Από ψηλά το Ritz-Carlton στην Τενερίφη

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟ 2022

Η χρυσή λίστα με τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Ευρώπη για το επόμενο έτος.

Από το κλασικό Le Bristol του Παρισιού, το ρομαντικό Vasilicos στη Σαντορίνη και το πανέμορφο ανδαλουσιανό Finca, αυτά είναι τα κορυφαία ξενοδοχεία για το 2022, όπως τα επέλεξαν οι συντάκτες της ταξιδιωτικής βίβλου του Condé Nast Traveler, μέσα από την Gold List 2022.

Heckfield Place, Μεγάλη Βρετανία

Η μετατροπή ενός μεγάλου γεωργιανού αρχοντικού, που διατήρησε τα κόκκινα τούβλα του, αλλά είναι απόλυτα μοντέρνο, στεγάζει το ξενοδοχείο Heckfield Place στο Hampshire . Για πάνω από 10 χρόνια ο δισεκατομμυριούχος αμεριξανός Τζέραλντ Τσαν, επιχειρούσε να το ανακαινίσει, για να το καταφέρει τελικά την άνοιξή του 2018.

Ο σχεδιαστής Ben Thompson επιμελήθηκε το όλο project, δημιουργώντας μια συνεχή αίσθηση ότι το εξωτερικό μπαίνει μέσα στο ξενοδοχείο. Αυτό γίνεται συχνά και ειδικά στην περίπτωση της βιοδυναμικής φάρμας, που προμηθεύει τα δύο υπέροχα εστιατόρια του ξενοδοχείου. Υπάρχουν πολλές οργανωμένες δραστηριότητες, όπως τρέξιμο σε μονοπάτια, κολύμβηση και κωπηλασία στη λίμνη, κ.α. Ένα νέο SPA, το The Bothy, πρόκειται να ανοίξει το 2022, που θα έχει κέντρο του τη φύση.

The Connaught, Μεγάλη Βρετανία

Εμβληματικό σε κάθε σημείο του. Το λονδρέζικο The Connaught είναι ένα μοναδικό ξενοδοχείο με την πατίνα του χρόνου να του χαρίζει γοητεία. Κλασικό και ιδιαίτερο με υπέροχα δωμάτια και σουίτες και μπάνια μαρμάρινα.

The Vasilicos, Σαντορίνη

Το Vasilicos πάνω στην καλντέρα ξεχωρίζει από τα άλλα ξενοδοχεία για διάφορους λόγους. Και οι επτά σουίτες είναι ευρύχωρες και απομονωμένες, με τις βεράντες τους να πέφτουν στην πλαγιά του λόφου με ανοιχτή θέα στο απέραντο γαλάζιο.

Σχεδιασμένο για συγκεντρώσεις κάτω από τον ήλιο, με την οικογένεια και τους φίλους, χτίστηκε τη δεκαετία του 1980 από τον Βασίλη Βαλαμπους, έναν Έλληνα συλλέκτη έργων τέχνης και bon viveur. Η ατμόσφαιρα έχει ακόμα τη ζεστασιά, την οικειότητα και την προσωπικότητα ενός σπιτιού.

Hotel du Cap-Eden-Roc, Γαλλία

Ο κήπος με τα τριαντάφυλλα, τα γήπεδα τένις, οι ιδιωτικές καμπάνες, τα εστιατόρια.. το ξενοδοχείο Hotel du Cap-Eden-Roc είναι ένα μέρος όπου διατηρείται ζωντανή η νοσταλγία, όπου οι διάδρομοι γεμίζουν με φωτογραφίες των πιο διάσημων καλεσμένων του τα τελευταία 150 χρόνια. Εκεί στη Γαλλική Ριβιέρα σε αυτό το ξενοδοχείο θα σας φροντίσουν όσο πουθενά αλλού!

Le Bristol, Γαλλία

Το Le Bristol στο Παρίσι είναι υπέροχο! Γυαλισμένα μάρμαρα, πολυθρόνες του Λουδοβίκου XVI, τοίχοι με επένδυση μπουαζέρι και πόσα άλλα. Οι σουίτες του είναι στολισμένες με πολυελαίους, υφάσματα Pierre Frey και είναι απίστευτα άνετα. Το SPA του La Prairie κάνει ίσως το καλύτερο μασάζ στο Παρίσι.

Finca Cortesin, Ανδαλουσία

Η Μαρμπέγια μεγάλωσε από τότε που ήταν μια μικρή πόλη στην οποία σύχναζαν γνωστοί άνθρωποι της δεκαετίας του ’60, όπως ο Πρίγκιπας Ρενιέ, η Γκρέις Κέλι και ο Τζίμι Στιούαρτ.

Το υπέροχο Finca Cortesin βρίσκεται στους πρόποδες της Sierra Bermeja της Μαρμπέγια. Είναι η επιτομή μιας εξοχικής κατοικίας στην Ανδαλουσία, σχεδιασμένη από τον αείμνηστο Duarte Pinto Coelho, με πόρτες που έχουν διασωθεί από ένα κάστρο και ελαιογραφίες και ανακτορικές αντίκες από όλη την Ισπανία, την Πορτογαλία και το Μαρόκο. Η ομάδα του, με επικεφαλής τον Rene Zimmer, θα σας κάνει να νιώσετε σαν στο σπίτι σας. Υπάρχει μια πραγματική αίσθηση οικειότητας παρά το μέγεθός του και ενώ τεχνικά είναι ένα ξενοδοχείο γκολφ , δεν μοιάζει ποτέ ως τέτοιο.

The Ritz-Carlton, Ισπανία

Ορισμένα μεγάλα ξενοδοχεία μπορεί να φαίνονται απρόσωπα και χωρίς χαρακτήρα. Αντίθετα, το The Ritz-Carlton Abama μοιάζει περισσότερο με ένα περίεργο δαιδαλώδες χωριό. Ένα μέρος για να χαθείτε ανάμεσα στους φοίνικες, τους καμπυλωτούς διαδρόμους και τις γαλαζοπράσινες πισίνες με έντονες γωνίες.

Δίνει την αίσθηση της απόλυτης απόδρασης, καθώς το ξενοδοχείο είναι ένας κόσμος από μόνος του: με θέα πέρα από την παραλία με τη λευκή άμμο στο γειτονικό νησί La Gomera, περιβάλλεται από ένα γήπεδο γκολφ, ενώ το ηφαιστειακό όρος Teide χαρίζει τη δική του εξαιρετική θέα. Τα οκτώ και πλέον εστιατόρια και μπαρ του περιλαμβάνουν κάποια βραβευμένα με αστέρια Michelin, βασκικά και ιαπωνικά fusion.

Cotton House Hotel, Ισπανία

Το Cotton House είναι κάτι παραπάνω από ένα έξυπνο ξενοδοχείο ανάμεσα στα πολλά της Βαρκελώνης. Ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Lázaro Rosa-Violán είναι γνωστός για τα σχέδιά του σε όλη την πόλη και χάρισε πολλά χαρακτηριστικά της Belle Epoque στο ξενοδοχείο, από τα παλιά παρκέ δάπεδα μέχρι τις οροφές με ξύλινη επένδυση και τις μεγάλες σπειροειδείς σκάλες. Τα σεντόνια είναι από αιγυπτιακό βαμβάκι 300 κλωστών ακόμα και στα πιο μίνιμαλ δωμάτια. Το μπαρ του απλώνεται σε μια καταπράσινη βεράντα και είναι ιδανικό για κοκτέιλ όλες τις ώρες.

The St Regis, Ιταλία

Το The St Regis είναι ένα ιδιαίτερα κομψό ξενοδοχείο που φυσικά ταιριάζει με την παραμυθένια πόλη της Φλωρεντίας. Είναι ένα αληθινό παλάτι με τοιχογραφίες και κρυστάλλινους πολυελαίους του 15ου αιώνα, άνετο, με γεμάτες από βιτρό φωτισμένες γωνιές.

Ο Filippo Brunelleschi, ο εγκέφαλος πίσω από το Duomo, σχεδίασε το αρχικό palazzo στις αρχές του 1400 και έγινε ξενοδοχείο το 1866. Αν τα εξαιρετικά λεπτομερή χερουβείμ στην οροφή της αίθουσας χορού Salone delle Feste μπορούσαν να μιλήσουν, θα έλεγαν απίστευτες ιστορίες. Στα δωμάτια, όλα τα κρεβάτια έχουν ουρανό, και τα περισσότερα θέα στον ποταμό Άρνο, ενώ το εστιατόριο Winter Garden σερβίρεται ιταλική κουζίνα.

Belmond Splendido Mare, Ιταλία

Το Splendido Mare στο Πορτοφίνο άνοιξε ξανά μετά από ανακαίνιση το 2021. Είναι ένα κρησφύγετο στην πλαγιά ενός λόφου που ξεκίνησε τη ζωή του ως μοναστήρι Βενεδικτίνων πριν γίνει ξενοδοχείο το 1901. Το λάτρεψαν οι αστέρες του κινηματογράφου (η Ελίζαμπεθ Τέιλορ πέρασε εκεί τέσσερις μήνες του μέλιτος…).

Η αναμόρφωσή του, από τους περιζήτητους Παριζιάνους Charlotte de Tonnac και Hugo Sauzay, είναι εξαίσια – τοπικά πλακάκια τερακότας και ναυτικά στοιχεία από την περιοχή, όπως κόμποι πλεγμένοι σε κεφαλάρια κρεβατιών σε ήσυχα πολυτελή δωμάτια, με πολυθρόνες Gio Ponti και πλούσια υφάσματα Loro Piana. Στη μαγειρική των αδελφών Enrico και Roberto Cerea, υπάρχει μια απλότητα. Το εστιατόριό τους στο Μπέργκαμο έχει τρία αστέρια Michelin, αλλά εδώ μένουν κυρίως στα θαλασσινά και στα κλασικά της Λιγουρίας.

Borgo Santo Pietro, Ιταλία

Το Borgo Santo Pietro κρύβεται σε ένα αχανές κτήμα 300 στρεμμάτων, στη Maremma, στην πιο τραχιά πλευρά της Τοσκάνης. Περιποιημένοι κήποι και μια όμορφη πισίνα στολίζουν τους εξωτερικούς χώρους. Κατά τη διάρκεια της εποχής του τρύγου, οι επισκέπτες μπορούν να μαζέψουν και να πατήσουν σταφύλια στους αμπελώνες του Borgo.

Anassa, Κύπρος

Υπάρχει λόγος που το Anassa στην Πάφο, έχει τόσους πολλούς «υπερπιστούς», όπως τους αποκαλούν στη ρεσεψιόν. Απλωμένο πάνω σε ήρεμους λόφους και μπροστά στη Μεσόγειο θάλασσα, το ξενοδοχείο μοιάζει με αληθινό απομονωμένο καταφύγιο στην ανέγγιχτη Κύπρο.

Περιπλανηθείτε στα πέτρινα μονοπάτια μέσα από καταπράσινους κήπους στο κατάλευκο βυζαντινό χωριό. Επιλέξτε ανάμεσα σε κλασικά δωμάτια, beach-chic σουίτες και μεγαλοπρεπείς βίλες. Βουτήξτε στα ήρεμα νερά της Μεσογείου, περπατήστε την απόκρημνη ακτογραμμή, κρυφθείτε στους απομονωμένους κολπίσκους και εξερευνήστε τα αρχαία χωριά και την παρθένα καρδιά της Κύπρου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα