναν θετικό δρόμο, υπάρχουν αρκετά προβληματικά σημεία, καθώς η τροπολογία αποκλείει τους ενήλικες επιζώντες σχετικών πρακτικών από το δικαίωμα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, ενώ εξαιρούνται οι ιερείς και οι εκπρόσωποι της εκκλησίας, οι οποίοι δεν έρχονται αντιμέτωποι με νομικές συνέπειες, όσες εγκληματικές πρακτικές “μεταστροφής” κι αν διαπράξουν. Τέλος, η αναφορά σε συναίνεση των ενήλικων ΛΟΑΤΚΙ+ σε “θεραπείες μεταστροφής” είναι άκρως επικίνδυνη.

Οι διατάξεις τροπολογίας

Ειδικότερα στο πρώτο άρθρο της τροπολογίας προβλέπεται:

1. Για τις ανάγκες του παρόντος ισχύουν οι ακόλουθοι ορισμοί:

α) «Πρακτικές μεταστροφής»: Κάθε μεταχείριση που αποσκοπεί να μεταβάλει ή να καταστείλει τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα ή την έκφραση φύλου.

β) «Έκφραση φύλου»: Το σύνολο των χαρακτηριστικών που αφορούν στη συμπεριφορά, τρόπους, αναπαραστάσεις, που σχετίζονται με τον τρόπο που τοποθετείται και εκφράζει ένα πρόσωπο το φύλο του και γίνεται αυτό αντιληπτό από τον περίγυρό του.

γ) «Ταυτότητα φύλου»: Ο εσωτερικός και προσωπικός τρόπος με τον οποίο το ίδιο το πρόσωπο βιώνει το φύλο του, ανεξάρτητα από το φύλο που καταχωρήθηκε κατά τη γέννησή του.

δ) «Επαγγελματίας»: Κάθε πρόσωπο, το οποίο εφαρμόζει πρακτικές μεταστροφής έναντι οικονομικού ανταλλάγματος.

ε) «Ευάλωτα πρόσωπα»: Οι ανήλικοι ή ενήλικοι που τελούν σε δικαστική συμπαράσταση υπό την έννοια του Αστικού Κώδικα.

2. α) Απαγορεύεται η διενέργεια πρακτικών μεταστροφής σε ευάλωτα πρόσωπα.

β) Οποιοσδήποτε εφαρμόζει σε άλλους πρακτικές μεταστροφής πρέπει να έχει εξασφαλίσει προηγουμένως τη ρητή συναίνεσή τους.

γ) Απαγορεύεται για τους επαγγελματίες η με οποιονδήποτε τρόπο πρόσκληση, προβολή ή διαφήμιση πρακτικών μεταστροφής που διενεργούν τόσο οι ίδιοι όσο και άλλοι τρίτοι, επαγγελματίες ή μη.

3. Παραβίαση της παρ. 2, πέραν των προβλεπόμενων πειθαρχικών και διοικητικών κυρώσεων, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή. Η επανειλημμένη τέλεση της ανωτέρω πράξης συνιστά επιβαρυντική περίσταση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα